Αρχική Ελλαδα Χαστούκια απο τη Δικαιοσύνη σε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ(Σαλμά) και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΒΩΞΙΤΕΣ)για παρεμβάσεις

Χαστούκια απο τη Δικαιοσύνη σε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ(Σαλμά) και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΒΩΞΙΤΕΣ)για παρεμβάσεις

1523

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε με δημόσια ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Καταγγέλει ότι ο πρώην Υπουργός υγείας και βουλευτής σήμερα,γιατρός στο επάγγελμα Μάριος Σαλμάς τηλεφώνησε σε δικαστη και εισαγγελέα σε έντονο ύψος και ζήτησε να επισπευσθεί η υπόθεσή του.

Η καταγγελία αυτή την οποία παραθέτουμε αυτολεξεί είναι σοβαρότατη και σπάνια.

Ο κ.Σαλμάς είναι γιατρός και πολίτης και έχει δικαίωμα να επιθυμεί να έχει δίκαιη δίκη.Στην έννοια της δίκαιης δίκης περιλαμβάνεται και η εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δίκη.

Στην έννοια της δίκαιης δίκης δεν περιλαμβάνεται η τηλεφωνική παρέμβαση του ιδίου του πολίτη και σε ορισμένα στάδια ,ούτε καν του δικηγόρου του.

ομως μια και η υπόθεση είναι σοβαρή,μια και ο ίδιος είναι πολιτικός είναι κατανοητό να θέλει ταχεία εκδίκαση.Επομένως θα ήταν κατανοητό να καταθέσει ο δικηγόρος του επίσημα αίτηση και να εξηγεί τους λόγους ενυπογράφως γιατί επιθυμεί ταχύτερη και κατά προτίμηση εκδίκαση.

Εάν ένας δικαστικός λειτουργός έχει καμιά 10αριά η καμιά 30αριά υποθέσεις και πολλές κινδυνεύουν με παραγραφή δεν μπορεί να δώσει προτίμηση σε κάποιον επειδή είναι βουλευτής και πολιτικός.

Αυτή είναι η μέχρι βλακείας καλόπιστη προσέγγιση.Γιατί υπάρχει και άλλη πλευρά.

Υπάρχει γρατπό αίτημα της πλευράς Σαλμά να επισπευσθεί η δίκη;

Αν δεν υπάρχει μαγνητοφωνήθηκε(παράνομα αλλά…) η τηλεφωνική παρέμβαση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ-ΓΙΑΤΡΟΥ και άρα αποδεικνύεται ότι αυτή την επίσπευση ζήτησε ο κ.Σαλμάς;

Γιατί να μην υποθέσει κάποιος ότι το περιεχόμενο της τηλεφωνικής  παρέμβασης μπορεί να ήταν άλλο;

Διαβάστε το περιεχόμενο της βαρύτατης καταγγελίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

 

Ο κ.Σεβαστίδης πάνω.

«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 

Ο κ.Σαλμάς.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

Σημειώστε ότι η Ενωση δικαστών δεν χρησιμοποιεί τη λέξη “αίτημα”,αλλά τη λέξη παρέμβαση.Και γνωρίζουν άριστα ελληνικά.Γιαυτό και είναι βαρύτατη η καταγγελία.

Μια άλλη πλευρά στην απόδοση της Δικαιοσύνης είναι η υπουργοποίηση ενός συνταξιούχου δικαστικού λειτουργού σε εποψή που κατά την γνώμη μας δεν θα έπρεπε.

 

Αφορά τον κ.Πικραμμένο και τις έντονες και εντελώς ασυνήθεις για δικαστή δραστηριότητες μετά την συνταξιοδότησή του.

Ο κ.Πικραμμένος πάνω.

Βρέθηκε στην πολιτική με υπηρεσιακή κυβέρνηση,αλλά σε αντίθεση με άλλους δικαστικούς που έλ;αβαν μέρος σε υπηρεσιακές κυβερνήσεις(Γρίβας κ.α.) εκείνος έμεινε στην πολιτική με ένα συγκεκριμένο Κόμμα.

Εκτός αυτού όμως για προσέξτε κάποιες συμπτώσεις και κρίνετε αν αυτό εκθέτει τον συγκεκριμένο συνταξιούχο δικαστικό λειτουργό,που δραστηριοποείται στο ίδιο κόμμα με τον κ.Σαλμά και βγάλτε χρήσιμα και εύλλογα συμπεράσματα:

 

1.Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ’ αριθ. Ν116/2019 απόφασή του, η αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης των ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της εταιρείας ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ, θυγατρικής της πολυεθνικής εταιρείας IMERYS με έδρα τη Γαλλία. Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε εκδοθεί επί προεδρίας της Βασιλικής Θάνου, την 30-7-2019.

2.Κατά σύμπτωση, τρεις ημέρες μετά κατατίθεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η γνωστή διάταξη νόμου, για την άμεση απόμακρυνση της Προέδρου κ.Βασι.Θάνου της Αντιπροέδρου κ.Νάκου και δύο μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού

 

Η κ.Θάνου και ο  διάδοχός της .Κατά σύμπτωση την ώρα του χαστουκιού από τη Δικαιοσύνη η επιτροπή Ανταγωνισμού “επικοινωνεί” ελέγχους σε Τράπεζες.Αν βγουν άνευ ουσίας,τότε μάλλον τούς ςθεωρούμε προσχηματικούς…

3.Την ημέρα της ψήφισης της διάταξης από την Ολομέλεια της Βουλής (8-8-2019), ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, πήρε το λόγο και κάνοντας ονομαστική και προσωπική επίθεση κατά της Βασιλικής Θάνου, επέκρινε την Επιτροπή Ανταγωνισμού , διότι κατά την άποψή του, δεν έπρεπε να επιβληθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ!!

4.Κατά σύμπτωση, την αμέσως επόμενη ημέρα κατατίθεται από το δικηγόρο της ελεγχόμενης εταιρείας  ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αίτηση για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων και σχετική προσφυγή.

5.κατά σύμπτωση ο δικηγόρος είναι το ίδιο πρόσωπο που είναι δικηγόρος και του πρακτορείου διανομής τύπου ΑΡΓΟΣ!!!

6.Το Εφετείο απέρριψε την αίτηση, διότι δέχθηκε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάνθηκε προσωρινά και σε συνθήκες κατεπείγοντος, σταθμίζοντας τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον και ότι η επικαλούμενη από την αιτούσα εταιρεία οικονομική ζημία δεν θα επέλθει,

7. Κατά σύμπτωση η υπόθεση δεν αφορά ,όποιον όποιον ,αλλά από την μία  την εταιρεία του παντοδύναμου και στα ΜΜΕ και στην πολιτική και στην επιχειρηματική σκηνή ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ και από την άλλη την ακόμα πιο ισχυρή εταιρεία ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ και γαλλικά συμφέροντα.

8.Η επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι , με την εφαρμογή της αιφνιδιαστικής και σημαντικής μειώσεως των παραδοτέων στην εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ποσοτήτων διασπορικού βωξίτη (από 770.000 Μ.Τ. σε 450.000 Μ.Τ. ετησίως) και με παράλληλη μείωση της ποιότητας, αυτή(ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ) εγκαινιάζει νέα εμπορική πολιτική και ότι το διαταχθέν μέτρο της προσωρινής μερικής αύξησης της παραδοτέας ποσότητας για 5μήνες (91.665 Μ.Τ. μέχρι 31-12-2019, έναντι του υπολοίπου 220.000 Μ.Τ., που έχει μειώσει η ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ) δεν θα επιφέρει καμία βλάβη στην αιτούσα.

9.Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εκδόσει Δελτίο Τύπου, με το οποίο καταλόγιζε στον κ. Πικραμμένο μεγάλο θεσμικό ατόπημα,σημείωνε ότι η υπόθεση είναι μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος και ρωτούσε πως γνώριζε λεπτομέρειες ο κ.Πικραμμένος αν και δεν ήταν διάδικος.

Αυτή η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μας έβαλε σε σκέψεις και υποψίες και ενόψει της υπόθεσης “παρέμβαση Σαλμά στη Δικαιοσύνη” διερωτώμεθα αν και ποιός και με ποιό τρόπο(τηλεφωνικά;) παρενέβη στον κ.Πικραμμένο και εκείνος με τη σειρά του παρενέβη και προκάλεσε την …παρέμβασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού;

Το τρομερό οικονομικό μέγεθος της υπόθεσης μας εμβάζει σε ακόμα χειρότερες σκέψεις τόσο ώστε να είναι απαραίτητο να απαντήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ο κ.Πικραμμένος,ιδιαίτερα αφού μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Π.Πικραμμένος είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος…

Οπως μας έλεγαν δικαστικοί λειτουργοί ο κ.Πικραμμένος πρέπει απαντήσει στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στον ελληνικό λαό, ως προς το λόγο για τον οποίον έδειξε αυτό το προσωπικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αυτή υπόθεση.

