Αρχική Αθλητικα Καλή η Εθνική παρά το 1-1 ,η παγκοσμιοποίηση βελτίωσε τις εθνικές μικρών...

Καλή η Εθνική παρά το 1-1 ,η παγκοσμιοποίηση βελτίωσε τις εθνικές μικρών κρατών!

882
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΟΒΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

H “παγκοσμιοποίηση” στο ποδόσφαιρο λειτουργεί ως τώρα κατ αποτέλεσμα υπερ των μεγάλων συλλόγων που αυξάνουν τα κέρδη τους φτιάχνοντας ενδεκάδες αποκλειστικά απο ξένους παίκτες,αλλά κορυφαίους.Λειτουργεί υπερ των λωποδυτών.Δηλαδή ανθρώπων που ξεπλένουν χρήματα απο οικονομικά και άλλα εγκλήματα μέσω ομάδων, τις οποίες βάζουν στο χέρι με δωροδοκίες πολιτικών,οι οποίοι κρατούν ανάλογο νομικό πλαίσιο για το ξέπλυμα.Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς απο δαύτους σε όλες τις κατηγορίες.

Το είπε,ουσιαστικά, ο εθνικός προπονητής ολλανδός Φαν Σίπ.Ζητησε να αλλάξει ο νόμος και να ισχύσει κάτι ανάλογο με την Ολλανδία.Ολες οι ομάδες μπορούν να αποκτήσουν 30 ξένους και κανέναν Ολλανδό.Αλλά τα χρήματα καταβάλλονται στα ολλανδικά ταμεία και όχι εκτός και κάθε ξένος παίκτης,ιδιαίτερα λατινοαμερικάνος κοστίζει με φόρους στην αγορά και στη μισθοδοσία πολύ περισσότερο από τους άλλους.Γιαυτό αγοράζουν πολλά ελληνικά και άλλα ταλέντα και ήδη η εθνική μας είναι γεμάτη απο αυτά.

Η παγκοσμιοποίση λειτουργεί και υπερ των εθνικών ομάδων κρατών που ως πριν λίγα χρόνια ήταν ανύπαρκτα ποδοσφαιρικά.

Τώρα το Κόσσοβο έχει ενδεκάδα με στόπερ που πήρε τη θέση του Μανωλά στη Νάπολι και άλλους που παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα.Και η Ελλάδα δεν μπορεί να το νικήσει,ενώ δυσκολέυει και άλλες μεγάλες ομάδες.Ανάλογα και άλλες ομάδες μηδε εξαιρουμένων ομάδων όπως η Ανδόρα,το Λιχτενστάϊν,το Λουξεμβούργο,η Κύπρος κλπ Η Σερβία χτύπησε στα ίσα την πρωταθλήτρια Πορτογαλία και την κέρδισε στην Λισαβώνα παίρνοντας εισιτήριο γαι το μουντιάλ και στέλνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μπαράζ.ΟΙ παίκτες της παίζουν σε κορυφαίες ομάδες και ο χειρότερος που παίζει είναι ο …Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ!

Το Κόσσοβο δυσκόλευε την εθνική μας ,όπως η Ισπανία.Μπορέι να είχαμε κατοχή και 70% σε ορισμένα διαστήματα,αλλά το Κόσσοβο δημιούργησε και έχασε ευκαιρίε ςπολύ περισσότερες και καλύτερες από την Ισπανία και εμείς αντιστοίχων το ίδιο.ΟΙ Ελληνες παίχτες ήταν πολύ καλοί και δημιούργησαν και έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες ,ακόμα και 4-5 γκολ.

Η Ισπανία με το ίδιο φτωχό θέαμα νίκησε στο 85 την Σουηδια 1-0 και πήρε το απευθείας εισιτήριο.Αντίθετα οι ομάδες της με ξένους κορυφαίους στο ρόστερ πρωταγωνιστούν παγκοσμίως.

Η Γαλλία νίκησε 8-0 το Καζακστάν με 4 γκολ του Εμπαπέ

Ελλάδα-Κόσσοβο 1-1

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80′ Παυλίδης), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Τσιμίκας, Πέλκας (80′ Βρουσάι), Μασούρας (86′ Λημνιός), Δουβίκας (66′ Τζόλης).

Κόσοβο (Πριμοζ Γκλίχα): Μούριτς, Αλίτι, Σάλα (70′ Χαλίμι), Φαζιλτζί, Ρασίτσα (80′ Σελμάνι), Ραχμάνι, Μπερίσα, Βοϊβόντα, Λοσάι (46′ Ζεγκρόβα), Μουρίκι, Ιντρίσι (86′ Καστράτι).

2ος Όμιλος

Ελλάδα-Κόσοβο 1-1

Ισπανία-Σουηδία 1-0

Ρεπό: Γεωργία

Η τελική βαθμολογία (σε 8 αγ.)

Ισπανία 19

Σουηδία 15

Ελλάδα 10

Γεωργία 7

Κόσοβο 5

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο μπάσκετ είχαμε ντέρμπι μεγάλων.Ο Παναθηναϊκός με καλύτερο τον Παπεπέτρου νίκησε 100-75 την ΑΕΚ ,της οποίας ο Γέλοβατς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα ιατρικό στην προπόνηση.

 

Ο Ολυμπιακός με καλύτερους τους Λόυντζη-Βεζένκοφ νικησε τον μαχητικό ως την τέταρτη περιοδο ΠΑΟΚ με 86-68