ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Η Ευρώπη φλέγεται και καίγεται.Ολα τα κράτη έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ουκρανία και στην σφαγή που εξαπέλυσε ο κόκκινος Χίτλερ “για να αποστρατιωτικοποιήσει την Ουκρανία.Η Πολωνία ,καμένη και απο τον μαύρο φασισμό του κανονικού Χίτλερ και απο τους κόκκινους σφαγείς του Στάλιν ζητεί απο τις ΗΠΑ να πάρουν τα σοβιετικού τύπου αεροπλάνα της και να τα δώσουν στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τον Πούτιν.
Το Ισραήλ ,στρατηγικός και στρατιωτικός εταίρος της Ελλάδας κάνει τεράστια προσπάθεια να λογικέψει τον Πούτιν και να σταματήσει η αιματουχία στην μαρτυρική (ιδιαίτερα απο τους σοβιετικούς το 1932-33)Ουκρανία.Ιδιαίτερα καθώς στο τιμόνι της είναι ο εβραϊκής καταγωγής πρώην επιτυχημένος κωμικός ηθοποιός και νυν ανερχόμενος στο πάνθεον των ηρώων Ζελένσκι.
Η Τουρκία θέλει από την Ελλάδα τα ίδια που θέλει πάνωκάτω από την Ουκρανία ο Πούτιν και αυτό υπογράμμισε στέλνοντας εσπευσμένα βοήθεια στην Ουκρανία.
Φανερά η Ελλάδα θέλησε να τραβήξει τα βλέμματα της Ευρώπης θετικά πάνω της.
Λογικά θα ανέμενε κανείς ότι η Ελλάδα κατά μειζονα λόγο και οι άλλες χώρες της Ευρώπης επίσης δεν έχουν δεύτερες σκέψεις και πολύ περισσότερο με πράξεις αλλού την προσοχή τους αυτές τις κρίσιμες ώρες και για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και για τα ελληνικά κυρίως.
Είναι γνωστό και έχει γραφεί κατα κόρον ότι η Ευρωπαϊκή ενωση είχε στραμμένη την προσοχή της στο τι θα κάνει η Ουγγαρία του Όρμπαν, την οποία η Ευρώπη θεωρεί κάθε άλλο παρά Κράτος Δικαίου.
Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν αυτές τις ώρες βρήκε και έγραψε για τον διεφθααρμένο Ζελένσκι,ο οποίος διοικούσε ένα κράτος που δεν ήταν κράτος Δικαίου και κατέκλεβε βγάζοντας χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους.
Αυτά είναι καθήκοντα του Τύπου και σε πολεμικές περιόδους για να μην αναδειχθούν μαυραγορίτες,φαινόμενο πασίγνωστο στην Ελλάδα απο την περίοδο του πολέμου.
ΟΙ πολιτικοί έχουν καθήκον να είναι καθαροί ακριβώς για να μην αμαυρώνεται το κατακόκκινο αίμα που χύνεται σε καιρούς πολέμου,όπως τώρα απο τον ουκρανικό λαό.
Πλείστοι όσοι διαβάζοντας για την διαφθορά Ζελένσκι θα φρενάρουν η θα ξανασκεφτούν την οφειλόμενη βοήθεια στον ουκρανικό λαό που σφαγιάζεται.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και για την Ελλάδα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν την προσοχή τους και στην Ελλάδα,όχι για να συσπειρωθούν και να την βοηθήσουν απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.
Αλλά για να συγκρίνουν και να κρίνουν αν η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου ή μια μπανανία, στην οποία οι πολιτικοί κάνουν ιδιοτελή παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού και σε βάρος των δημοσίων ταμείων.
Και δυστυχώς έχουν στοιχεία να δείξουν ότι είναι μια ευρωπαϊκή μπανανία και όχι κράτος Δικαίου.
Έγινε μόλις χθες γνωστό ότι η Ελλάδα έφτασε τις 948 καταδίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και αυτό το αποκάλυψε στη Βουλή ο καθηγητής και δικαστής του ΕΔΑΔ, ΙωάννηςΚτιστάκις. Όπως εξήγησε, για αυτές τις καταδίκες η Ελλάδα πλήρωσε 28.256.237 ευρώ!!!
-Από αυτές, οι 1.782, δηλαδή ποσοστό 81%, αφορούν αποκλειστικά τις συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
-Οι 432 υποθέσεις αφορούν όλα σχεδόν τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, με κυρίαρχες τις παραβιάσεις για τη μη συμμόρφωση της διοίκησης στις εθνικές δικαστικές αποφάσεις, την αστυνομική βία, την ελευθερία έκφρασης και τα περιουσιακά δικαιώματα.
