Αρχική Αθλητικα Σούπερ μπάλλα-σούπερ μπάσκετ απο μεγαθήρια για Τσάμπιονς Λίγκ και Ευρωλίγκα απόψε!

Σούπερ μπάλλα-σούπερ μπάσκετ απο μεγαθήρια για Τσάμπιονς Λίγκ και Ευρωλίγκα απόψε!

665

Μια αγγλική ομάδα έκλεισε θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ στην Κωνσταντινούπολη.Μια Ισπανική,μία ιταλική και μία τουρκική έκλεισαν  μετά την ρωσική ΤΣΣΚΑ θέση στο Φάϊναλ Φορ της Κολωνίας στην ευρωλίγκα.

Με τη σειρά:

Στην πιο κρύα ημέρα όχι του χειμώνα,αλλά των τελευταίων 35 ετών έγινε στο Μάντσεστερ η ρεβάνς του ημιτελικού με Σίτυ και Παρί.Πρώτο ματς 2-1 υπέρ της Σίτυ.

Από νωρίς και στο στρωμένο με χαλάζι γήπεδο ο Μαχρέζ άνοιξε το σκορ σε κενό τέρμα,αφού η ομάδα του Γκουαρντιόλα κέντησε με πάσες όλο το γήπεδο και τον έβγαλε μόνο του.

Η Σίτυ έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στη φετινή πορεία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι είτε την Τετάρτη το βράδυ περάσει η Τσέλσι,είτε η Ρεάλ η Σίτυ είναι το φαβορί.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα άφησε πίσω τους μήνες που δεχόταν αμφισβήτηση.Εδεσε την άμυνα με τον πορτογάλο στόπερ Ντίας και παίζει ολοκληρωτικά ποδόσφαριο πάνω στις γραμμές και τις γωνίες του γηπέδου με παίκτες αθλητές και όχι “πριμαντόνες” τύπου Νεϊμάρ,Εμπαπέ,Ντι Μαρία και άλλους.

Η Σίτυ θυμίζει την Μπαρτσελόνα των περασμένων ετών,όταν και ο Μέσι έπαιζε με το κεφάλι κάτω και ας έκανε εκείνος την πιο δύσκολη “δουλειά”.

Στη Σίτυ παίζουν όλοι για όλους.Στην Παρί και στιες άλλες ομάδες ,με εξαίρεση τη Γιουνάϊτνεντ των τελευταίων μηνών οι “πριμαντόνες” ξεχωρίζουν στο στυλ και στον τρόπο που παίζουν …μη άμυνα.

Η Τσέλσι είναι θεωρητικά πιο κοντά στην πρόκριση μετά το 1-1 στη Μαδρίτη,αλλά η Ρεάλ με άνεση μπορεί να κερδίσει και θεωρητικά είναι η μόνη που μπορεί να κοντράρει την Σίτυ στον τελικό.

Ο Γκουραντιόλα πανηγύρισε πολύ την πρόκριση καθώς η Σίτυ πήγε τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Στο φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα δεν θα είναι η Ρεάλ,η οποία πάντως αμφισβήτησε ως το τέλος την υπεροχή της Εφές στην Πόλη.Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟ Κρίς Σίγκλετον με την παροιμοιώδη ψυχραιμία του ήταν ο εξολοθρευτής της Ρεάλ,καθώς ο Λάρκιν ξύπνησε μονο στο τέλος του ματς και έβαλε κρίσιμα καλάθια.

Ως τότε ο Σίγκλετον και δευτερευόντως οι Σιμόν και Μίτσιτς κράτησαν την Εφές και είχαν βάλει του 60 από τους 80 πόντους της.Η Ρεάλ πέρασε μπροστά στο τελευταίο 2λεπτο, και την σκότωσε ένα τρίποντο(83-80) από το κέντρο του γηπέδου από τον Σίμον στη λήξη του χρόνου.Ο Γιούλ προσπάθησε να ανταποδώσει ,αλλά δεν τα κατάφερε και η Εφές κέρδισε 88-83.

Από τη Ρεάλ όρθιος έμεινε ο Λαπροβίτολα, ο οποίος στην αρχή της χρονιάς φλέρταρε με τον ΠΑΟ ,αφού στη Μαδρίτη τον θεωρούσαν άχρηστο…

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-41, 60-57, 88-83

ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 10, Μπομπουά 5, Σίνγκλετον 26, Μπαλμπάι, Σανλί 4, Μορμάν, Πλάις 5, Μίσιτς 18, Άντερσον, Ντάνστον 3, Σιμόν 17

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερντάντεζ 7, Αμπάλντε 6, Τάιους 2, Λαπροβίτολα 17, Αλοσέν 7, Γκαρούμπα 4, Κάρολ 10λ, Ταβάρες 8, Γιουλ 10, Τόμπκινς 12, Τέιλορ.

Ο ΠΑΟ στον ημιτελικό!

Στο φάϊναλ φορ ο παλιός Παναθηναϊκός θα έχει την πιο έντονη παρουσία από όλες τις ομάδες που θα λείπουν.ο Σάρας και ο Καλάθης οδήγησαν την Μπάρτσα στην συντριβή της Ζενίτ του Πασκουάλ με 26 πόντους διαφορά(79-54) και έκλεισαν θέση δίπλα στον Ιτούδη και την ΤΣΣΚΑ.Η Αρμάνι Μιλάνο φαινόταν ότι θα συνέντριβε την Μπάγερν και προηγ΄θηκε με σχεδόν 20 πόντους.Πήρε στο τέλος με μέγα άγχος την πρόκριση μόλιες με 92-89.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναίκός με την σκληρή άμυνα του Κάτας συνέντριψε το Περιστέρι του Μανωλόπουλου με 88-62 και την Πέμτπη αν νικήσει το Λαύριο στον ημιτελικό θα πάει στον τελικό της κυριακής με τον Προμηθέα.Το Λαύριο είναι η μόνη ομάδα που κέρδισε τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα και ο Μήτογλου είπε στο τέλος ότι ο ΠΑΟ πρέπει να παίξει πολύ προσεκτικά για να πάει τελικό