Αρχική Αθλητικα Mε βαρύτατο προσωπικό πένθος πάλεψε σαν Έλληνας-ήρωας ο Τσιτσιπάς!

Mε βαρύτατο προσωπικό πένθος πάλεψε σαν Έλληνας-ήρωας ο Τσιτσιπάς!

735

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με ένα άγνωστο  προσωπικό πένθος ,στα όρια της προσωπικής τραγωδίας ξεκίνησε τον αγώνα της -ως τώρα-ζωής του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Οπως γνωστοποίησε ο ίδιος πέντε λεπτά πριν βγει να παίξει το πρώτο του μεγάλο τελικό απέναντι στο Νο 1 του κόσμου,τον φιλέλληνα Νόβακ Τζόκοβιτς έμαθε τον θάνατο της γιαγιάς-στήριγμά του.

Και έκανε μια εξαιρετικά συγκινητική και προσδιοριστική του προσωπικού του πόνου ανάρτηση.

Είναι δεδομένο ότι πολλά εγγόνια έχουν με γιαγιάδες και παππούδες πολύ σημαντικότερη προσωπική σχέση ,από όσο αυτή που έχουν με τους γονείς τους.Ιδιαίτερα παιδιά που βιώνουν άσχημες σχέσεις η διαζύγια ακόμα περισσότερο θεωρούν ως γυναίκες ή άντρες στηρίγματα  της ζωής τους τους παππούδες και όχι τους φυσικούς γεννήτορες.Αυτό δεν παύει να συμβαίνει ακόμα και όταν οι φυσικοί γεννήτορες τους παρέχουν τα πάντα σε υλικό επίπεδο.

Προσέξτε την αναφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στη γιαγιά του(από την πλευρά του πανταχού παρόντα στη ζωή του πατέρα του) και την ιδιαίτερη αναφορά που κάνει στον πατέρα του σε σχέση με την πορεία του στη ζωή και όχι στις επιτυχίες.

Προφανώς η στεναχώρια που αποδώσαμε οι περισσότεροι στην ήττα από τον Τζόκοβιτς έχει να κάνει μόνο με την προσωπική του απώλεια και αυτό το τονίζει ο ίδιος:

H ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά:

“Η ζωή δεν είναι μόνο νίκη ή ήττα. Είναι το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή στη ζωή είτε μόνος ή με άλλους. Είναι το να ζεις μια ζωή γεμάτη νόημα χωρίς μιζέρια και απόρριψη. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις είναι κάτι αλλά δεν είναι το παν. Πέντε λεπτά προτού μπω στο γήπεδο, η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μία σοφή γυναίκα που είχε πίστη στη ζωή και θέληση να παρέχει, που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους σαν και αυτήν σε αυτόν τον κόσμο. Και αυτό γιατί άνθρωποι σαν και αυτήν σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω πως ανεξάρτητα από την ημέρα, κατάσταση ή συνθήκη, αυτό (σ.σ. η πορεία του) είναι αφιερωμένο σε αυτήν και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που ανέθρεψες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν, αυτό δεν θα ήταν πιθανό.”

Πολλές φορές εύγε του.Με τα δεδομένα αυτά πάλεψε και σαν Έλληνας και σαν ήρωας,χωρίς να παραγνωρίζουμε στο ελάχιστο ανάλογες προσπάθειες άλλων πρωταθλητών ,όπως του σέρβου και φιλέλληνα “Νόλε” Τζόκοβιτς,ο οποίος και στην κορυφαία στιγμη του αναφέρθηκε πολύ θερμά στον Στέφανο Τσιτσιπά και στην Ελλάδα.