Αρχική Αθλητικα Φέτος ο ΠΑΟ παραδόθηκε νωρίς στη “Βασίλισσα” Ρεάλ…

Φέτος ο ΠΑΟ παραδόθηκε νωρίς στη “Βασίλισσα” Ρεάλ…

1500

 

Η Ρεάλ δεν ανέβηκε κατηγορία φέτος και ας έχει μονο νίκες μετά τον Οκτώβριο.

Ο ΠΑΟ δεν ανέβηκε επίσης κατηγορία μετά την έλευση του Ρικ Πιτίνο στα μεγάλα ματς αλλά στα “μικρότερα”.

Ο Αμερικανός προπονητής βοήθησε στην ανάκαμψη του ΠΑΟ και θα τον έχει στην 8άδα των πλεί οφ,αλλά δύσκολα χωρίς ψηλό παίκτη που να παίζει άνετα σε ομάδα φάϊναλ φορ δεν έχει ελπίδες να περάσει στα ημιτελικά των 4άρων ομάδων.

Η Ρεάλ πέρυσι με τον Πιτίνο αντίπαλο,έκλεψε τη νίκη στο τελευταίο σουτ.

Φέτος μετά την πρώτη περίοδο πήρε κεφάλι στο σκορ(αρχικά ήταν μπροστά ο ΠΑΟ) και δεν το έχασε ως το τέλος παρότι ο ΠΑΟ πλησίασε σε μονοψήφια διαφορά(-8) στην τέταρτη περίοδο και απέτυχε σε ένα τρίποντο του Φριντέτ να την κάνει 5 πόντους.

Το γήπεδο γεμάτο,συμπαράσταση υπήρχε,αλλά ο Ράϊς μετά το εκπληκτικό ΄παιχνίδι των 41 πόντων με τον Ολυμπιακό κινείται σε ρηχά νερά.Ο Φριντέτ είναι ελάχιστα πιο αξιόπιστος απο τον Λοτζέσκι,στην ρακέτα υπάρχει μόνο ο Παπαγιάννης και κανένας Αμερικανός ψηλός,ο Καλάθης με τον Παπαπέτρου εξαντλούνται στην άμυνα,Παπάς δεν υπάρχει,ο Τόμας είναι …ασανσέρ.

Τελικό σκορ ΠΑΟ-ΡΕΑΛ 75-87…

Για ομάδες κάτω απο το επίπεδο των φετινών Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι,Φενέρ,Αναντολού ο ΠΑΟ με αυτό το ρόστερ χτυπάει θέση στην 8άδα και θα την πάρει.Για παραπάνω απο την 6η θέση χρειάζεται ενίσχυση σε πραγματική αξία και όχι με οπαδικές φωνές “ερχεται ο μέγας Ράϊλι,το ελάφι Μπράουν,το θωρηκτό Μπέντιλ” κλπ.

Αν στο β γύρο ενισχυθούν και ανέβουν και άλλες ομάδες τότε θα παλέψει και για την 8άδα.

Η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου ξεκίνησε δυνατά στην αρχή στην Πόλη με την Εφες αντίπαλο,αλλά στη συνέχεια η Εφές την τσάκισε με 20 πόντους διαφορά ,99-79.

Η Αλμπα Βερολίνου που ήταν τελευταία τσάκισε και την Μπασκόνια με 81-56(!) και ανέβηκε στη 16η θέση…

Νωρίτερα η ΤΣΣΚΑ με ένα ακόμα σουπερ παιχνίδι του Μάϊκ Τζέϊμς που έφυγε απο τον ΠΑΟ ως “πολύ μέτριος και ατομιστής” κέρδισε την περσινή του ομάδα και πολύ ενισχυμένη φέτος Αρμάνι.

Οι Ιταλοί ενισχυμένοι εκτός των άλλων και με τον Ροντρίγκεζ της Ρεάλ πάλεψαν στα ίσα μέχρι τα τελευταία 8 λεπτά.Εκεί ο Τζέϊμς τους πάτησε και με σουπερ βοηθό τον Χάκετ(επίσης “μέτριος” για την Ελλάδα) που έκανε ρεκορ πόντων(28) κέρδισε τελικά 78-75,αφού η Αρμάνι ευστόχησε σε τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο.