Αρχική Αθλητικα Ο Πούτιν τράβηξε πρώτος το χαλί της ευρωπαϊκής σουπερ λίγκας των πλουσίων!

Ο Πούτιν τράβηξε πρώτος το χαλί της ευρωπαϊκής σουπερ λίγκας των πλουσίων!

798

 

H “πεντακάθαρη”Ελβετία,αυτή που διοικέι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κερδίζει-τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- το καθαρό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τύπου ΝΒΑ που προώθησαν 12 σουπερ ομάδες απο τη Βρετανία,την ισπανία και την Ιταλία με επικεφαλής του εγχειρήματος τον Πέρεθ της Ρεάλ και τον Ανιέλι της Γιουβέντους.

Ο Ρώσος καθαρός ολιγάρχης της Τσέλσι και ο σείχης Μανσούρ της Σίτυ ήταν οι πρώτοι που πήραν εντολή να κάνουν πίσω και ακολουθούν ο Γούντγουορντ της Γιουναίτεντ,η Μπαρτσελόνα και έπονται άλλοι.

Από πού πήραν εντολή;

Μα απο τις …κυβερνήσεις τους.Γράφουμε και σε άλλη στήλη ότι το ποδόσφαιρο σε αυτά τα επίπεδα είναι μόνο πολιτική και μέσω της πολιτικής μπίζνες.Και την πολιτική την καθορίζουν οι ηγέτες αυτών των χωρών.

Ο Πούτιν είδε την αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού.Εκείνος είδε την αντίδραση των οπαδών.Και κατάλαβε ότι αν δεν αδειάσει εντελώς αυτές τις ομάδες θα έχει πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης.Και αμέσως έδωσε εντολή στον Αμπράμοβιτς να τραβήξει το χαλί πρώτος για να το “πουλήσει” και ως βοήθεια στον Τζόνσον έναντι των αμερικανοκίνητων ομάδων που κάνουν την κίνηση.Και ο Πούτιν βολεύεται πού να τορπιλλίσει σε αυτή τη χρονικ,ή συγκυρία την αμερικάνικη προσπάθεια…

Φαίνεται λοιπόν ότι κέρδισαν ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ.Είναι οι οργανισμοί που ξεχειλίζουν και απο την βρομιά των δωροδοκιών αν ξεχάστε Μπλάτερ,Πλατινί και ένα σωρό άλλους…Θα το θυμίσει ίσως ο μαφιόζος που αρχίζει και μιλάει απο την Ιταλία…

Αυτή η ευρωπαίκή λίγκα δεν πρόκειται να γίνει,όπως εξαγγέλθηκε.Αλλά και τίποτα δεν θα είναι ίδιο τα επόμενα χρόνια και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ της Ευρώπης,για το οποίο ενδιαφέρεται πολύ τελευταία η Γερμανία και η Μπάγερν έφτασε στο τσακ(79-78) απόψε να κάνει το πρώτο βήμα να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που πάει για το Φάϊναλ Φόρ.Εχασε με έναν μόνο πόντο από την Μίλαν του Αρμάνι.

Στο άλλο ματς η Ρεάλ μετά το στραπάτσο με την ευρωπαίκή λίγκα είχε ένα ακόμα στο μπάσκετ.Στο πρώτο μάτς προκρισης(3 νίκες) συνετρίβη στην Τουρκία από την Εφές που πάει να το πάρει φέτος.Εχασε με 92-63!!!

Το εγχείρημα της ευρωλίγκας στο ποδόσφαιρο είχε πρόβλημα απο την στιγμή που υπαναχώρησαν οι Γερμανοί.

Η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ και όλες οι ομάδες στη Γερμανία είναι λαϊκής βάσης με ιδιοκτησία πάνω απο 51% από τους φιλάθλους.Αδιανόητα για την Ελλάδα που έχουν ομάδες για την Α Εθνική απο χωριά χωρίς…κατοίκους!!!

Η γερμανική ηγεσία (Κυβέρνηση-Κόμματα) είδαν ότι θα έχαναν τους οπαδούς.Ιδιαίτερα η Μπάγερν της Χριστιανοδημοκρατίας.Από την άλλη θα είχαν πρόβλημα μεγαλύτερης πίεσης από τους Αμερικανούς και η εκλογή του Χριστιανοδημνοκράτη ως διαδόχου υποψήφιου καγκελάριου της Γερμανίας χαροποίησε τους Αμερικανούς εν σχέση με τον συνυποψήφιο Βαυαρό Ζέντερ.

Η Γερμανία δεν είχε τα κότσια να ανοίξει μέτωπα στο εσωτερικό με εντελώς αμφίβολη την στάση των ΗΠΑ σε γερμανικές επιλογές σε κρίσιμους οικονομικούς και γεωπολιτικούς τομείς.

Στην Ιταλία έρχονται αποκαλύψεις,ενώ είναι πολύ λεπτές οι  ισορροπίες της Ισπανίας-Καταλωνίας και θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.ιδιαίτερα με τις υπερχρεωμένες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα…