Αρχική Αθλητικα Νέα συντριβή των “μπέμπηδων” -επιτέλους αλλάζουν προπονητή.Αποτελέσματα εντός-εκτός

Νέα συντριβή των “μπέμπηδων” -επιτέλους αλλάζουν προπονητή.Αποτελέσματα εντός-εκτός

617

 

Από την αρχή της σεζόν και νωρίτερα στο τέλος της προηγούμενης είχαμε γράψει ότι ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ ανέστησε την Μάντσεστερ και την έκανε ομάδα πρώτης οκτάδας της Πρέμιερ Λίγκ.Σε καμία περίπτωση για παραπάνω.Είναι ένας ευγενής άνθρωπος,παλιός θρύλος της,αλλά οι προθέσεις και η ευγένεια δεν αρκούν.Χρειάζεται τσαγανό.Οπως αυτό που δείχνει ο Κώστας Τσιμίκας και πάει να καθιερωθεί βασικότατος στη Λίβερπουλ ,με την οποία σάρωσε χθες την Αρσεναλ με 4-0!

Ο Σόλσκιερ δείχνει έτοιμος να …κοιμηθεί μερικές φορές στον πάγκο,όταν το σκορ είναι 1-0,2-1,2-0 σε βάρος της Μάντσεστερ.

Οπως χθες όταν από την Γουότφορντ βρέθηκε σε μισή ώρα αγώνα να χάνει(εκτός)με 2-0.Στον άλλο πάγκο καθόταν ο Ρανιέρι,ένας πολύ “ύποπτος” για μπάμ.Το έκανε παίρνοντας πρωτάθλημα με τη Λέστερ και χτυπώντας τους πάντες,εντός -εκτός.Επανήλθε και μια εβδομάδα πριν σάρωσε την φιλόδοξη Εβερτον με 5-2!Επρεπε να χτυπήσουν καμπανάκια στον Σόλσκιερ.

Η Μάντσεστερ μπήκε ράθυμη και οκνηρή στον αγώνα με παίκτες που κινούνται πια σε …σλόου μόσιον,όπως ο Μάτιτς,ο Μαρσιάλ και όλοι οι άλλοι μοιάζουν να …βαριούνται να ντουμπλάρουν αντίπαλο και να λένε “αφού πήγε κοντά του ο τάδε,ας πάρω έναν υπνάκο εγώ και …αύριο ξυπνάω”.

Γράφαμε λοιπόν ότι πρέπει να δώσουν τιμητική θέση στον Σόλσκιερ στο Ολντ Τράφορντ,αλλά ως προπονητής εξεμέτρησε τον…πάγκο της Μάντσεστερ.

Επρεπε να διασυρθεί για να μας…ακούσουν!.Εφαγε 5άρα στο γήπεδό της απο τη Λίβερπουλ ,την πρώτη μετά …έναν αιώνα!Και χθες έφαγε 4άρα από την Γουότφορντ για να συνεδριάσουν όχι 5 λεπτά,αλλά 5 ώρες(!!!)και να αποφασίσουν να ψάξουν αντικαταστάτη του Σόλσκιερ.Χτύπησαν την πόρτα του Ζιντάν.Εκείνος ζήτησε  ετήσια αμοιβή όσα θα πάρει ο Σόλσκιερ σε ….5 χρόνια.Δηλαδή 10 εκατομ λίρες το χρόνο.Τάχει η Μάντσεστερ,αλλά θα δούμε αν οι αμερικάνοι ιδιοκτήτες,οι οποίοι  απομάκρυναν τον σερ Αλεξ,με τον -τουλάχιστον άκομψο,αν όχι ελειενό-τρόπο που απομάκρυνε ο ΠΑΟ τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς,έχουν καθαρό μυαλό να τον πάρουν η θα κάνουν ό,τι κάνει σήμερα ο ΠΑΟ και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.Δηλαδή καρακατσουλιές με διάφορες “λύσεις” που να ικανοποιούν τα “εγώ”.

Η Μάνστσεστερ έμεινε 7η με 12 βαθμούς διαφορά απο την κορυφή,από την οποία ξεκίνησε…

Η Τσέλσι πάει για πρωτάθλημα διαλύοντας εκτός την Λέστερ με 3-0, ενώ είχαμε και δυο σκορ με 3-3 στο Νιούκαστλ- Μπρένφορντ και Μπάρνλεϊ-Κρύσταλ Πάλλας.

Η Νόργουιτς με αλλαγή τον Τζιόλη στο 90 και πάγκο τον Γιαννούλη νίκησε την Σαουθάμπτον με 2-1 και ανέβηκε στην προτελευταία θέση.

Στο ντέρμπι της Ρώμης η Γιούβε νίκησε την Λάτσιο 2-0 και η Φιορεντίνα με 4-3 την Μίλαν δίνοντας περιθώρια στη Νάπολι,από την οποία τελείωσε ο Μανωλάς να έχει ανάσες κορυφής,έστω και αν χάσει σήμερα απο την Ιντερ στο Μιλάνο.

Κορυφή θα παραμείνουν Μπακασέτας-Σιώπης,ακόμα και αν χάσουν αύριο,αφού απέχουν 4 βαθμούς απο τη δεύτερη με έναν αγώνα λιγότερο!

Ο Μαυροπάνος ήταν βασικός γιαυτό η Στουγκάρδη αντιστάθηκε πολύ στο τελικό 2-1 απο την Ντόρτμουντ στο 85.

Το ίδιο και οι Λαμπρόπουλος και Σταφυλίδης στην ήττα της Μπόχουμ με 1-0 στο Λεβερκούζεν

Οπως καταλάβατε η προσοχή μας είναι στραμμένη στο εξωτερικό λόγω των μεγάλων ξένων παικτών,αφού και στο ελληνικό πρωτάθλημα ξένοι παίζουν, αλλά από τα πολύ κάτω ράφια σε όλες τις όμαδες.Αυτό δείχνουν και τα άδεια γήπεδα,ακόμα και στο Καραϊσκάκης,αν δεν είναι “ντέρμπι”,όπως σήμερα που στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται 40.000 για το μάτς ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Με 4 Ελληνες βασικούς στους 22 το ματς “Αρης”-ΠΑΣ Γιάννινα(είχε 3 Ελληνες βασικούς) έληξε 0-5 και είχε πλάκα να βλέπει κανείς τα πρόσωπα των ξένων παικτών των δυο ομάδων μετά το ματς…

Το ματς Βόλος-ΟΦΗ έληξε 0-2 και η “κρητική” ομάδα είχε 4 απο τους 5 Ελληνες που ξεκίνησαν στους 22.

Στη Νίκαια από την οποία αγνοείται ακόμα ο “επενδυτής” των κρυπτονομισμάτων στην ομάδα μπάσκετ(…)το ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ Ιωνικού-Αστέρα έληξε 1-1.Ο ιωανικός ξεκίνησε με 4 Έλληνες και ο Αστέρας με έναν…

Και τα 9 γκολ της αγωνιστικής του Σαββάτου πέτυχαν διάφοροι ξένοι!.Παρέλκει να γράψουμε τα ονόματά τους, διότι ποιός θα τους θυμάται μετά μία ώρα;

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πάλι υπερηχητικός με 32 πόντους και …20 ριμπάουντ και οδήγησε τους Μπάκς σε νίκη επι του Ορλάντο με 117-108 στην έδρα τους.

Η ΑΕΚ νίκησε εκτός το Λάυριο με 82-81 στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας και πριν το ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ στον Πειραιά.