Αρχική Αθλητικα Γιάννης(Αντετοκούνμπο)και …ξερό ψωμί στις ΗΠΑ!

Γιάννης(Αντετοκούνμπο)και …ξερό ψωμί στις ΗΠΑ!

688

Στις ΗΠΑ τα παιχνίδια μπάσκετ του ΝΒΑ έχουν παράδοση Χριστουγεννιάτικη.Γίνονται αγώνες και στα γήπεδα οργανώνουν οι ομάδες γιορτές για μικρούς και μεγάλους,αλλά γιορτές στο πνεύμα των ημερών.

Προφανώς στα γήπεδα αυτά δεν έχουν θέσεις ημέρα Χριστουγέννιων για τύπους σαν και κάποιον Μόσιαλο και τον γνωστό Φίλη.

Πολλοί ντυμένοι “Αη Βασίληδες” με δώρα για μικρά παιδιά,με τραγούδια χριστουγεννιάτικα ,με καραόκε εμφανίσεις για τους μεγάλους,με οργανωμένο φαγητό κλπ.

Ενα τέτοιο παιχνίδι είχε στο Μιλγουόκι και αντίπαλοι ήταν οι Σέλτικς της Βοστόνης,μία ομάδα με 17 πρωταθλήματα στη δεύτερη θέση της Ιστορίας του ΝΒΑ πίσω απο τους Λέϊκερς.

Η ομάδα αυτή και οι Νίκς της Νέας Υόρκης είναι οι δυο απο τις 30 ομάδες του ΝΒΑ που έχουν μείνει σε σταθερό γήπεδο και πόλη από την ίδρυση του ΝΒΑ…

Οι Βοστονέζοι πήγαν να παίξουν με 10 ελλείψεις λόγω πρωτοκόλλων κοροναϊού και οι Μπάκς του Γιάννη Αντετοκούνμπο μάλλον θεώρησαν ότι θα έχουν εύκολο έργο,απέναντι σε μια ομάδα που φέτος τους νίκησε 2 φορές και γενικά είναι ιστορικά πολύ ανώτερή τους.

Προφανώς και λόγω του εξαιρετικά εορταστικού πνεύματος μέσα στο γήπεδο οι παίκτες των Μπάκς ήταν “αλλού” από την αρχή του αγώνα.Εμειναν πίσω με το ξεκίνημα 12 ποντους και η διαφορά έφτασε και στους 19 ποντους σε βάρος τους.”Αλλού” ήταν και ο Γιάννης στο πρώτο ημίχρονο ,το οποίο έκλεισε με διαφορά 15 πόντων υπέρ της Βοστώνης.Ο ΓΙάννης είχε μόνο 7 πόντους,οι συμπαίκτες του δεν τον “εβλεπαν”,ο προπονητής δοκίμαζε σχήματα σαν αυτά που κέρδιζε και χωρίς τον Γιάννη.

Κανένα δεν απέδωσε.Στα αποδυτήρια είπε στην ομάδα “Γιάννης και ξερό ψωμί”.Κάντε του όλοι χώρο και δώστε του τη μπάλλα.”

Μέχρι να φτάσει  η τρίτη περίοδος στο 4ο λεπτό της ο Γιάννης είχε βάλει…14 πόντους και ήταν καθοριστικός να φτάσει το σκορ στον πόντο.Ομως οι Βοστονέζοι ξέφυγαν και πάλι με 12 πόντους  στην τέταρτη  περιόδο και ξανά στο τελευταίο 5λεπτο η ίδια εντολή για τον Γιάννη.Τους έβαλε στα καλάθια!Εκλεισε το παιχνίδι με 36 πόντους και 12 ριμπάουντ,αλλά ήταν καθοριστικος στους πόντους και σε μία τάπα όταν το σκορ ήταν 3 πόντους υπέρ των Μπάκς…

Για πρώτη φορά οι Μπάκς πέρασαν μπροστά στα τελευταία …30 δευτερόλεπτα ατου παιχνιδιού!!!  Το τελικό σκόρ ήταν 117-113 υπέρ των Μπάκς!..