Αρχική Διεθνη Υποκρισία για το “ματωμένο χρήμα” πίσω απο την τραγωδία των 39 νεκρών…

Υποκρισία για το “ματωμένο χρήμα” πίσω απο την τραγωδία των 39 νεκρών…

1461

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Ισως παρατηρήσατε ότι αποφύγαμε  εδω και ημέρες να γράψουμε ο,τιδήποτε για την τραγωδία της Βρετανίας.Δηλαδή τους 39 νεκρούς σε φορτηγό που ήταν προφανές ότι είναι θύματα δουλεμπορίου και σωματεμπορίας.

Η δεύτερη μεγάλη τραγωδία στην τελευταία 20ετία.Είχε προηγηθεί άλλη μια το 2000 με 58 νεκρούς “κάπου απο την Κίνα” και εκείνη ήταν της ίδιας κατηγορίας.

Με αρκετή-υποκριτική-καθυστέρηση ανακοινώνονται οι εμπλεκόμενοι.Υποκριτικά αναφέρουν ως υπεύθυνους μια κινεζική μαφιόζικη ομάδα με την επωνυμία “κεφάλι του φιδιού”.

Το αυτονόητο,ότι δηλαδή,καμία μαφιόζικη οργάνωση δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη,αν δεν αναλάβει επικεφαλής ευρωπαϊκό κεφάλι ,ως τώρα δεν το αναφέρουν παρα μόνο εκ πλαγίου…

Μετά αρκετές ημέρες η χαοτική στη διακυβέρνηση αυτό τον καιρό χώρα του Μπόρις Τζόνσον ,έδωσε δειλά-δειλά στη δημοσιότητα την φωτογραφία των τύπων που βλέπετε.

Πάνω ,ο χαρούμενος δεν είναι ο …Μόγλης,αλλά ο “αθώος Μο”.Ο 25χρονος που δεν ήξερε τι κουβαλούσε ως οδηγός του φορτηγού-φερέτρου και μόλις είδε τα πτώματα ο καημενούλης πήρε μια λιποθυμία,όλη δική του…

Βέβαια  τώρα η βρετανική Αστυνομία τους συνέλαβε.Προφανώς οι συλλήψεις δεν έγιναν για ανταλλαγή φιλοφρονήσεων,αλλά έχουν στοιχεία σοβαρά για εγκληματική συμμετοχή στην ομαδική (με ενδεχόμενο δόλο) εξόντωση ανθρώπων,τους οποίυς έφερναν κρυφά για οικονομικό κέρδος.

Γιατί δειλά και υποκριτικά;

Γιατί το συγκεκριμένο φορτηγό και άλλα αρκετά της κατηγορίας του και προφανώς των ιδίων κέντρων έχουν συνεχές πήγαινε-έλα κουβαλώντας σωματεμπορικά και δουλεμποτικά “προϊόντα”.Πως να παραδεχτούν ότι δεν είχαν καταλάβει ότι το συγκεκριμένο φορτηγό έχει κάνει ανεξέλεγκτα πάνω απο 60 δρομολόγια Βρετανία-Ευρώπη-Βρετανία και κατα τα φαινόμενα κουβαλούσαν “προϊόντα”; Πως να βεβαιώσουν ότι όλα τα “προϊόντα” έφτασαν σώα και δεν είναι μερικά η πολλά θαμμένα κάπου;

Ετσι με τεράστια καθυστέρηση δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία που ειχαν απο την πρώτη μισή ώρα μετά την ανακάλυψη των 39 πτωμάτων στο φορτηγό…

Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για σωματεμπορία και για δολοφονία.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, την Τζοάνα και τον Τόμας Μάχερ,που βλέπετε κάτω και προσέξτε την …αθωότητα που βγάζουν στη φωτογραφία:

Μιλώντας στην Daily Mail, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία. Η αστυνομία μετά από έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους, τους συνέλαβε.

Δεν ανακοίνωσε όμως σε ποιόν την πούλησε και γιατί δεν συνέλαβαν και εκείνον.Μήπως είναι τα ίδια πρόσωπα;

Παράλληλα, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Mo Robinson, εξακολουθεί να ανακρίνεται ως ύποπτος.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου για τα αδικήματα της διακίνησης ανθρώπων και της ανθρωποκτονίας.Ισως να είναι ο αγοραστής της καμπίνας,συνεργάτης όλων;.Θα γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες προφανώες με περισσότερες ακόμα συλλήψεις.καθώς πολλοί υπολογίζουν ότι εν τέλει θα συλληφθούν πάνω απο 20 άτομα στην αλυσσίδα του θανάτου.

Δραματική τροπή δίνει η ιστορία μιας 26χρονης Βιετναμέζας που ,σύμφωνα με τους δικούς της έδωσε πολλά λεφτά(70.000 ευρώ το άτομο είναι το “εισιτήριο και τα χρήματα βγαίνουν στα πορνεία….)για να περάσει στη χώρα του BREXIT…

 

Σύμφωνα με την Human Rights Space, η 26χρονη Παμ Τι Τρα Μι είχε στείλει στη μητέρα της ένα μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου, όπου έγραφε: «Συγγνώμη μαμά. Η πορεία μου για το εξωτερικό δεν πετυχαίνει. Μαμά, σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να ανασάνω… Είμαι από το Νγκεν, του Καν Λοκ, στο Χα Τινχ του Βιετνάμ. Λυπάμαι, μαμά»

Η Τρα Μι είχε πάει στην Κίνα και σχεδίαζε να φτάσει στην Αγγλία μέσω Γαλλίας. Η VietHome, μια οργάνωση της βιετναμέζικης κοινότητας, έκανε γνωστό ότι έχει λάβει πληροφορίες από 10 οικογένειες, μέλη των οποίων αγνοούνται. Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο συνεργάζεται με τη βρετανική αστυνομία στις έρευνές της, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο VNA.

Τα κυκλώματα είναι πασίγνωστα.Οι συλλήψεις κατα καιρούς πολλές και μία ηγετική φυσιογνωμία(Τσίγκ) πέθανε στις αμερικανιέκς φυλακές,αφού είχαν ανακαλυφθεί χιλιάδες διακινήσεις,δεκάδες θάνατοι και δολοφονίες.

Τι δεν ήξεραν και δεν φαντάστηκαν απο την πρώτη στιγμή;