Αρχική Ελλαδα Ποιές γερμανικές εκλογές και ποιός Ερντογάν;Η Ελλάδα καίγεται εσωτερικά και όχι εξωτερικά…

Ποιές γερμανικές εκλογές και ποιός Ερντογάν;Η Ελλάδα καίγεται εσωτερικά και όχι εξωτερικά…

970

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είναι πιο σημαντικές ειδήσεις οι άγριες επιθέσεις στην πρωθυπουργική αυλή από κορυφαία στελέχη των ομίλων Αλαφούζου και Μαρινάκη από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και από τα καμώματα του Ερντογάν στη Μεσόγειο.

Γιατί;

Για η ελληνική κυβέρνηση θα καθορίσει το μέλλον της χώρας και στα έσω και στα έξω και καθόλου οι προαναφερόμενες εξελίξεις.

Η περιοχή μας έχει,ως προς τα εξωτερικά,”ρυθμιστεί” από τη συμφωνία της Γιάλτας.Η Ρωσία στην Ελλάδα κάνει επενδύσεις στο περιθώριο που αφήνει η συμφωνία εκείνη.Το όνειρό της να γίνει η Μόσχα το παγκόσμιο κέντρο της Ορθοδοξίας με αναβάθμιση του πατριαρχείου της και υποβάθμιση του Οικουμενικού χρειάζεται και την συναίνεση των ΗΠΑ,οι οποίες δεν θα δώσουν ποτέ τέτοια συναίνεση,ούτε με αντάλλαγμα την πλήρη συμμόρφωση και καθήλωση του Ερντογάν στο αμερικανικό άρμα.

Στα πλαίσια αυτά δεν δίνουμε καμία σημασία και πολύ περισσότερο δεν θεωρούμε αντεθνική κίνηση το θέμα με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο,την παρουσία του σε τουρκική-ερντογανική εκδήλωση κλπ.

Εντάσσεται στα πλαίσια της εξωτερικής πολιτικής των…ΗΠΑ και αυτή η εξωτερική πολιτική μέχρι και σήμερα είναι λίαν ευνοϊκή για την Ελλάδα και λίαν πιεστική για τον Ερντογάν και την Τουρκία,ο οποίος τήν ώρα που επιοτίθεται λάβρος κατά των ΗΠΑ και αναγγέλλει αγορές νέων πυραύλων απο τη Ρωσία δέχεται επίθεση από τη…ρωσική αεροπορία στα σύνορά του ,όπου η Ρωσία εξοντώνει τουρκικούς θύλακες που φορούν τον μανδύα “ανταρτών” που κάνουν πόλεμο με τη Συρία.

Οσους πυραύλους και να αγοράσει η Τουρκία απο τη Ρωσσία πάντα η Συρία είναι το πετράδι της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή μας και με αυτό το πετράδι κρατάει και το Ιράν στο επίπεδο που θέλει,ώστε να της είναι άχρηστος ο Ερντογάν.

Οι γερμανικές εκλογές έβγαλαν μια συμμαχία με ξεδοντιασμένο το άλλοτε πανίσχυρο διδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε και το κόμμα τους.Αυτό ήθελαν οι ΗΠΑ,αν και η Μέρκελ ήταν το καλύτερό “χαρτί” τους στην Γερμανία μεταπολεμικά.Την τίμησαν με το ρεκορ παραμονής στην καγκελαρία και την στ΄λενουν να απολαύσει δόξη και τιμή την υπόλοιπη ζωή της ήσυχα.

Τώρα μια συμμαχία που θα γίνει κυβέρνηση στη Γερμανία  ξεδοντιάζει τη γερμανική “μηχανή” και η Ευρώπη θα προσπαρμοστεί καλύτερα στη Δυτική συμμαχία,τον μονόδρομο για το μέλλον της.

Μια χαρά εξέλιξη για τις ΗΠΑ και την δυνατότητα να στραφούν στην πολιτιή απομόνωσης της Κίνας έχοντας ασφαλισμένα τα ευρωπαίκά νώτα τους με αυτή την συμμαχία.

Επομένως οι εξελίξεις στο εξωτερικό θα προσδιορίσουν το δικό μας μέλλον και οι χιερισμοί των πολιτικών μας στα κρίσιμα θέματα.

Και κρίσιμα θέματα εξωτερικά είναι η προσήλωση στη συμφωνία της Γιάλτας-Δυτική συμμαχία και εσωτερικά ο πόλεμος στη διαφθορά που μαστίζει την κοινωνία και έχει ως αποτέλεσμα τον απίστευτο πλουτισμό μιας εξουσιαστικής ελίτ πολιτικών.

Αυτή η διαφθορά “εφαγε” προηγούμενους “πρίγκηπες” της Ελλάδας από τις οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου και αυτή θα φάει με συνοπτικές διαδικασίες και τον πρίγκηπα Μητσοτάκη ,της τρίτης πιο ισχυρής μεταπολεμικά οικογένειας.

Τα “όργανα” με τις επιθέσεις από τον Παπαχρήστου του συγκροτήματος Μαρινάκη και τον Μπουκάλα του συγκροτήματος Αλαφούζου άρχισαν και χτυπούν το μαλακό υπογάστριο του Κυριάκου Μητσοτάκη.Το Μαξίμου.Στο πρόσωπο ενός Σκέρτσου.Το γράφουμε έτσι,διότι το πανελλήνιο,όταν έδινε εντολή κυβέρνησης με την ψήφο του στον Κυριάκο μητσοτάκη αγνοούσε παντελώς τον έχοντα σπουδές στα ΜΜΕ Σκέρτσο.Ακόμα και τη θέση του Διευθυντή στο σύνδεσμο βιομηχάνων…

Μεσω των δυο συγκροτημάτων μαθαίνει την …παντοδυναμία Σκέρτσου στην κυβέρνηση.Και εμείς ξύνουμε το κεφάλι μας για την ικανότητα Σκέρτσου να διαβάζει και να κατανοεί απλά ελληνικά…

Με βάση αυτή την ικανότητα απαντά.Και εκτίθεται.Και εκθέτει τον πρωθυπουργό καθώς τον κάνει εξαιρετικά ευάλωτο.

Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα.Τα ίδια συνέβαιναν και επι των άλλων δυο πριγκήπων.Είναι η …διαφθορά την οποία υποτίθεται θα αντιμετωπίσουν αυτά τα πρόσωπα.Με αυτές τις(μη)ικανότητες και με όπλο τους την προσωπική σύνδεση με τον πρωθυπουργό.Δεν έφτανε ποτέ αυτό.Και δεν φτάνει ούτε τώρα…

YΓ.Ξαναδιαβάστε το πρώτο μας θέμα με τον επιστολή του πρεβσευτή στον Πρωθυπουργό  και θα μας θυμηθείτε εν τω καιρώ το δέοντι…