Αρχική Αθλητικα Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός: Απο αλλού περίμεναν,απο αλλού τους ήρθε (και)στο ντέρμπι!Μεγάλες εκπλήξεις στην Ευρώπη.

Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός: Απο αλλού περίμεναν,απο αλλού τους ήρθε (και)στο ντέρμπι!Μεγάλες εκπλήξεις στην Ευρώπη.

635

 

Ο Ολυμπιακός περίμενε ότι θα μπορούσε όχι απλά να μη νικήσει,αλλά και να χάσει στην Πόλη από την Φενέρ.Ομως την σάρωσε άνετα με 3-0.Περίμενε όμως εύκολα να νικήσει τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, ο οποίος στα δυο πρώτα εκτός έδρας ματς παρέπαιε και ήταν απλά μια συνοικιακή ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του περίμενε μια μεγάλη και εύκολη νίκη στο μπάσκετ επι του Αρη στη Θεσσαλονίκη.Ιδιαίτερα καθώς προηγήθηκε με 19 πόντους διαφορά!

Αντίθετα περίμενε με σχετική βεβαιότητα την ήττα στο ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκης”.

Ο Παναθηναϊκός συνετρίβη σαν ομάδα παιδικής χαράς στο β ημίχρονο από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποχρέωσε την ομάδα να γυρίσει με πούλμαν από την Πόλη μετά εκείνη την ήττα στον ημιτελικό θα έπρεπε κανονικά να λύσει τα συμβόλαια προπονητή και πλειάδας παικτών στη Θεσσαλονίκη και ας συνέχιζαν σε άλλες ομάδες στις παιδικές χαρές της συμπρωτεύουσας…Εχασε με 81-71 αφού στο β ημίχρονο δέχθηκε από νεαρούς παίκτες του Αρη 57 πόντους και διαφορά 35 πόντων!!!

Αντίθετα στο ποδόσφαιρο απλά δεν πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει στην έδρα της την ομάδα που μόλις είχε σαρώσει τη Φενέρ στην Πόλη.Το σκορ ήταν 0-0 με τον Ολυμπιακό να έχει υπεροχή μεν ,όχι όμως επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού πέρα απο σέντρες μήπως και βρεί τον προωθημένο στο τέλος πανύψηλο Σισέ.

Το ντέρμπι παντως ήταν ανοιχτό και είχε τρεξίματα και προσπάθειες για γκολ.Μελανό σημείο τα καπνογόνα που καθυστέρησαν τα δυο ημίχρονα και μάλλον απορρύθμισαν τον Ολυμπιακό και ξεκούραζαν και αποφόρτιζαν τον Παναθηναϊκό.

Δεν μετράμε τις γελοιότητες στις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού Μαρτίνς.Του έφταιξε ο διαιτητής,αλλά οι οπαδοί αποδοκίμασαν τους παίκτες του στο τέλος παρά τη μεγάλη νίκη στην Πόλη…Ο Γιοβάνοβιτς παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού…

Ο ΠΑΣ “Αγιαξ” της Ηπείρου έμεινε αήττητος και στο Περιστέρι,αφού ισοφάρισε με τον Μορέϊρα στις καθυστερήσεις το γκολ που έβαλε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι πειστιή εμφάνιση και νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ στην Κρήτη με 3-1 αφού προηγ’ηθηκε με 3-0 και σκόρερς 3 από τους  9 ξένους που έβαλε στην βασική ενδεκάδα.Τα ονόματά τους δεν έχουν σημασία καθώς μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να γίνουν,αφού η παρουσία τους δεν θα κρατήσει παρά ελάχιστες σεζόν.

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ ,η οποία νίκησε 3-1 στο Αγρίνιο .Και τα ε γκολ διάφοροι ξένοι της,ενώ του Παναιτωλικού το γκολ έβαλε ο μοναδικός Ελληνας που χρησιμοποίησε Βέργος.

Η Λαμία με 5 Ελληνες νίκησε εκτός έδρας  2-1 τον Ιωνικό που έμεινε με 10 παίκτες από το 19 λεπτό και ξεκίνησε με 8 ξένους…

Ενα απο τα γκολ της Λαμίας,το πρώτο,ο Μανούσος.Τα άλλα δυο ξένοι.

Μεγάλη έκπληξη στην Ολλανδία από την ομάδα του Δουβίκα,την Ουτρέχτη,η οποία νίκησε στο Αμστερνταμ με 1-0 τον Αγιαξ, ο οποίος μοίραζε ως τώρα 5άρες και …9ιάρες  στα ματς.

Εκπληξη και στη Γερμανία,όχι για το γκολ του Μαυροπάνου με την Στουτγκάρδη,η οποία νίκησε 3-0 εκτός,αλά από την ήττα της Μπάγερν στο Μόναχο από την Αϊντραχτ Φραγκφούρτης.

Στην Αγγλία όλοι περίμεναν μια ισοπαλία στο ματς Λίβερπουλ-Σίτυ και δεν…απογοητεύτηκαν.Η Λίβερπουλ με υπέροχο Σαλάχ, χωρίς τον Τσιμίκα ,προηγήθηκε δυο φορές,αλλα ισοφαρίστηκε στο τελικό 2-2.

Νέα πορεία ασανσέρ για την Γιουνάϊτεντ φέτος.Ενώ έφτασε στην κορυφή έπεσε με ήττες και ισοπαλί στη έδρα της.Αυτή τη φορά ξεκίνησε χωρίς τον σωτήρα Κριστιάνο Ρονάλντο και  ισοφαρίστηκε απο την εβερτον στο τελικό 1-1

Εκπληξη και στη Γαλλία όπου η Παρί που θα πάρει με περίπατο το πρωτάθλημα στο οποίο προηγείται με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες έχασε στη Ρεν 2-0 παρότι είχε στη σύνθεση Νεϊμάρ,Εμπαπέ,Μέσσι ,ντι Μαρία….Κάποιος πρέπει να μαρκάρει…

Στην Ιταλία ο αντικαταστάτης του Μανωλά Ραχμάνι σκόραρε και η Νάπολι με νίκη εκτός στη Φιορεντίνα προηγείται στη βαθμολογία.

Εκπληξη και η ήττα της Ρεάλ από την Εσπανιόλ εκτός με 2-1.

Ο Μπακασέτας με 2 γκολ οδήγησε την Τραμζονσπορ στην κορυφή του τουρκικού πρωατθλήματος και σε νικη στην Καισάρεια,όπου οπαδός μπήκε στο γήπεδο και του έλεγε …γαλλικά για το γκολ που έβαλε.