Αρχική Αθλητικα Θρίαμβος του πρωταθλητή Ολυμπιακού και της Ρεάλ!

Θρίαμβος του πρωταθλητή Ολυμπιακού και της Ρεάλ!

568

Θρίαμβος του Ολυμπιακού και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ!

Με ανατροπή νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στη Θεσσαλονίκη και εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα,ενώ παράλληλα ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς γράφει την πιο επιτυχημένη θητεία ξένου προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Oι ομάδες παρατάχθηκαν με 5 Έλληνες(2 ο ΠΑΟΚ)στις αρχικές ενδεκάδες.Τα γκολ έβαλαν ο αυστριακός Μούργκ,ο πορτογάλος Ροντρίγκεζ και ο Μολδαβός Ρέαμτσουκ.

Στο μπάσκετ και πάλι με μεγάλη ανατροπή και καθοριστικούς τους “κοντούς” ο Ολυμπιακός πήγε στο “Φάϊναλ Φορ” στο Βελιγράδι νικώντας την Μονακό του Μάϊκ Τζέϊμς με 94-88.

Οι Μονεγάσκοι ενισχυμένοι με παίκτες απο το ΝΒΑ και την παρουσία του μεγάλου κέβιν Ντουράντ στις κερκίδες έβαλαν πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό και ξέφυγνα ως και με 12 π’όντους διαφορά στο γεμάτο “Ειρήνης και Φιλίας”Κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σκληρή μεν άμυνα,αλλά μεγάλη αστοχία των “κοντών”.

Το “σύνθημα” έδωσε ο Μακ Κίσικ στη δεύτερη περίοδο βάζοντας καλάθια ,σπάζοντας την αστοχία που κρατησε στους 13 πόντους τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο.Ομως έβαζαν περισσότερα οι Μονεγάσκοι.Στο τέλος ο Σλούκας πήρε τα κρίσιμα σουτ και τα έβαλε και τον ακολούθησαν οι “κοντοί” στο ίδιο επίπεδο

Οι Σακιέλ ΜακΚίσικ (18π. οι 16 στο πρώτο ημίχρονο), Κώστας Σλούκας (15π., 5ρ., 5ασ.), Τόμας Ουόκαπ (17π. και εκπληκτική άμυνα) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (16π.) ήταν οι καθοριστικοί  για να πάει ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι και να διεκδικήσει 4ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στις 19 Μαΐου την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, η οποία στοχεύει σε back to back τίτλους στη Stark Arena, ενώ στον άλλο ημιτελικό της ίδιας ημέρας Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα παλέψουν να βγουν ζωντανές από το clasico.

Σύμφωνα με τη EuroLeague, ο πρώτος χρονικά ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 19:00, ενώ ο δεύτερος την ίδια μέρα στις 22:00. Στις 21 Μαΐου, ο «μικρός τελικός» θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και ο τελικός στις 20:00.

Τα ζευγάρια στο Final Four του Βελιγραδίου:

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Στην Ισπανία δυο τερματοφύλακες ήταν καθοριστικοί στην τιτανομαχία.Ο μεν Βέλγος Κουρτουά της Ρεάλ έπιανε τα πάντα και ιδιαιτερα στα τελευταία κρισιμα λετπά της παράτασης.Ο Βραζιλιάνος Εντερσον της Σίτυ ήταν μοιραίος και η Ρεάλ που ήταν εκτός τελικού μέχrι το τελευταίο λεπτό απέδειξε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι για φανατικούς και καρδιακούς.

Ισοφάρισε στο 90 και πέτυχε το 2-1 στο επόμενο λεπτό!Στην παράταση με τον στυλοβάτη της τα τελευταία χρόνια Mπενζεμά έβαλε και το 3-1 και η Ρεάλ πήγε στον τελικό με τη Λίβερπουλ.