Αρχική Ελλαδα Καταγγελίες-φωτιά από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ενώσεις ΠΑΟΚ για την...

Καταγγελίες-φωτιά από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ενώσεις ΠΑΟΚ για την Κυβέρνηση της “κανονικότητας”…

1625
Golden scales of justice, gavel and books wood brown background

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων ήλεγχε,ίνα και οι λοιποί φόβον έχουσι” δίδαξε ο ιερός Τιμόθεος.

Με αυτό ως αρχή δεν αναφερόμαστε στην αθλιότητα που κατάφερε η πολιτική μας εξουσία τα τελευταία χρόνια.Δηλαδή στην ανακοίνωση των ονομάτων των θυμάτων π.χ. στη Μακρυνίτσα του διπλού φονικού,αλλά όχι στην ανκοίνωση του ονόματος που έχει το ανθρωπόμορφο που παρίστανε τον καλό πατέρα που ήθελε να δει το παιδί του οπαρά τη δικαστική απόφαση.Τα θύματα θα διασύρονται για χρόνια με τη σκέψη ότι “κάτι κακό έκαναν για να τα μαχαίρωσε”ο πιθανόν και αθώος γιαυτό άλλωστε δεν ανακοινώνεται και το όνομά του…Ακόμα και καταδικασμένοι στρέφονται με επιτυχία κατά ΜΜΕ γιατί γράφεται το όνομά τους και βρίσκονται δικαστές που βγάζουν τέτοιες άθλιες αποφάσεις.Λίγες ναι,αλλά υπαρκτές.

Με την προλογική φράση αναφερόμαστε στην… κανονικότητα.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι με κυβέρνηση αρίστων θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα,από την οποία την είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε ,ως αντιπολίτευση, ασκήσει έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τροποποίησε το νόμο λίγο πριν τις εκλογές και ,όπως καταγγέλλει ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής με δόλια τροποποίησε μετατράπηκαν κακουργήματα σε πλημμελλήματα για να τεθούν στο αρχείο συγκεκριμένες δικογραφίες ισχυρών προσώπων.

Ο νόμος αυτός πήγε στη Βουλή και ψηφίστηκε με αποχώρηση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.Ο τότε υπουργός Καλογήρου είπε ότι για να φτάσει στη Βουλή ο νόμος «έγινε μια μακρά και ευρεία διαβούλευση με κόμματα και επιστημονικούς φορείς. Ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις τους, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση, που όλοι ομολογούν, αλλά που τεχνηέντως, για μικροπολιτικούς λόγους, και υποκριτικά, εμφανίζονται να παραποιούν τη πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για fast track διαδικασία που κρύβει σκορπιούς και φίδια».

Εννοούσε ότι είχαν εκφράσει τις απόψεις τους φορείς μεταξύ των οποίων  και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων,η οποία τότε είχε άλλο προεδρείο από αυτό που έχει σήμερα.

Αυτά σε κυβέρνηση μη κανονικότητας.

Τώρα είμαστε σε κυβέρνηση που επανέφερε την κανονικότητα.Αυτή που εξυμνεί και ο …Φουρθιώτης χρόνια τώρα γενόμενος δεκτός απο βουλευτές,υπουργούς,Επισκόπους και φυσικά και από την Αννα ,μία είναι η Αννα που αγαπούσε πολύ ο Τόμσεν…

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει άλλο προεδρείο τώρα,λόγω εκλογών.Αλλά τα μέλη της είναι ίδια.Και έχουν και προσωπικό και θεσμικό κύρος εκ της ιδιότητός τους.

Καμία σχέση με το…οπαδιλίκι.Τους οπαδούς δηλαδή ομάδων,εντός των οποίων μπορούν να τρυπώσουν και πρόσωπα με πολύ κακές σχέσεις με τους νομικούς κώδικες.

Η Κυβέρνηση της κανονικότητας πορεύεται.

Και χθες εκδόθηκαν δυο ανακοινώσεις.Η μία απο τα ψηλά.Δηλαδή από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.Η άλλη από ενώσεις οπαδών του ΠΑΟΚ.Πολυπληθέστεροι οπαδοί ομάδας στη Βόρεια Ελλάδα.

