Αρχική Αθλητικα Έκπληξη και νίκη ΠΑΟ με Έλληνες και 15χρονο στην Ευρωλίγκα!!!

Έκπληξη και νίκη ΠΑΟ με Έλληνες και 15χρονο στην Ευρωλίγκα!!!

585
BASKET LEAGUE 2021-2022 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Διάφοροι μάνατζερ και λοιποί του χώρου κάθε τόσο πλασσάρουν διάφορα ονόματα ξένων παικ΄των,εντελώς άγνωστων στο ευρύ κοινό της Ελλάδας ,αλλά ίσως και στο μικρό κοινό των πέριξ των ομάδων.Τους αποθεώνουν με τους “μηχανισμούς¨μπάινουν σ το γήπεδο και δεν είναι όχι απλά κάτι ιδιαίτερο,αλλά ούτε καν σε ανεκτά επίπεδα σε σύγκριση με Έλληνες συναδέλφους τους.

Ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Μπαρτζώκα ,πάει μια χαρά στην Ευρωλίγκα και τα κύρια όπλα του είναι οι Έλληνες και ο Βούλγαρος Βεζένκοφ ,ο οποίος μεγάλωσε στην Ελλάδα και απλά επέλεξε την χώρα καταγωγής  της οικογένειας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Λεωνίδα Κασελάκη μετά απο εξαιρετικές εξετάσεις στις μικρές ομάδες,όπως ο Λαρετζάκης του Ολυμπιακού.

Με τραυματία τον Νέντοβιτς και τον Παπαπέτρου αναγκαστικά ο Κασελάκης πέρασε στο παρκέ.Αν στη θέση του ήταν νεοαποκτηθείς ξένος θα υπήρχαν διθύραμβοι ότι με το καλημέρα έδειξε την μεγάλη του αξία με 4/4 τρίποντα και 17 πόντους καθοριστικούς στη νίκη του ΠΑΟ επί της Αλμπα Βερολίνου με 82-67.Η νίκη ήρθε πολύ πιο δύσκολα από όσο δείχνι το σκορ και μόνο στο τελευταίο εξάλεπτο.

Ευχάριστη εξέλιξη και του 15χρονου Αβδάλα στον οποίο ο ΠΑΟ δίνει ευκαιρία και μπράβο του.Επαιξε(2 πόντους) και έγινε ο νεώτερος (15 ετών 10 μηνών και 6 ημερών) παίκτης που έπαιξε στον ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα

 

Οι Ντάριλ Μέικον (20π., 11ασ.), Γιώργος Παπαγιάννης (14π., 10ρ.) ολοκλήρωναν με νταμπλ νταμπλ. Καταλυτική η προσφορά σε άμυνα και επίθεση του Χάουαρντ Σαντ Ρος (16π.). ενώ ντεμπούτο στη Euroleague σημείωσε ο Νεοκλής Αβδάλας (2π.), ο οποίος έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην EuroLeague, σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και 6 ημερών.