Ενδεικτικό, όπως είπε ο κ. Κτιστάκις, είναι ότι το Βέλγιο, έχει μόνο 285 καταδίκες, έναντι 948 της Ελλάδας και μόνο 234 εκκρεμείς προσφυγές, έναντι 2.214 της Ελλάδας.
Ειδικότερα, κατά την ενημέρωσης της Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση των Αποφάσεων του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κ. Κτιστάκης, τόνισε:
-Σήμερα εκκρεμούν συνολικά 2.214 ατομικές προσφυγές κατά της Ελλάδας, πολύ περισσότερες από εκείνες που εκκρεμούσαν τα προηγούμενα χρόνια!!!
Εμεις που βγάλαμε την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας για παραδικαστικό κύκλωμα το 2003 γνωρίζουμε απο πρώτο χέρι ότι οι καταδίκες αφορούν υποθέσεις που ενδιαφέρουν τα παραπολιτικά κυκλώματα,τα οποία ελέγχουν τα παραδικαστικά.Βγάζουν τις αποφάσεις πυ θέλουν σύμφωνα με τις πολιτικές η οικονομικές τους σκοπιμότητες και αδιαφορούν για την καταδίκη της Ελλάδας καισ τον ηθικό τομέα και στα εκατομμύρια που πληρώνει και δεν έχει “ταίρι” στην Ευρώπη.
Στο ευρωπαίκό κοινοβούλιο βουλευτές όλων των χωρών. Στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου η ελληνίδα εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη είχε κληθεί να μιλήσει για τα συμβαίνοντα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και κατα πόσο η Εκτελεστική Εξουσία έχει μετατρέψει την Δικαιοσύνη σε υπηρέτη πολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μεταπολεμικά γίνεται στην Ευρώπη τέτοια διαδικασία για την Ελλάδα.
Η εισαγγελέας παρουσιάζει γεγονότα που ωθούν τον επι 40 χρόνια υποστηρικτή της οικογένειας Μητσοτάκη ,δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο να λέει στο ερυωκοινοβούλιο ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου σήμερα.Και την διαδικασία της κατάθεσης εκεί της Ελένης Τουλουπάκη προωθεί ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου,πρόσωπο πολύ ειδικών και μεγάλων δυνατότήτων στα ευρωπαίκά και υπερατλαντικά “φόρα”.
Στην Αθήνα δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ,όπως η συζυγος δικηγόρου Μάνδρου προσπαθούν να δικαιολογήσουν την προσπάθεια να νομιμοποιηθούν κασέτες παράνομες του “αείμνηστου” κατά τον πρώην υπουργό(Διαματάρη-Κήρυκας Ν.Υ.) του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αρχίσει ο Αρειος Πάγος έρευνα κατά της Πρώην Προέδρου Β.Θάνου με μεθόδους που “εφτυσε” στο παρελθόν ως παράνομες,δηλαδή κασέτες παράνομες και υλικό που αποδοκίμασε στο παρελθόν ως συκοφαντία κατά της Θάνου ο ίδιος ο δικηγόρος της Μαρέβα Μητσοτάκη ο κ.Μιχ.Δημητρακόπουλος.
Η Μάνδρου γράφει στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αυτές τις εξελίξεις.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ όμως έχει και αρθρογράφους,αναλυτές και ερμηνευτές των γεγονότων.
Μια απο αυτές είναι η έχουσα και ειδικό βάρος δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγγελική Σπανού και γράφει άρθρα που συγκροτούν την ταυτοτική άποψη της ιστορικής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.
Δυο ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ (και όχι ημέρες) πριν αρχίσει να καταθέτει τα φοβερά και τρομερά της η κ.Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παρουσιάζει το κράτος “Δικαίου” του Κυριάκου Μητσοτάκη δια χειρός της κ.Σπανού με τα ίδια ακριβώς μελανά χρώματα.
Γράφει συγκεκριμένα ΠΡΙΝ πάει στας Ευρώπας ,όπου δήθεν τιμούν ως “σοβαρό” τον Κυριάκο Μητσοτάκη άρθρο με τον φοβερό για την Ελληνική Δικαιοσύνη τίτλο: “Δικαιοσύνη λίγο τυφλή και πολύ άρρωστη” τα εξής μεταξύ άλλων:
“…ένα πολιτικό σύστημα εξουσίας που ενδιαφέρεται βασικά για την επιβίωση και την αναπαραγωγή του,εργάζετραι για να ελέγξει τη Δικαιοσύνη συντηρώντας τις αδυναμίες της:χαμηλή ταχύτητα,τεχνολογική υστέρηση,κακές εργασιακές συνθήκες ..έλλειψη λογοδοσίας,εποπτείας και αξιολόγησης,ευαλωτότητα σε πιέσεις…”
Αυτό εν είδει συμπεράσματος για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ πραγματικότητα.
