Αρχική Ελλαδα Αγριες ιστορίες με ασθένειες επωνύμων,Αφρικανούς που συνήθισαν το μαύρο(!!!) και καταδίκες πρώην...

Αγριες ιστορίες με ασθένειες επωνύμων,Αφρικανούς που συνήθισαν το μαύρο(!!!) και καταδίκες πρώην υπουργού και δημοσιογράφων γιατί κατακαλόκαιρα δεν πήγαν μάρτυρες σε μια…ασυνήθιστη δίκη!

2035

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Υπάρχουν πολλές ταινίες και σειρές με πρίγκιπες στην τηλεόραση.Σε μια απο αυτές που γυρίζεται ως φαρσοκωμωδία μια πριγκίπισσα εξιστορεί πως η βασίλισσα γιαγιά της έχτισε τόσα νοσοκομεία στην Αφρική,πως η βασίλισσα μητέρα της έχτισε τόσα σχολεία στην Αφρική και η ίδια δεν μπόρεσε να στήσει ούτε ένα τσαντήρι με δυο φίλους της,γιατί “κανείς πλούσιος δεν βάζει τα λεφτά για να προβληθώ και εγώ όπως η γιαγιά και η μαμά μου ως πρισκίπισα”.

Ο συμπρωταγωνιστής τότε βάζει κάτω τα σενάρια που πρέπει να εφαρμόσει.

Σκεπτικός της λέει ότι δεν μπορεί να την εμφανίσει ως άρρωστη  και αυτό είναι ατυχία γιατί αν αυτόγινόταν θα συγκινούσε πολύ κλπ κλπ

Από τη συζήτηση προκύπτει ότι τους πρίγκιπες ο λαός τους θυμάται και τους ανεβάζει και οι πλούσιοι τους συμπαρίστανται σε δυο περιπτώσεις οπωσδήποτε: στις τελετές των γάμων,στο ναυάγιο των γάμων και στις ασθένειες.

“Ακόμα και αν είναι πραγματικές ,χτυπάω ξύλο,λέει ο συμπρωταγωνιστής πρέπει να τις παρουσιάσουμε με τρόπο που θα προκαλέσουμε κύμα συμπαράστασης.”

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι πραγματικές οι ασθένειες της Ντόρας Μπακογιάννη και της Φώφης(για τον θάνατό της ,δυό ημέρες μετά αυτό το ρεπορτάζ διαβάστε σε διπλανή στήλη)  Γεννηματά.Τις μνημονεύω και στο πρόσφορό μου” μας είπε πρόσωπο του χώρου μας.

Και πρόσθεσε:

“Αλλά γύρω μου έχω αυτή τη στιγμή 5 περιπτώσεις καρκίνου που θερίζει.Μια είναι μοναχοπαίδι,καθηγήτρια,φημισμένου σχολείου και μοναχοπαίδι 4-5 ετών.Πόσες τέτοιες περιπτώσεις βγάζετε σε ανύποπτο για πολιτικούς και πρίγκιπες εσείς οι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση για “να περάσουν τα μηνύματα της μάχης”,όπως λέτε;Οι δυο μου είπαν ότι θα έβγαιναν ευχαρίστως…Δημοσιογράφοι είστε,τις βρίσκετε τις περιπτώσεις απο τους φίλους σας καθηγητές και μεγαλογιατρούς που τις προσέχουν με χρήματα και όχι αμισθί”

Στους δημοσιογράφους περιλάμβανε και εκείνα που μοιάζουν με τσουβαλάκια με πατάτες,όπως τα στήνει ο …σκηνοΘέτης του ΣΚΑΙ…

Υστερα μας παρέπεμψε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης που βγάζει η οικογένεια Διαματάρη,μέλος της οποίας έκανε υπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δίπλα-δίπλα είχε την είδηση με την ανακοίνωση της Ντόρας για τον καρκίνο και τον θανόντα προχθές πρώην Υπουργό Κόλιν Πάουελ.

Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ως θάνατος που οφείλεται αποκλειστικά στον κοροναϊό.

Στο ρεπορτάζ για τον Αμερικανό προτάσσεται η δήλωσή του “Μη με λυπάστε.Εχω καρκίνο πολλαπλού μυελώματος και νόσο Πάρκινσον…Είμαι 84 ετών.Δεν έχω χάσει μέρα απο τη ζωή μου”.

Στην Αθήνα στην εφημερίδα του κουμπάρου της Ντόρας αρθρογραφεί κατά της Αριστεράς ο Γιάννης Πρετεντέρης με σπουδές κάπου μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας.