Και τα “ψηλά” και τα “χαμηλά” λαϊκά στρώματα ,πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια διακυβέρνησης με κανονικότητα καταγγέλλουν τα χειρότερα.Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς την Ευρωπαϊκή ενωση Δικαστών με επιστολή της.Οι λαϊκές ενώσεις οπαδών ΠΑΟΚ με ανακοίνωση ενώπιον πάντων…

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει ότι σε μέγα νομοθέτημα που αφορά αποκλειστικά τους Δικαστικούς Λειτουργούς δεν κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους,όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.Ο Ευρωπαίος πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ενωσης Δικαστών με επιστολή του κατακεραύνωσε την κυβέρνηση της κανονικότητας και το συμπέρασμα από όσα της έγραψε(έχουμε ήδη δημοσιεύσει ρεπορτάζ) είναι ότι επιχειρεί να εκβιάσει τους δικαστές να είναι “καλά παιδιά” καθώς έρχονται δίκες με έντονο πολιτικό χρώμα,πολιτική εμπλοκή,πολιτικές στοχεύσεις.

Σε αυτή απάντησε ο γιατρός υπουργός Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρα περίπου με άλλα λόγια αγαπιόμαστε.Δηλαδή χωρίς να συμμορφωθεί,όπως του ζητούσε ο ευρωπαίος αρχιδικαστής.Κάπως έτσι θα απαντούσε και ο Αλβανός αντίστοιχος Υπουργός σήμερα…

Ο πρόεδρος της Ενωσης δικαστών και Εισαγγελέων κ.σεβαστίδης μας πληροφορεί ότι το θέμα θα απασχολήσει την Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δικαστών!

Χειρότερα δεν γίνεται για μια κυβέρνηση κανονικότητας…

Οπως γράφει ο κ.Σεβαστίδης προς τον Ευρωπαίο Αρχιδικαστή ” Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς αισθάνονται
ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις θέσεις που εκφράσατε και προσβλέπουν στην στήριξη
των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και στη δημόσια ανάδειξη του προβλήματος που
έχει δημιουργηθεί το τελευταίο έτος στη Χώρα μας. Πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα
Μαζικής Ενημέρωσης(σ.σ.: μπράβο γιατρέ Τσιάρα…) την απάντηση που σας απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.
Τσιάρας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας εκθέσουμε όσο το δυνατόν πιο
αναλυτικά τα γεγονότα…

….Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 όλες
οι Δικαστικές Ενώσεις της Χώρας (εκτός από την δική μας που είναι η
πολυπληθέστερη, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος,
η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του
Ελεγκτικού Συνεδρίου) στείλαμε επιστολή στον κ. Υπουργό με την οποία ζητούσαμε
να πληροφορηθούμε το χρονοδιάγραμμα συγκρότησης της Νομοπαρασκευαστικής
Επιτροπής. Επίσημη απάντηση δεν λάβαμε. Ενημερωθήκαμε ωστόσο από

δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν, ότι το Υπουργείο δεν θα συγκροτήσει
Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αλλά θα επεξεργαστεί μόνο του και χωρίς καμία
διαβούλευση τις διατάξεις του ΚΟΔΚΔΛ. Δυστυχώς βρισκόμαστε στην δυσάρεστη
θέση να σας πληροφορήσουμε για τις ανακρίβειες της απάντησης που σας απέστειλε
ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Χρησιμοποιεί το Υπουργείο ως δικαιολογία το παλιό
σχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΚΟΔΚΔΛ (του 2018) για να
υποστηρίξει ότι λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις των Δικαστικών Ενώσεων. Εάν
πραγματικά ήθελε να φέρει το συγκεκριμένο σχέδιο προς ψήφιση μπορούσε να το
κάνει άμεσα. Επιθυμεί ωστόσο να πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές που
αφορούν την κατάσταση των Δικαστών και των Εισαγγελέων, οι οποίες δεν θα έχουν
καμία απολύτως σχέση με το σχέδιο του 2018. Για τις αλλαγές αυτές δεν επιθυμεί το
Υπουργείο καμία διαβούλευση και κανέναν διάλογο με τις Δικαστικές Ενώσεις. Ο
ισχυρισμός του Υπουργείου ότι πριν την ψήφιση του νέου ΚΟΔΚΔΛ θα αποσταλεί το
νομοσχέδιο στα Δικαστήρια και στις Δικαστικές Ενώσεις θεωρούμε ότι αποτελούν
προφάσεις. Η πάγια νομοθετική πρακτική στην Ελλάδα είναι να καλούνται οι
θεσμικοί φορείς λίγες ημέρες ή ώρες πριν την ψήφιση κάποιου νομοσχεδίου στη
Βουλή, να διατυπώνουν τις θέσεις τους οι οποίες όμως ποτέ δεν εισακούγονται. Ο
Υπουργός Δικαιοσύνης επιθυμεί να καλέσει τις Δικαστικές Ενώσεις να λάβουν
γνώση του νομοσχεδίου που θα έχει ήδη εκπονήσει και θα είναι έτοιμο προς ψήφιση
στη Βουλή. Η ενημέρωσή μας θα είναι μια τυπική πράξη που γίνεται για λόγους
επικοινωνιακούς. Η ουσιαστική συμμετοχή και παρέμβαση στη διαμόρφωση
νομοθετικών αλλαγών γίνεται μόνο με τη συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικών
Επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, καθηγητές
πανεπιστημίου νομικών σχολών.
Η συστηματική απαξίωση των Δικαστικών Ενώσεων της Χώρας από τον
Υπουργό Δικαιοσύνης συνεχίζεται μέχρι σήμερα”…

Είναι η Κυβέρνηση της κανονικότητας και δεν ξέρει τι λέει και τι γράφει η τόσο υψηλού κύρους και αποστολής Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων;

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε…

Πάμε τώρα στον αντίποδα.Δηλαδή σε λαϊκές ενώσεις οπαδών που δεν έχουν κύρος και υψηλή αποστολή…Για να δούμε αν η κυβέρνηση προσέχει τα λαϊκά στρώματα και αυτό εννοούσε με την υπόσχεση επαναφοράς για κανονικότητα.

Γράφουν στη δημόσια ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων οι ενώσεις οπαδών του ΠΑΟΚ:

“…Κυριάκο Μητσοτάκη είσαι εχθρός του ΠΑΟΚ και της ελληνικής κοινωνίας. Είσαι ο κύριος υπεύθυνος για ότι συμβεί στο μέλλον. Όσο μας στερείς το αίσθημα του δικαίου από το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, τόσο πιο πολύ θα σε βαραίνει η ευθύνη για ότι ακολουθήσει. Το έχουμε πει και το λέμε και πάλι. Η υπομονή μας δεν τελειώνει, έχει ήδη εξαντληθεί.
Βαγγέλη Μαρινάκη, είσαι εχθρός του ΠΑΟΚ και κάθε νοήμονα Έλληνα πολίτη. Ο Μητσοτάκης σου παρέδωσε εν λευκώ τη διαχείριση της χώρας και εσύ κάνεις πλέον ό,τι γουστάρεις χωρίς να ρωτήσεις κανέναν. Εισαγγελείς και δικαστές αλλάζουν χώρες και ηπείρους για να μην βρεθούν με τσιμεντωμένα πόδια στο λιμάνι του Πειραιά. Αντίθετα, άλλοι εισαγγελείς, δικαστές και αρχιμπάτσοι, ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες σου, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ομάδας σου και των εταιριών σου, νιώθοντας ασφάλεια και σιγουριά ότι δεν θα τους αγγίξει κανείς.