Λίγο πριν τις φράσεις αυτές,στο ίδιο άρθρο, διατυπώνει ερωτήματα:
“…Εκβιασε η όχι η Θάνου τον Βγενόπουλο μέσω τρίτου;Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης σημαίνει αθώωση ή υπεκφυγή;Η Τουλουπάκη είναι η κρίνουσα που κρίνεται,θύτης ή θύμα;Είναι ερευνητική δημοσιογραφία η δημοσίευση καταθέσεων πριν δοθούν;Γιατί παραπέμπεται ο Φρουζής της ΝΟΒΑΡΤΙΣ;μετά τόσα χρόνια σε δίκη;Έχει καταδικαστεί κάποιος απο τους 4.000 γιατρούς που ελέγχονταν για δωροληψία;Γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν έχει διεκδικήσει αποζημίωση;Και υπήρξε κυβέρνηση επι των ημερών της οποίας να μην έγιναν καταγγελίες για λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος;”
Μετά μερικές ημέρες ο Άρειος Πάγος το “σκέφτεται” αν θα νομιμοποιήσει αυτά που ο ίδιος είχε κρίνει ως παράνομα και λίγοι θα σκεφτούν ότι η κ.Θάνου δεν πιάστηκε ποτέ με πολυτελή σπίτια και περιουσία και βλήθηκε από έναν μακαρίτη δικηγόρο που στα 35 του χρόνια έψαχνε για δουλειά σε φίλους του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στα 50 του εμφανιζόταν με δισεκατομμύρια πιο πολλά και απο του Μπερλουσκόνι,με πολιτικούς και δημοσιογράφους δίπλα του και όχι την Θάνου…
Αρκετές ημέρες λοιπόν μετά τον στολισμό του κράτους Μητσοτάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις Βρυξέλλες καλείται και καταθέτει η κ.Τουλουπάκη.
Εκεί ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Κούλογλου λέει ότι «η Novartis παραδέχθηκε στις ΗΠΑ το σκάνδαλο που έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Πληρώνει μεγάλο πρόστιμο στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα. Δε το λέει μόνο η αντιπολίτευση αυτό. Το λέει και ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Γιώργος Κύρτσος, που εκδιώχθηκε από τη ΝΔ επειδή δήλωσε ότι πρόκειται πράγματι για ένα διεθνές σκάνδαλο. Οι πρακτικές διαφθοράς της φαρμακευτικής επηρέασαν τις τιμές φαρμάκων πανευρωπαϊκά».
Ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής, Γ. Κύρτσος, με τη σειρά του λέει ότι «σήμερα το απόγευμα θα με “δικάσουν” στο Ευρωπαίκό Λαϊκό Κόμμα, αντί να συζητάμε για την Ουκρανία. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Ασκούσα κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί αντί να κυνηγάνε τη Novartis κυνηγούσαν δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ασκώ κριτική και στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί αντί να κυνηγάνε την εταιρεία κυνηγάνε την Τουλουπάκη. Είναι μεγάλη ντροπή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που κανείς δεν κυνηγάει τη Novartis. Αν είναι να με πετάξουν έξω και από το ΕΛΚ για αυτό, ας γίνει. Μόνο στην Ουγγαρία και στην Πολωνία βλέπουμε τέτοιες διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών».
Η Μαρία Σπυράκη υποστήριξε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης όπως και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που μεταξύ των άλλων ρώτησε την κ. Τουλουπάκη με τι χρήματα ταξίδεψε στο Στρασβούργο. Η Ελληνίδα δικαστικός απάντησε ότι ήρθε με δικά της έξοδα.
Η Εισαγγελέας κ.Τουλουπάκη καταθέτοντας λέει μεταξύ άλλων:«οι τρεις εισαγγελείς διαφθοράς που ερεύνησαν την υπόθεση δεν διώκονται από την τακτική δικαιοσύνη αλλά από τη Βουλή, η πλειοψηφία της οποίας ελέγχεται από την εκτελεστική εξουσία. Συμμετείχαν ως μέλη του κοινοβουλίου που μας παρέπεμψε, πρόσωπα που ήταν υπό διερεύνηση στην υπόθεση Novartis, που στη συνέχεια κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας των ελεγκτών τους. Ενώ με πρόσφατη φωτογραφική ρύθμιση, θα παραστούν σε τυχόν δίκη μας προς υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος μας…
«…Δεν πρόκειται απλώς για σύγχυση της διάκρισης των εξουσιών αλλά για απόλυτη απορρόφηση της δικαστικής και της νομοθετικής εξουσίας από την εκτελεστική, άλλως η κατάλυση του κράτους δικαίου..”
«…Το ζήτημα είναι θεσμικό, ήμουν και θα παραμείνω στον πυρήνα μου, μια δικαστική λειτουργός. Κατά συνέπεια θέτω τα ζητήματα που αφορούν στο κράτος δικαίου στη χώρα μου. Ποιος παραβιάζει αυτό το άβατο μου είναι αδιάφορο, θα είχα την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε οποιοδήποτε πολιτειακό παράγοντα που θα αξιοποιούσε τη θεσμική του εξουσία σε βλάβη του κράτους δικαίου. Και ασφαλώς παραβίαση του κράτους δικαίου είναι επί δύο χρόνια συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, που προεξοφλούν την ενοχή μας αδιαφορώντας για το τεκμήριο αθωότητας αλλά και την πάγια Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιώματων…».
«…ήμουν η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην Ελλάδα, που ερεύνησα την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Νοvartis, η οποία ήταν διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς η Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ως χώρα αναφοράς, καθόριζε έμμεσα τις τιμές των φαρμάκων και σε άλλες χώρες τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε τρίτες χώρες…».
«…άρχισε ένας ανελέητος πόλεμος από τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, με την σθεναρή συμπαράσταση των κομμάτων τους και την απροκάλυπτη στήριξη των ΜΜΕ, οι οποίοι προεξοφλούσαν ότι θα κληθούμε εμείς να δώσουμε εξηγήσεις για την έρευνά μας αυτή.
Σήμερα, για αυτή την έρευνα, εγώ και οι άλλοι 2 εισαγγελείς διαφθοράς -συνεργάτες μου, που χειριστήκαμε την υπόθεση, αντιμετωπίζουμε βαρύτατες κατηγορίες, όπως κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά από παράνομη ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε, όχι από την δικαστική εξουσία, αλλά από την εκτελεστική εξουσία και δη από την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στη βουλή. Πρόκειται για ακραία περίπτωση κατάλυσης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών…».
«…η προσφυγή στην ΕΕ είναι μονόδρομος για την διαφύλαξη του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, αφού με αφορμή το διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς Novartis, όλες οι αρχές του έχουν στην κυριολεξία ποδοπατηθεί και απαιτείται η «άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης».
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ
Η κ.Τουλουπάκη παρουσίασε στην επιτροπή διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τους δέκα βασικούς πυλώνες της υπόθεσης Novartis. Σύμφωνα με την κατάθεση της είναι οι εξής:
«1)Αρχικώς τα ερευνηθέντα πολιτικά πρόσωπα στράφηκαν κατά των whistleblowers, καταθέτοντας σωρεία μηνύσεων εναντίον τους και απαιτώντας επίμονα την άρση του καθεστώτος προστασίας και την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους.
2) Στη συνέχεια, στράφηκαν με σωρεία μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών εις βάρος εμού και των συνεργατών μου εισαγγελέων, με την κατηγορία της σκευωρίας κατά της Δημοκρατίας. Όλα ερευνήθηκαν από τη δικαστική εξουσία και τέθηκαν στο αρχείο.
3) Λίγο μετά τις εκλογές του 2019, κατόπιν πρότασης των βουλευτών της νυν Κυβέρνησης, συστήθηκε προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, για να ερευνήσει τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς, για «σκευωρία» που φερόταν να τέλεσε στην υπόθεση Novartis. Κατά τις καταγγελίες, συνεργοί του ήμασταν εμείς, οι Εισαγγελείς διαφθοράς, αλλά και Δημοσιογράφοι που ερευνούσαν την ίδια υπόθεση.
Η προανακριτική επιτροπή αποτελείτο κατά πλειοψηφία από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και ενεργούσε στη διαδικασία αυτή ως οιονεί εισαγγελέας.
Δηλαδή, στα ίδια πρόσωπα συνέπιπταν οι ιδιότητες του μηνυτή, του κατηγόρου – εισαγγελέα και, για κάποιους, και του ερευνώμενου, κατά παράβαση της βασικής ελεγκτικής αρχής ότι δεν μπορεί να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο οι συγκρουόμενες αντίρροπες ιδιότητες του ελεγκτή και ελεγχόμενου.
