Αρχική Αθλητικα Ασχημο ποδαρικό στο μπάσκετ για τους αιωνίους-ματσάρες μεγάλων ομάδων στο εξωτερικο.

Ασχημο ποδαρικό στο μπάσκετ για τους αιωνίους-ματσάρες μεγάλων ομάδων στο εξωτερικο.

617

Πολύ άσχημα άρχισε η νέα χρονιά για ορισμένους Έλληνες και …φιλέλληνες του ομαδικού και ατομικού αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός που πάει “τρένο”στην ευρωλίγκα υπέστη οδυνηρή ήττα απο την ελλιπή Φενέρ στην Πόλη στον πρώτο αγώνα της ευρωλίγκας για το 2022.Το τελικό σκορ 94-80 θα μπορούσε να ήταν και βαρύτερο και φλέρταρε αρκετά με το συν 20.Ολοι οι παίκτες του κινήθηκαν σε ρηχά νερά με τον Σλούκα και τον Πρίντεζη να είναι οι -πολύ σχετικά-καλύτεροι μεταξύ των μετρίων.

Ο Παναθηναϊκός πολύ χειρότερος στο ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη,ο οποίος “ακουσε” τις γκρίνιες της εξέδρας των ολίγων φιλάθλων που επιτράπηκε να μπουν,έβγαλε όλους τους πρώτους και…ασταμάτητους και έτσι ο Πανθηναϊκός απέφυγε την βαρύτερη ήττα εντός έδρας στην ιστορία του.Είχε χάσει στο παρελθόν απο την ΤΣΣΚΑ με 31 πόντους και στην τέταρτη περίοδο όταν η διαφορά ήταν στους 30 πόντους ο Ιτούδης έβαλε όλους τους μικρούς και εντελώς αναπληρωματικούς και έτσι η διαφορά περιορίστηκε στους 24 πόντους…Η ΤΣΣΚΑ δεν έκανε ούτε την τελευταία επίθεση των 20 δευτερολέπτων…Χαρακτηριστικό της έλλειψης προπονητή αυτου του επιπέδου(καλός ,αλλά πολύ λίγος ο Πρίφτης) στον πράσινο πάγκο  είναι ότι ο ΠΑΟ έκανε 0-23 και 3-34 ,χωρίς ο προπονητής να μπορεί να πάρει το παραμικρό μέτρο στην ασύντακτη και απείθαρχη ομάδα.

ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ο μεγαλύτερος φιλέλληνας σε επιπέδου πρώτου παγκοσμίως είναι χωρίς αμφιβολία ο Νοβακ Τζόκοβιτς Νο 1 στο τένις και δεδηλωμένος φιλέλληνας.

Βρίσκεται ξαφνικά απο το ζενίθ στο ναδίρ.Πήγε στην Αυστραλία να πάρει το προβάδισμα σε μεγάλους τίτλους σαν φαβορί.

Οι χειρισμοί του στο θέμα του εμβολίου ήταν άθλιοι σε σημείο που έφτασε η μητέρα τυ να δηλώσει παγκοσμίως και δημοσίως ότι “δεν μπορεί να ξέρει και να καταλάβει γιατί ο Τζόκοβιτς δεν έκανε το εμβόλιο”.

Τόσο ακατανόητη είναι η θέση του και οι παλιωδίες στους ισχυρισμούς πότε έγινε φορέας του κορονοϊού,πως κινήθηκε κλπ.

Το αν θα απελαθεί απο τον ελληνικής καταγωγής υπουργό Υγείας και Μετανάστευσης της Αυστραλίας ή αν θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο με προβλεπόμενες ποινές φυλάκισης για ψευδείς δηλώσεις είναι το λιγότερο.

Ενας απίστευτα ικανός αθλητής με τεράστια φιλανθρωπική δράση άφησε τον εαυτό του να εκτεθεί.

Ατυχο και το διδυμο των Τζιόλη-Γιαννούλη στην Αγγλία.Η ομάδα τους Νόριτς έχασε 2-0 απο την Γουέστ Χάμ και έπαιξε για μισή ώρα μόνο ο Τζιόλης.

Στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό και ο ΟΦΗ εκτός έδρας 3-0 τον ΟΦΗ με τα γκολ να μπαίνουν όλα όταν ένας απο τους ξένους του Απόλλωνα πήρε μια εντελώς ανόητη αποβολή.

Στους αγώνες σουπερ καπ ματσάρες και παράταση.Η Ρεάλ τελικά νίκησε στον ημιτελικό 3-2 την Μπαρτσελόνα που είχε ισοφαρισει 2 φορές και η Ιντερ την Γιουβέντους 2-1 που είχε ισοφαρίσει μία φορά. Το γκολ της Ίντερ στις καθυστερήσεις της…παράτασης λίγο πριν τα πέναλτυ!!!

Η Τσέλσι για το κύπελλο Αγγλίας νίκησε 2-1 την Τότεναμ