Για να βρει επιχειρήματα κατά της Αριστεράς που προκάλεσε όλα τα δεινά του τόπου(για διαφθορά,φαγοπότι,γερμανοδοσίλογους,θαλασσοδάνεια,μίζες εξοπλιστικών μάλλον δεν θα έχει ακούσει τίποτα)αναφέρεται στον πρωθυπουργό του…Μάλι.

Και δεν αντέχει,το βγάζει απο μέσα του κλείνοντας το άρθρο με τη φράση “Ως Αφρικανός έχει συνηθίσει το “μαύρο”.

Κάτω τον βλέπετε με τον Αδωνη να βολτάρουν γιατί ως πλούσιος έχει συνηθίσει τα κότερα ,τη Μύκονο και το άσπρο…Με καποιες πινελιές μαύρου…

Αντιγράφουμε απο την ηλεκτρονική T LIFE καλοκαίρι του 2017,όταν η χώρα στέναζε υπό την μπότα του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός πεινούσε:

“…Παρά τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας(σ.σ.Αδωνις) και η γνωστή παρουσιάστρια και μαέστρος )σ.σ.συζυγός του)βρήκαν ελεύθερο χρόνο, ώστε να ξεκουραστούν και να περάσουν οικογενειακές και χαλαρές στιγμές.
Στις διακοπές τους στην Μύκονο, μάλιστα, τους συνόδευσε και ο Γιάννης Πρετεντέρης. Ο γνωστός δημοσιογράφος διατηρεί στενή φιλία με τον Άδωνι και την Ευγενία και όλοι μαζί έκαναν βόλτα με το σκάφος στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε στο σκάφος, με τον Γιάννη Πρετεντέρη να κρατάει το τιμόνι και το ζευγάρι να απολαμβάνει την διαδρομή!”
Προφανώς η φράση “Ως Αφρικανός έχει συνηθίσει το “μαύρο” δια χειρός Πρετεντέρη στις 19/10/21 είναι ανθρωπιστική ρεαλιστκή προσέγγιση και δεν έχει να κάνει με ρατσισμό του κερατά…
Αττικόν…Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο…
Το κύμα συμπαράστασης στη Ντόρα και στη Φώφη Γεννηματά επισκίασε τα άλλα(ανύπαρκτα και κοινωνικά και κρατικά) κύματα συμπαράστασης στους συνέλληνες που πεθαίνουν χωρίς βασικά και οφειλόμενα σε κράτος πρόνοιας φάρμακα,αλλά επισκίασε και το κύμα άρνησης των Ελλήνων να εμβολιαστούν.
Η άρνηση είναι αδικαιολόγητη μεν,αλλά δείχνει ότι η πολιτική ηγεσία απέτυχε να τους πείσει να εμβολιαστούν.Και η αποτυχία παίρνει κι άλλες διαστάσεις καθώς (υποτίθεται ότι )ήρθε η κυβέρνηση των νοικοκυραίων και όχι των αστοιχείωτων της Αριστεράς .Επίσης  υποτίθεται ότι θα είχαν αποτέλεσμα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έδωσε αυτή η κυβέρνηση  σε δημοσιογράφους και επιχειρηματίες και δημοσιογραφίσκους να κάνουν καμπάνιες “μένουμε σπίτι,μένουμε ασφαλείς,κάνουμε εμβόλια…Ούτε τον Τσιτσιπά δεν έπεισε να μην κάνει δήλωση ότι …δέν έκανε το εμβόλιο!
Και ενώ κάπως έχει έτσι έχει η επικαιρότητα ένα απο τα τελευταία πρωϊνά αυτού του Οκτωβρίου του 2021 χτύπησε η πόρτα των σπιτιών ενός πρώην υπουργού,ο οποίος τα βρόντηξε σε λίγες μέρες απο την ορκωμοσία του καταγγέλλοντας διαφθορά και μνημόνια άδικα,ενός δικηγόρου,δυο δημοσιογράφων και ενός ιδιώτη.
Δεν ήταν ο γαλατάς,αλλά δικαστικός επιμελητής.
Παρέδωσε αντίγραφο καταδίκης και των τεσσάρων.Καταδικάζονται σε συνολικές ποινές προστίμων και εξόδων άνω των χιλίων πεντακοσίων ευρώ ,γιατί ντάλα καλοκαίρι δεν μπόρεσαν με 40 βαθμούς θερμοκρασία να σπεύσουν στην Ευελπίδων να καταθέσουν στη δίκη ενός  επώνυμου,λίαν επώνυμου κατηγορούμενου για μια ιστορία με τεράστια δάνεια.
