Αρχική Αθλητικα Ο Ολυμπιακός έβαψε την Ευρώπη…κόκκινη!Μεγάλες νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός έβαψε την Ευρώπη…κόκκινη!Μεγάλες νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

1237

Ημέρα του Ολυμπιακού η 18η Μαρτίου  και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Και πάλι στο Λονδίνο απέναντι στην φημισμένη Αρσεναλ ο Ολυμπιακός έκανε καταπληκτική εμφάνιση,πήρε εμφατική νίκη και πολύ ουσιαστική για την βαθμολογία στην ΟΥΕΦΑ.

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την μικρή διαφορά σε βάρος του από το ημίχρονο και κέρδισε με 84-80 την Αλμπα.

Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του έδειξε ότι μπορούσε να πάει καλύτερα φέτος.

Αν δεν έχανε απο την Αρσεναλ στον Πειραιά με 3-1 ,αλλά με λιγότερα γκολ έδειξε ότι στο λονδίνο η Αρσεναλ είναι του χεριού του,δηλαδή του ποδιού του ανεξάρτητα απο την πορεία που έχει στο αγγλικό πρωτάθλημα.Και πάλι ο Ελ Αραμπί ήταν ο σκόρερ στο 51 και έδειξε ότι δικαιολογημένα η Αρσεναλ τον φοβήθηκε.Δεν μπόρεσε και πάλι να τον εξουδετερώσει.

Η Αρσεναλ φάνηκε ότι φοβόταν το παιχνίδι και ο προπονητής της Ισπανός Αρτέτα παραμέρισε τη διαμάχη που άνοιξε με τον σταρ της Αρσεναλ και σκόρερ της Ομπαμεγιάγκ.Τον έβαλε κανονικά απο την αρχή μαζί με όλους τους βασικούς σε άμυνα και κέντρο.Επομένως τα περι χαλαρής αντιμετώπισης του μάτς εκ μέρους της Αρσεναλ,λόγω του 3-1 στον Πειραιά δεν είναι βάσιμα και φάνηκε απο το δυνατό παιχνίδι των παικτών της.Ιδιαίτερα μετά το γκολ φαινόταν οι παίκτες να βρίσκονται σε συναγερμό και ο πάγκος της Αρσεναλ ιδιαίτερα ανήσυχος αμέσως μετά το γκολ έκανε αλλαγέςβάζοντας στο κέντρο και τον Εντεγκάρντ, ο οποίος είχε σκοτώσει ψυχολογικά τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σα με το πρώτο γκολ στο “Καραϊσκάκης”.

Σε μια σπάνια κίνηση ο Μαρτίνς ξεκίνησε στο Λονδίνο ενδεκάδα με 5 Ελληνες παίκτες και αν είχε βάλει και τον συνήθως βασικό Μπουχαλάκη θα είχε πλειοψηφία Ελλήνων.

Το γκολ προήλθε απο ασίστ του Μασούρα στον Ελ Αραμπί.

Γκολ: 51′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Aνδρούτσος (Ολυμπιακός), Εμβιλά (Ολυμπιακός), Τζάκα (Άρσεναλ), Τίρνεϊ (Άρσεναλ)

Κόκκινες: 82′ Μπα (Ολυμπιακός)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μ. Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (82’ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Θεμπάγιος (57’ Έντενγκααρντ), Ελνένι (57’ Τόμας Παρτέι), Τζάκα, Πέπε, Σμιθ Ρόου (81’ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (62’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84’ Λαλά), Μασούρας (62’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Αξίζει να σημειώσουμε τη μεγάλη προκριση της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ μέσα στο Μιλάνο ,όπου νίκησε την Μίλαν με ωραίο γκολ του Πογκμπά στο 49.Πρώτο ματς 1-1.Επίσης θεαματιή ήταν η πρόκριση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της …σίγουρης για την πρόκριση Τότεναμ του Μουρίνιο.Με 0-0 ημίχρονο και 2-0 στο πρώτο ματς η Τότεναμ θεώρησε ότι “καθάρισε”Με χατ τρικ του Ογκιν αποκλείστηκε στην παράταση με τελικό 3-0!!!Ο Αγιαξ πέρασε χωρίς να δεχθεί γκολ απο την Γιουγκ Μπόϊς και συνολικό 5-0 στα δυο ματς.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με εκπληκτικά εύστοχο τον  Βούλγαρο Βεζένκοφ  ο οποίος έβαλε 31 πόντους με 6 τρίποντα ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς στο βερολίνο και κέρδισε την Αλμπα,την ίδια ώρα που η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη σκότωνε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και την έθετε  εκτός τετράδας…

Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα και τον ουσιαστικό αρχηγό του Κώστα Σλούκα, ο οποίος με 4 κρίσιμα τρίποντα ζάλισε την Αλμπα και την αποτελείωσε ο Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά μετά την ανατροπή  και με +11, 67-78, αλλά η Άλμπα απάντησε με επιμέρους σκορ 11-1 και μείωσε σ78-79, με τον Μάρκους Έρικσον, στα 34΄΄ πριν τη λήξη.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, με «κρύο αίμα» σηκώθηκε από τα 6.75, στα 15΄΄ για το 78-82 που ουσιαστικά έκρινε τον νικητή. Ο Μπεν Λαμέρς μείωσε σε 80-82, ο Έρικσον έστειλε τον Βεζένκοφ στη γραμμή των βολών στα 3΄΄ και με 2/2 βολές, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού διαμόρφωσε το τελικό 80-84 και «έγραψε» 31 πόντους στη στατιστική του.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-37, 62-62, 80-84

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Αίτο Γκαρθία Ρενέσες): Σίβα 14 (3), Τζίφεϊ 8, Ντελόβ 5 (1), Έρικσον 7 (1), Σνάιντερ, Ολίντε 3, Φοντέκιο 7, Τίμαν 9 (1), Γκρέιντζερ 3 (1), Σίκμα 11 (1), Λαμέρς 13 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον, Λαρεντζάκης 7 (2), Σπανούλης 3 (1), Σλούκας 14 (4), Βεζένκοφ 31 (6), Πρίντεζης 6, Ζαν-Σαρλ 5, Τζένκινς, Κουφός, Έλις 9, ΜακΚίσικ 9 (1)