4) Παράλληλα, ενώ εμείς, ως Εισαγγελία Διαφθοράς, συνεχίζαμε την έρευνα σε βάρος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και των πολιτικών προσώπων, την ίδια στιγμή κατέστημεν ερευνώμενοι για τις ενέργειές μας αυτές από τα πολιτικά πρόσωπα, δια της προανακριτικής επιτροπής της βουλής, και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που ξεκίνησε νέα έρευνα εις βάρος μας.
5) Ταυτόχρονα, γίνονταν συστηματικές προσπάθειες να μας αφαιρεθεί η υπόθεση και να περάσει σε άλλα χέρια. Το αίτημα μάλιστα υπέβαλε ο Α.Π., δια του ανώτατου Εισαγγελέα του, προς την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών, που όμως απορρίφθηκε.
6) Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αφαίρεσης της δικογραφίας από μας, η νομοθετική εξουσία προχώρησε στην ψήφιση πρωτοφανούς νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία, προκειμένου να μας αφαιρεθεί η δικογραφία και, άρα, να σταματήσουμε την έρευνα, κατήργησε συλλήβδην την Εισαγγελία Διαφθοράς και, δια νόμου μας αφαιρέθηκε «εν μια νυκτί» η υπόθεση Novartis και πέρασε σε άλλα χέρια.
7) Στο μεταξύ, η εις βάρος μας έρευνα, που είχε ανατεθεί σε δύο ανεξάρτητους και ισόκυρους εισαγγελείς του Α.Π., κατά παράβαση της αρχής ne bis in idem, κατέληξε σε δύο εκ διαμέτρου διαφορετικά μεταξύ τους πορίσματα: το πρώτο μας απάλλασσε πλήρως, ενώ το δεύτερο και μεταγενέστερο ζητούσε τη δίωξή μου.
8) Τελικώς, ασκήθηκε μια άνευ προηγουμένου – ίσως και για τα διεθνή δικαστικά χρονικά- ποινική δίωξη, όχι από τη δικαστική εξουσία, αλλά από το κοινοβούλιο, εις βάρος όλων των εισαγγελέων διαφθοράς, δηλ. εμού και των συναδέλφων μου, καθώς και δημοσιογράφων, με βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτή της κατάχρησης εξουσίας και της εγκληματικής οργάνωσης.
9) Η δίωξη αυτή εναντίον μας ασκήθηκε από μη φυσικό δικαστή, χωρίς καμία προδικασία και κατά παράβαση του ne bis in idem.
Πρόσφατα, επίσης, κληθήκαμε σε απολογία χωρίς καν μέσα στη δικογραφία να έχει συμπεριληφθεί παρά τα σχετικά επίμονα αιτήματά μας, η βασική δικογραφία της Novartis, την οποία εμείς ερευνούσαμε και από την οποία περίτρανα αποδεικνύεται η αθωότητά μας.
Να σημειώσω επιπλέον ότι μας δόθηκε προθεσμία για απολογία μόλις 15 ημερών, όταν η δικογραφία αριθμεί περί τις 300.000 σελίδες!
10) Πέρα από αυτό το συντονισμένο σχέδιο ηθικής, ψυχικής και οικονομικής εξόντωσής μας, παράλληλα, σημαίνοντα κυβερνητικά πρόσωπα έχουν περιφρονήσει και απαξιώσει τόσο προκλητικά το Κράτος Δικαίου, ώστε έχουν φτάσει σε σημείο ΔΗΜΟΣΙΩΣ να προδικάζουν την ενοχή και την καταδίκη μας, πριν καν επιληφθούν και αποφασίσουν δικαστικά όργανα, παραβιάζοντας το ευρωπαϊκώς και διεθνώς κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας και μετατρέποντάς το σε προδικασθείσα βεβαιότητα ενοχής».
Επιπλέον, η κ. Τουλουπάκη ανέφερε τις δημόσιες τοποθετήσεις ατόμων της εκτελεστικής εξουσίας όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης όπου ενώ οι εισαγγελείς βρίσκονταν υπό έρευνα εκείνοι τοποθετούνταν δημοσίως λέγοντας πως πρόκειται για «εγκληματική ομάδα». Τέλος, απεύθυνε ύστατη παράκληση στην επιτροπή διαφθοράς για την ενεργοποίηση όλων των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Ελεγκτικών Μηχανισμών, με τους οποίους συνδέεται, ώστε «να ερευνηθούν όλα τα ανωτέρω» άλλα και να γίνουν «οι δέουσες ενέργειες».