Λευτέρη Αυγενάκη είσαι εχθρός όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού. Αναρωτιόμαστε πόσα λάθη μπορείς να κάνεις σε μια θητεία; Στημένες επιτροπές με κουμπάρους μαριονέτες, επαναφορά ιδιωνύμου, φωτογραφικός αθλητικός νόμος για να βολέψεις τους φίλους σου ή μάλλον τα αφεντικά σου. Για τους Βορειοελλαδίτες βουλευτές που έχουν καταπιεί την γλώσσα τους, είστε εχθροί του ΠΑΟΚ. Δεν πείθετε κανέναν όταν λέτε ότι δουλεύετε παρασκηνιακά για το καλό μας, γιατί το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Αφού λοιπόν έχουμε αντιληφθεί ότι στο Ελλαδιστάν σας οι φωνές των οργισμένων πολιτών δεν εισακούγονται αλλά το μόνο που μετράει είναι οι ψήφοι των βουλευτών για να μην χαθούν οι ισορροπίες στα έδρανα σας. Αφού λοιπόν έτσι παίζετε το παιχνίδι σας, έτσι θα παίξουμε κι εμείς, το να σας μαυρίζουμε είναι λίγο. Από εδώ και πέρα οι ψήφοι μας θα δίνονται σε αυτούς που θα παράγουν ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Σταύρο Καλαφάτη και λοιπές μαριονέτες που δεν έχετε το ανάστημα να εκπροσωπήσετε τα συμφέροντα μας, δεν μας καλύπτουν οι δικαιολογίες σας, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.
Κανένας εχθρός του ΠΑΟΚ δεν είχε καλό τέλος. Καλό είναι να το έχετε σφηνωμένο στο μυαλό σας αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα σας χρειαστεί.

Η χούντα που ζούμε από την ημέρα που είναι στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία είναι πρωτοφανής. Τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν έχουν καμία λογική και έναν χρόνο μετά το μόνο που συνεχίζουμε να ακούμε είναι να κάνουμε υπομονή δύο εβδομάδες, την ώρα που έχουμε χάσει δουλειές, οικογένεια, φίλους και οι ΜΕΘ παραμένουν ανεπαρκείς.
Το νερό όμως συνεχίζει να ξεχειλίζει καθώς Χρυσοχοϊδης και Μητσοτάκης έχουν θέσει σε ισχύ το σχέδιο τους για μια αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα με υπέρμετρη βία κατά των πολιτών της με αποκορύφωμα τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη που δεν ήταν παρά μόνο η αρχή των όσων έπονται. Τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι πολύ κομβικά για να περάσουν απαρατήρητα οπότε μπορείτε να θεωρήσετε δεδομένο πως κανένα αστείο μέτρο δεν θα μας κρατήσει μακριά από το φυσικό μας στοιχείο τους δρόμους, τις πορείες και την αντίσταση σε κάθε είδους αδικία.

Τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο. Βρώμικες επιδοτήσεις καναλιών για να μην υπάρχει αντίλογος και αντιπολίτευση. Απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στον υπηρέτη του Μαρινάκη, Θόδωρο Καρυπίδη. Θα λογοδοτήσει κανείς για αυτά; Αθώωση Μαρινάκη, ο οποίος όσο είναι στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να φάει ούτε πρόστιμο από την τροχαία, πόσο μάλλον να δικαστεί βάσει των νόμων. Συγκάλυψη και προστασία παιδεραστών. Το έχετε ξανακάνει με τον Νίκο Γεωργιάδη. Πάτε να το κάνετε και τώρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν θα σας περάσει. Όλο αυτό το βρώμικο κατεστημένο που έχετε στήσει, θα διαλυθεί από μέσα, καθώς ούτε οι επί χρόνια πιστοί του κόμματος σας δεν αναγνωρίζουν πλέον αυτό το ¨κόμμα¨… Η υπομονή μας εξαντλήθηκε προ πολλού.΄ Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και για αυτόν τον λόγο προχωρήσαμε στη σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης και καλούμε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να εμπιστευθεί την δύναμη της Βορείου Ελλάδος, τα εκατομμύρια των οπαδών του ΠΑΟΚ, τον ποντιακό ελληνισμό και το πλήθος των αγανακτισμένων πολιτών σε όλη την Ελλάδα που έχουν σιχαθεί από τα βάθη της ψυχής τους την πολιτική σαπίλα αυτής της χώρας.Άσε τους άλλους να ανακαινίζουν τα γραφεία της ΝΔ…”

Περιγράφεται με αυτά μια κυβέρνηση κανονικότητας και δεν ξέρουν τι λένε και τι γράφουν οι ενώσεις οπαδών του ΠΑΟΚ;

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε…