Αρχική Αθλητικα Μεγάλο ρεκόρ και εκδίκηση για την ομάδα των Ελλήνων στο ΝΒΑ!Ξανά… ήττα-παιδική...

Μεγάλο ρεκόρ και εκδίκηση για την ομάδα των Ελλήνων στο ΝΒΑ!Ξανά… ήττα-παιδική χαρά ο ΠΑΟ!..

842

Την  μεγαλύτερη σε διαφορά πόντων νίκη στην ιστορία του ΝΒΑ επί του Μαϊάμι πέτυχαν οι Μπάκς και οι αδελφοί Αντετοκούνμπο διασύροντας για μια ακόμα φορά τους  μαθημένους σε μεγάλες ήττες (και νίκες)Μαϊάμι Χιτ.

Ομως η ομάδα του Γιάννη και του Θανάση, ο οποίος φέτος έχει συμμετοχή κατέρριψε το ρεκορ τριπόντων σε έναν αγώνα και έφτασε τα 29(στα 52 σουτ) με προηγούμενο των Χόρνετς που είχαν 27 (στα 63 σουτ),ενώ στο ημίχρονο οι Μπάκς είχαν πετύχει 83 πόντους,όσους περίπου δυο ομάδες σε όλο τον αγώνα στην χθεσινή αγωνιστική!

ΟΙ Χιτ  δεν είχαν τον καλύτερό τους βέβαια,τον Μπάτλερ και αυτό οπωσδήποτε έκανε πιο έυκολη την “εκδίκηση” των Μπάκς για τον περσινό αποκλεισμό.

Το μεγάλο κόλπο των Μπάκς είναι ότι “εκρυψαν” τον Γιάννη,πάνω στον οποίο είχαν χτίσει πλάνα οι Χίτς.

Αυτό είχαν κάνει στα περσινά πλεί όφ και απέκλεισαν και τον Γιάννη και τους Μπάκς εύκολα με 3-1 παρά τους πολλούς πόντους του Ελληνα κορυφαίου σέντερ στον κόσμο.

Χθες βράδυ οΓιάννης έπαιζε αλλά σε διαφορετικό ρόλο.Απασχολούσε 2-3 παίκτες των Χιτ που έστηναν παγίδες για να πάρει τη μπάλλα,όμως αυτή τη φορά οι Μπάκς απέκτησαν σουτέρ και σούταραν άλλοι.

Ετσι ο Γιάννης εμφανίζεται μεν να έχει τελικά 9 πόντους,αλλά η βοήθειά του ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερη.Απο κοντά και ο Θανάσης με 5 πόντους,αλλά και οι δυο είχαν αξιολόγηση 23 .Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης έπαιξε τα μισά ακριβώς λεπτά του αγώνα,δηλαδή 24 και ο Θανάσης που πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο ΝΒΑ έπαιξε 20 λεπτά!!!

Επτά παίκτες των Μπάκς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων στο τελικό 144-97 και μόνο δυο είχαν πάνω από 20,κάτι που δείχνει ισορροπία,όπως άλλωστε και η κατανομή του χρόνου.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης ζήτησε να αποκτήσουν παίκτες και να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού οι Μπάκς,ώστε να μην τα περιμένουν όλα απο τον Γιάννη.Αυτό ακριβώς έγινε σε αυτό το παιχνίδι.Να δούμε βέβαια αν θα υπάρξει συνέχεια καθώς είναι δύσκολο μια ομάδα να παίρνει τρίποντα απο…12 παίκτες(εκτός του Γιάννη) σε έναν αγώνα!..

Θυμίζουμε τις μεγαλύτερες διαφορές σε αγώνες του ΝΒΑ:

Το 2017 οι  Γκρίζλις διέλυσαν  τους Χόρνετς με 140-79.

Την πρώτη θέση(+68) καταλαμβάνει από το 1991 το 148-80 των Καβαλίερς επί των Χιτ .Πέισερς-Μπλέιζερς 124-59 ( +65,1998), Λέικερς-Ουόριορς 162-99 (+63,1972), Ουόριορς-Κινγκς 153-91 (+62,1991) και Σίρακιουζ Νάσιοναλς-Νικς 162-100 (+62,1960).

Οι Μπάκς στους πρώτους 4 αγώνες έχουν δυο νίκες,δύο ήττες.
Ο Παναθηναίκός στο Βελιγράδι απέναντι σε έναν κακό Αστέρα ήταν μια …παιδική χαρά. Τα περίμεναν όλοι μέχρι το τέλος του αγώνα απο τον Νέντοβιτς και τον Παπαγιάννη και οι άλλοι έκαναν μπασιματάκια,όπως στις υπάιθριες παιδικές χαρές.
Εφτανε να χάνει και με 18 πόντους διαφορά,ενώ στην τρίτη περίοδο το σκορ ήταν για εξη(6) λετπά στο ένα(1)-μηδέν υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.Η περίοδος έκλεισε με 9-9…
Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε όταν μπήκε και ο Παπαπέτρου στο παιχνίδι 68-68.Και ξανά παιδική χαρά στο τελευταίο δίλεπτο για το τελικό 74-71.Εχει 5 νίκες και 11 ήττες και πάει να αποφύγει την τελευταία θέση ,για την οποία παλεύει με τη Χίμκι.
Είναι προσβολή για το μπάσκετ να γίνει ειδικότερη αναφορά για επαγγελματίες που παίζουν στον έξη φορές πρωταθλητή Ευρώπης…
Το αντεπιχείρημα είναι ότι στην εποχή του κορονοϊού όλα είναι πιθανά.Η πανάκριβη Μπάρτσελόνα των Σάρας-Καλάθη διασύρθηκε από την Mπάγερν στο Μόναχο…Λίγο πριν το τέλος έχανε 77-59 kai sto t;elow ;exase 90-77…
Η Φενέρ διέλυσε  την Βιλλερμπάν-Λυόν με 81-59 όταν μετά τη β περιοδο σοβαρεύτηκε