Δεν το έχουμε πλήρως διακριβώσει, αλλά πιθανότατα θα είναι οι μοναδικοί μάρτυρες(γιαυτό μάλλον αναβλήθηκε και η δίκη και πήγε σε λογική εποχή…) για ένα πλημμεληματάκι, για το οποίο ο κατηγορούμενος δεν οφείλει να είναι στην Ευελπίδων,αλλά μπορεί να εκπροσωπηθεί απο το δικηγόρο του.Ετσι κι αλλιώς εάν καταδικαστεί σε κάτι μήνες φυλάκισης εξαγοράσιμους προς 5 ευρώ την ημέρα είναι περίπου 150 ευρώ το μήνα συν κάτι ψιλά ακόμα…
Μας κάνει εξαιρετική εντύπωση.Προφανώς σε τέτοιες υποθέσεις ο Εισαγγελέας κάνει ενδελεχή έρευνα πριν στείλει κάποιον κατηγορούμενο.
Εχουμε στα χέρια μας εισαγγελικές προτάσεις δεκάδων σελίδων που απαλλάσσουν επώνυμους κατηγορούμενους για δάνεια αφού έχουν ανατρέξει σε όλη την βιβλιογραφία απο την αρχαιότητα και εντεύθεν.
Για το δάνειο αυτό έχουν καλέσει οι εισαγγελείς που ερεύνησαν μάρτυρες τον Διοικητή της τράπεζας,τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τα στελέχη που χειρίστηκαν τα δάνεια όπως θα έπρεπε για τέτοια υπόθεση;
Αν τους κάλεσαν  και είπαν όλα καλά γιατί τον έστειλαν τον επώνυμο κατηγορούμενο;
Αν δεν τους κάλεσαν περιμένουν από έναν πρώην Υπουργό και τους προαναφερόμενους να εισφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζονται ή θα αρκεστούν στη γενική εικόνα που μπορούν να δώσουν οι προαναφερόμενοι μάρτυρες;
Δεδομένης της συγκυρίας του κορονοϊού και της ταλαιπωρίας των ανθρώπων ιδιαίτερα στα δικαστήρια,όπου τα μέτρα είναι ανύπαρκτα (π.χ.είχαν καλέσει ταυτόχρονα 496 κατηγορούμενους στις 30/9 Ι τριμ.Πλημ. πινάκιο 10!!!) με ποιά καρδιά έβαλαν τέτοιες ποινές;
Γιατί έβαλαν τη δίκη ντάλα καλοκαίρι με μάρτυρες μάλιστα και ηλικιωμένους αρκετά;
Για να είναι …δίκαιη η δίκη κατά του επωνύμου ή μήπως γιατί καλοκαίρι οι αθωώσεις είναι πιο εύκολες;
Τέτοια εποχή είχαν βάλει κατηγορούμενους τρεις μεγαλογιατρούς που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 45 χρόνια κάθειρξη συνολικά γιατί στους λογαριασμούς τους είχαν βρεθεί πάνω απο 100 εκατομ ευρώ αδικαιολόγητα.
Φυσικά …αθωώθηκαν!
Δεν γράφουμε τα επώνυμα γιατί μπορέι να …καιροφυλακτεί η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων,την οποία έχουμε πληρώσει άσχημα.Είναι η υπηρεσία στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος που προήδρευσε όταν με εισήγηση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου το ΣτΕ αποφάσισε ότι μέσα σε πρώην δάση που αφανίστηκαν μπορούν να δημιουργηθούν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ΑΠΕ.
Σαν αυτές που ξεφύτρωσαν σε κάθε ελληνικό βουνό και ζητάμε να δώσουν στη δημοσιότητα τους διαγωνισμούς που έγιναν,αν έγιναν για να βάλουν οι συγεκριμένοι τα μηχανήματά τους εκεί…
Τώρα που το ρεύμα έγινε χρυσάφι δεν έχει πολύ-πολύ ενδιαφέρον η υπόθεση αυτή;
 Μπορεί να μας πουν ότι η υπόθεση κινδύνευε με παραγραφή.Μα ήταν όμως προωτοείσακτη.Κατάφεραν να την φτάσουν στα 8 χρόνια;
Δεν μας κάνει εντύπωση…
Στη Λαμία είμαστε μάρτυρες σε τραπεζικά κακουργήματα για τα οποία η πρώτη δίωξη έγινε το…1999!Τα περισσότερα έχουν παραγραφεί(δεκάδες εκατομμύρια ευρώ)και τους πάνε για όσα απέμειναν,αφού παρά τη δίωξη η Τράπεζα συν’εχιζε να παρανομεί μέχρι και το… 2017,όπως γράφει σε διάταξή του ο εισαγγελέας της περιοχής…