Μήπως τώρα βρίσκουν βάση υποψίες και κάτι παραπάνω , ότι πίσω από την αιφνιδιαστική απομάκρυνση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου, της Αντιπροέδρου, Άννας Νάκου και των δύο μελών κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;

O κ.Σαλμάς με ανακοίνωσή του απαντά ως εξής:

“Με μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβασή μου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Πρόκειται για ακατανόητη παρεξήγηση.

Η τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή μου για την πορεία της μηνύσεώς μου, που υπέβαλα κατά του κ. Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού.

Η μήνυσή μου αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος με ενέπλεκε στην υπόθεση Novartis όπου στην συνέχεια η εισαγγελία διαφθοράς αφού απεδείχθη η αναλήθεια, η αβασιμότητα και η δολιότητα αυτών των ισχυρισμών εξέδωσε διάταξη αρχειοθέτησης στο σκέλος που με αφορά.

Επί 10 μήνες η δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξέλιξη της μήνυσής μου, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι, πόσο αυτή η συκοφαντία με ταλαιπώρησε αν και ήμουν αυτός που εντόπισε τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis τον Νοέμβριο του 2012, και αυτός που ενημέρωσε την συντεταγμένη πολιτεία για να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα στην Ελλάδα.

Η κωλυσιεργία αυτή οφείλεται και στις δηλώσεις αποχής των εισαγγελικών λειτουργών που χρεώνονται την υπόθεση!!!

Είναι καθήκον μου η προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου όπως είναι καθήκον της δικαιοσύνης η ταχεία απονομή δικαίου. Στα πλαίσια αυτά επικοινώνησα τηλεφωνικά όπως έχω έννομο συμφέρον στο υπηρεσιακό τηλέφωνο με τον κ. Σεβαστίδη να ζητήσω ενημέρωση για την δικονομική πορεία της μήνυσής μου καθώς και να υποβάλλω παράκληση επίσπευσης αυτής. Ο κ. Σεβαστίδης προς έκπληξή μου, μου μίλησε με απαξία, αρνούμενος να με ακούσει , μου είπε η όποια επικοινωνία να γίνεται μόνο μέσω συνηγόρου και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Ήθελα να σημειώσω ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου από τους εισαγγελείς την 5/7/2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές που δεν γνωστοποιήθηκε παρά μετά τις εκλογές και με άφησαν να κριθώ από τους πολίτες με την εκκρεμότητα της Novartis.

Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στην Δικαιοσύνη.

Δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής;!

Ειλικρινά λυπάμαι που ο κ. Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου .

Αναφορικά με την βιαστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν ενημερωθεί για το αντικείμενο της υπόθεσης -υποθέτω ότι δεν μιλάει με την δικαιοσύνη ανεπίσημα- όπου καταδικάζει την άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματός μου ως διάδικος, χρειάζεται μεγάλο θράσος όταν οι Υπουργοί του πήγαιναν νύχτα στο Άρειο Πάγο και καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς για ωμές παρεμβάσεις».

Οπως ορθά διαβλέψαμε ο κ.Σαλμάς επιβεβαιώνει πως του συστήθηκε να επικοινωνήσει ο δικηγόρος του και όχι ο ίδιος με δικαστές.Είναι πραγματικά ακατανόητο γιατί και δεν επικοινώνησε ο δικηγόρος και επιμένει ότι οι 10 μήνες είναι και μεγάλο χρονικό διάστημα για μια μήνυση….

Μήπως θυμάται πόσα σκάνδαλα στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ σέρνονται χρόνια;Στο χώρο των τραπεζών; Ενα βούλευμα στη Λαμία για την Συνεταιριστική Τράπεζα κράτησε μέχρι να βγει απο την άσκηση της δίωξης…13 χρόνια.Και τα …παρέγραψε.Και σήμερα το ΊΔΙΟ κακούργημα μετά άσκηση νέας δίωξης πάει να συμπληρώσει…20 χρόνια και είναι ΑΚΟΜΑ στα χέρια Εισαγγελέα;

ΓΙα τέτοια χοντρά θέματα σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο όχι να παρέμβει σε δικαστές για πιο γρήγορα,έστω να ενημερωθεί απο δημοσιογράφους;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαίτησε τηλεφωνικά από Δικαστή και Εισαγγελέα “την επίσπευση της εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά”, επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψη της ΝΔ για τη διάκριση των εξουσιών.

Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος. Η κανονικότητα της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, η κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς.

Σε μια χώρα της ΕΕ που δεν προσομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν, θα αναμέναμε το αυτονόητο: Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρωθυπουργός σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του.