Αρχική Δικαιοσυνη Συγκλονιστικές καταγγελίες για θάνατο Μητροπολίτη!Το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη και ο Κοροναϊός…

Συγκλονιστικές καταγγελίες για θάνατο Μητροπολίτη!Το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη και ο Κοροναϊός…

1262

 

 

Μια συγκλονιστική υπόθεση εκδικάζεται στις 2 Νοεμβρίου 2021 στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Πνευματικά παιδιά του πρώην Μητροπολίτη Καρδίτσας Κύριλλου είχαν κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο ,στην οποία εξέθεταν ότι ο Μητροπολίτης που είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και τραχειοστομία έμεινε αβοήθητος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και να παραμείνει επι 8 ώρες χωρίς κανένας να προστρέξει σε βοήθεια.

Σύμφωνα με έκθεση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας αυτό το 8ώρο που έμεινε στις τουαλέτες πεσμένος χωρίς βοήθεια ήταν μοιραίο για τη ζωή του.

Για την υπόθεση διεξάγεται ποινική έρευνα ,πτυχή της οποίας ήταν και διαρροή μυστικών της δικογραφίας με σκοπό την συγκάλυψη πιθανών ευθυνών για τον θάνατο,ο οποίος επισυνέβη σε κρίσιμη χρονική στιγμή σε σχέση με δικαστικές εξελίξεις που αφορούσαν την απώλεια του Μητροπολιτικού θρόνου από τον Κύριλλο.

Πτυχή της υπόθεσης φτάνει στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο και κατά πληροφορίες ορισμένοι κινούνται να επισπευσθεί στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο η εκδίκαση και καταδίκη ενός εκ των πνευματικών παιδιών, τα οποία προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για τον θάνατο του Κύριλλου.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι ο κατηγορούμενος αυτός οδηγήθηκε σε δίκη-καταδίκη που είχε προσδιοριστεί -κατ έφεσιν- στο Συνοδικό την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι μέσα στο  κτήριο της συνεδρίασης.Η δίκη τότε αναβλήθηκε λόγω της επίθεσης και προσδιορίστηκε για τον Οκτώβριο.Εκεί ζητήθηκε νέα αναβολή διότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο του Βερολίνου με κοροναϊό.

Είχε προσβληθεί στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γερμανίας γιατί οι επιπλοκές είναι εξαιρετικά σοβαρές.Παρόλα αυτά η αναβολή που δόθηκε για άτομο σε τέτοια κατάσταση είναι τόσο σύντομη που δεν δίνεται ούτε για “τράβηγμα” αθλητή σε προπόνηση.

Είναι δυνατόν να έχουν συμβεί τέτοια πράγματα σε τόσο υψηλά επίπεδα της Εκκλησίας;