Αρχική Αθλητικα Μαύρα χάλια Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ,ολυμπιονίκης και θύμα μαύρου ρατσισμού ο Καραλής στο...

Μαύρα χάλια Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ,ολυμπιονίκης και θύμα μαύρου ρατσισμού ο Καραλής στο επι κοντώ!

734

 

 

Δεν θέλουμε να χαϊδέψουμε κανενός τα αυτιά,αν δεν το αξίζει στον αθλητισμό.Και ο στίβος είναι αθλητισμός και τα ομαδικά αθλήματα ,όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι επίσης αθλητισμός.Και παίζουν αθλητές.Και δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους.

Δεν ανήκουμε σε συστήματα,οπότε γράφουμε αυτό που ποστεύουμε ως σωστότερο.Υπό το πρίσμα αυτό προσεγγίζουμε και την Ολυμπιάδα και όλες τις ομάδες των ομαδικών αθλημάτων.

Αλλος αθλητής είναι ο Μέσι και ο Ρονάλντο και ο Εμπαπέ , άλλος ήταν ο Ριβάλντο,ο Τζιοβάνι,ο Πάουλο Σόουζα,ο Ζιλμπέρτο,άλλος ο Εμβιλά και ο Χασάν και ο λόπεζ και Πέρεθ και τόσοι άλλοι.

Οι τελευταίοι μπροστά στις δυο πρώτες κατηγορίες είναι “παλτά”.Καλοί χαρακτήρες,φιλότιμοι,αλλά κάτω-κάτω ράφι…

Μπορεί ο οπαδικός Τύπος να προσβάλει τη νοημοσύνη κάποιων παρουσιάζοντας και τα “παλτά” εν σχέσει με αυτούς ως ….Πελέδες,αλλά δεν είναι.Και όλοι μαζί έχουν ευθύνες για το χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κατρακύλα του στην εκπροσώπηση.Θα πει κανείς: εταιρείες είναι οι ομάδες,τα συμφέροντά τους κοιτούν και δεν τους νοιάζει πόσες ελληνικές ομάδες θα βγάνουν στην Ευρώπη.

Σωστά.Και εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα …”παλτά” Πελέδες,επειδή αυτό συμφέρει τις εταιρείς τους και βλάπτει την εικόνα της χώρας διεθνώς…

Καθαρά και ξάστερα λοιπόν: Οι ελληνικές ομάδες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν με 1-2 παίκτες στην ενδεκάδα τους στα προκριματικά της Ευρώπης.Η αντίπαλος του Ολυμπιακού η “βουλγαρική” Λουντογκόρετς είχε έναν Ελληνα στη σύνθεσή της και 1-2 Βούλγαρους.Ο ΠΑΟΚ το ίδιο χάλι και η Ιρλανδική Μποέμιανς είχε 4-6 Ιρλανδούς.

Ο Ολυμπιακός χειρότερος από την Λουντογκόρετς ισοφάρισε στο τέλος σε 1-1 επειδή η αντίπαλη ομάδα μαζεύτηκε πίσω για να κρατήσει το 1-0 που πέτυχε ο ένας (Δεσπότοφ)από τους δυο Βούλγαρους που είχε στη σύνθεση.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 87 με τον νεαρό Ακιμπού Καμαρά.

Οι δυο ομάδες έδειξαν και σε ρόστερ ισοδύναμες και στη ρεβάνς την άλλη Τρίτη θα προκριθεί αυτή που θα είναι πιο τυχερή και πιό έξυπνη προπονητικά.Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μαρτίνς τα έβαλε με τον διαιτητή αλλά…

Και για τον ΠΑΟΚ ισχύουν πάνω-κάτω τα ίδια.Δεν ήταν ούτε στοιχειωδώς καλός,βρέθηκε να χάνει από την άσημη ιρλανδική Μποέμιανς με 2-0 μέχρι το 78 όταν ο πορτογάλος Ολιβέϊρα(πέρσι στην ΑΕΚ) μείωσε το σκορ και έδωσε ελπίδες στον ΠΑΟΚ για την ρεβάνς.

Πάμε τώρα στην Ολυμπιάδα.

Ένας Ελληνας πήγε στις ΗΠΑ για σπουδές.Γνώρισε μια βέρα αμερικάνα,την ερωτεύτηκε,την παντρεύτηκα και έκαναν τέσσερα παιδιά.Οι Ελληνες τους είχαν και πολλοί τους έχουν όλους “κορώνα στο κεφάλι τους”.Τους ανέθεσαν να διαφεντεύουν στα σπίτια όλων καιποτέ δεν ένιωσαν όλοι τους ότι δεν είναι Ελληνες ως τα τρίσβαθα της ψυχής και της επαγγελματοσύνης τους.

Ο ίδιος Ελληνας πήγε μια περίοδο και στη Σουηδία και εκεί γνώρισε μια Σουηδέζα.Εζησαν τον έρωτά του και γέννησαν ένα παιδί.Ουδείς αμφισβήτησε την ελληνική φλέβα και αυτού του παιδιού.

Είναι η οικογένεια Παπανδρέου.Ο Γεώργιος έγινε υπουργός το 1945,χώρισε την Κυβέλη και πνατρέυτηκε την πολωνικής καταγωγής Σοφία ΜΙνέϊκο,μητέρα του Ανδρέα.

Ενας άλλος Ελληνας έγινε για δεκαετίες κορυφαίος υπουργός και δεν ένιωσε ποτέ άσχημα για την γερμανική (βαυαρική)καταγωγή του πατέρα του.Παρ ολίγον να γίνει και πρωθυπουργός.

Είναι η οικογένεια Εβερτ.

Δυο πρωθυπουργούς έδωσε και η οικογένεια Μητσοτάκη,η οποία εξέλεξε βουλευτή το 1946…Εκτοτε οι οικογένειες κυριαρχούν μαζί με την οικογένεια Καραμανλή.

Σήμερα πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος.Ουδείς θεωρεί τα παιδιά που απέκτησε με την πολωνέζα συζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι λιγότερο Έλληνες από το τελευταίο ελληνόπουλο και δεν δίνει σημασία στα άθλια πανώ της παρέας του αντιπροέδρου Αδωνη στο παρελθόν “Ελληνας δεν γίνεσαι,αλλά γεννιέσαι”.

Ποτέ κανένα μέλος των οικογενειών αυτών που ψηφίζονται για έναν αιώνα μαζικά δεν υποχρεώθηκε απο συμμαθητές και πολίτες να νιώσει όπως τα παιδιά του κ.Καραλή από τον Πύργο Ηλείας και της συζύγου από την Ουγκάντα.Τα παιδιά του ζεύγους Καραλή βίωναν μέχρι που τέλειωσαν το σχολείο το ρατσισμό…

Ακούστε πως τα περιγράφει στο βίντεο ο γυιός Καραλής.Ναι βρε…Είναι ο εκπληκτικός νεαρός που διέλευσε τα ρεκόρ νέων κλπ και με άλμα στα 5.80 έγινε τέταρτος Ολυμπιονίκης αφήνοντας πίσω του παγκόσμιες κλάσεις,όπως τον Λαβιλενί,τον Λίσεκ και άλλους:

Πατήστε και ακούστε:

https://youtu.be/5uHfTWAbSiU