Αρχική Ελλαδα Ο Ορμπαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Πρετεντέρης, ο… κακομοίρης...

Ο Ορμπαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Πρετεντέρης, ο… κακομοίρης ο Δεμίρης και το πικρό ποτήρι που σερβίρουν οι ΗΠΑ στο τέλος κάθε μαφιόζου!

863

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο ούγγρος Όρμπαν παραμύθιαζε τη Δύση με το επιχείρημα: “βγάζω τη χώρα από τα κομμουνιστικά σαγόνια και με μέσα τα οποία αγιάζει ο… φιλοδυτικός σκοπός μου”.

Αντιστάσεως μη ούσης από τη μεριά της Δύσης πίστεψε το φίδι ότι θα θραύσει και τους φανούς της ουγγρικής πρωτευούσης και δεν θα κουνηθεί φύλλο.

Και τσάκιζε και τσακίζει κάθε τι που εμπόδιζε την παρέα του στη λεηλασία του πλούτου της Ουγγαρίας.

Η Δύση μπορεί να μην αντιστάθηκε στην εξουσία του, αλλά οι κανόνες της ίσχυαν και θα ισχύουν. Τόσο, ώστε να δικάζει τον Γάλλο πρόεδρο χρησιμοποιώντας κασέτες, στις οποίες έκανε συνεννοήσεις με δικαστές για το πως θα σκεπάσει το σκάνδαλο χρηματισμού από την ζάμπλουτη επιχειρηματία Μπετανκούρ.

Ισχύουν τόσο, ώστε να μην τολμά να παρακολουθήσει τα τηλέφωμα και τον αρχηγό της βρετανικής αντιπολίτευσης Φουτ, αν και έπιασαν στα πράσα Ρώσους πράκτορες να χρηματοδοτούν διάφορα μέσα του κόμματός του και ο ίδιος να αποδέχεται ευχαριστημένος τις χρηματοδοτήσεις (βιβλίο Μπέν Μακιντάϊρ σελ 240 και επ.) και να απειλεί με την πιθανή εξουσία του την έκβαση του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Δύσης και Σοβιετίας.

Ισχύουν τόσο ώστε να εισβάλλουν αρχές των ΗΠΑ πριν λίγα 24ωρα στο εξοχικό του Ντόναλντ Τραμπ και να παίρνουν μαζί τους τα αρχεία του, στα οποία είχε βάλει, λένε οι αρχές, και απόρρητα του αμερικάνικου κράτους.

Ο Ορμπαν και σήμερα παρεμποδίζει με άλλους φύλαρχους που  (αυτο)συστήνονται ως φιλελέυθεροι κυβερνήτες πρώην κομμουνιστικων καθεστώτων την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βασικούς τομείς ελέγχου της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ, της Δημοκρατίας γενικότερα.

Στην Ελλάδα διάφορα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στα πλαίσια της δημοσιογραφίας για άρτο και θεάματα παρουσιάζουν εκστασιασμένα έναν Βούλγαρο φύλαρχο να ξοδεύει 2 εκατομμύρια ευρώ για μια βραδιά στον… Αντώνη Ρέμο κάπου σε ένα βοθρονήσι,όπου τρώνε και έλληνες φύλαρχοι τα κλεμμένα. Και μας δείχνουν σε φωτογραφίες διάφορες ξανθές του βούλγαρου φύλαρχου σαν κι αυτές που… κοσμούν τις… παρακρεβατοκάμαρες των δικών μας.

Για να ληφθεί καλύτερα το μήνυμα μας γράφουν πως ο φύλαρχος αυτός ελέγχει φαρμακοβιομηχανίες της Βουλγαρίας, Μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας, ποδόσφαιρα της Βουλγαρίας κλπ κλπ και έχει περιουσία μερικά δις.

Ο έως χθες ξεβράκωτος. Με τη δουλειά του… νταραβεριτζή, μεσάζοντα, γιατί από όσο ξέρουν και οι κότες η Βουλγαρία δεν κατασκευάζει δικά της φάρμακα… Αυτού που αγοράζει φάρμακο για 30 ευρώ και το πουλάει στο βουλγαρικό δημόσιο 800 ευρώ.

Πριν μερικά χρόνια είχαμε καίρια θέση ερευνών σε ένα μεγάλο συστημικό κανάλι. Κάποιοι στιγμή οι έρευνες που ενοχλούσαν την εξουσία για παρόμοια θέματα διαφθοράς μπήκαν στο συρτάρι. Και οι δικές μας και άλλων. Και το “αφεντικό” διέταξε να βάζουμε στα δελτία ειδήσεων συνεχώς ειδήσεις για κλάματα (καταιγίδες, τροχαία, καταστροφές εντός και εκτός) και αν δεν υπάρχουν κ@λους από διάφορες παραλίες και να λέει ο παρουσιαστής τι χαμός γίνεται στο τάδε νησί η τι χαμός θα γίνει το… καλοκαίρι, αν αυτά τα βάζαμε το… Φλεβάρη!

Παρακολουθήστε τα διάφορα φιλοκυβερνητικά και κρατικά ΜΜΕ πόση έκταση δίνουν σε παρόμοια θέματα τον τελευταίο μήνα…

Οχι τυχαία. Εδω και ένα μήνα η Ελλάδα προβάλλεται στο εξωτερικό με εικόνες πολύ χειρότερες του Όρμπαν. Σαν τις σκοτεινότερες εποχές της Χούντας, η κυβέρνησή της. Σαν η καρδιά της διαφθοράς και της σαπίλας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πώς αντιδρά;

Ακριβώς όπως ο Ορμπαν.

Οταν ήρθε στην εξουσία και τον καλοδέχθηκαν ο Ορμπαν έμοιαζε γατάκι που γράφει και ο Παπαχελάς.

Οταν άρχισαν να τον ελέγχουν έγινε ύαινα κατά της Δύσης, πάει προς την αγκαλιά του Πούτιν και καταγγέλλει τη… Δύση, στην οποία ορκιζόταν δημοκρατική πίστη.

Γράφει σχετικά το news247 με τίτλο “Η υποκλοπή του διεθνούς κύρους του κ. Μητσοτάκη”:

“Tα πρώτα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είδαμε μια σειρά θετικών και πολύ θετικών άρθρων στον διεθνή Τύπο. Θυμίζουμε ότι το περιοδικό Monocle τον Νοέμβριο του 2020 έκανε πρωτοσέλιδο την Ελλάδα κατατάσσοντάς τη στις «πρωταθλήτριες της soft power». Οι δε New York Times τον Μάιο της ίδιας χρονιάς χαρακτήριζαν την Ελλάδα χώρα-έκπληξη και υποστήριζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας από τους ηγέτες που ξεχώρισαν στην πανδημία. Ασφαλώς στη φιλοτέχνηση αυτή της ωραίας εικόνας της κυβέρνησης συνέβαλαν εταιρίες lobbying όπως η Edelman. Ωστόσο, τα θετικά δημοσιεύματα αντανακλούσαν την εικόνα που αποκόμιζαν οι ξένοι δημοσιογράφοι από τα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε αφού δεν έχει περάσει πολύς καιρός, ότι οι ίδιοι που απαξιώνουν σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ, τότε πανηγύριζαν ως εθνικό θρίαμβο κάθε θετικό δημοσίευμά τους.

Τα pushbacks και οι υποκλοπές

Η εικόνα της κυβέρνησης άρχισε να θολώνει με το προσφυγικό. Τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ για τα παράνομα pushbacks στα σύνορα ήταν τόσο πολλά και τόσο τεκμηριωμένα, ώστε οι κυβερνητικές διαψεύσεις να μην βρίσκουν ευήκοον ους στην Ευρώπη. Η εικόνα που δημιουργήθηκε, ήταν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ψεύδεται ανερυθρίαστα.

Στη ανατροπή της διεθνούς εικόνα της κυβέρνησης έπαιξε επίσης ρόλο ο έλεγχος της Ενημέρωσης, η έκταση του οποίου απαντάται μόνο σε χώρες, όπως η Ουγγαρία. Σημείο καμπής όμως είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μετά την αποκάλυψή του, όλα τα διεθνή Μέσα δημοσιεύουν αρνητικά ρεπορτάζ για την κυβέρνηση. Ρεπορτάζ που καταρρακώνουν τη διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού.

  • Στις 3 Αυγούστου το Reuters έχει εκτενές ρεπορτάζ για την ομολογία του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ότι υποκλέπτονταν οι συνομιλίες του Θανάση Κουκάκη. Την είδηση δεν την είχαν δημοσιεύσει τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ.
  • Στις 7 Αυγούστου ο Guardian μιλάει για σκάνδαλο που θυμίζει τις μέρες της δικτατορίας.
  • Στις 8 Αυγούστου το Politico αναφερόμενο και στις υποκλοπές, δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο «Πώς η Ελλάδα κατάντησε να είναι η χειρότερη χώρα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου».
  • Στις 8 Αυγούστου η Monde μιλάει για ελληνικό Γουότεργκεϊτ και Κυριάκος-γκέιτ.
  • Στις 12 Αυγούστου οι New York Times κάνουν λόγο για σκάνδαλο που απηχεί τις σκοτεινές μέρες της δικτατορίας. Το ρεπορτάζ υπογράφουν οι Τζέισον Χόροβιτς και Νίκη Κιτσαντώνη -δεν είναι δηλαδή μόνο ο Κλαπ…
  • Στις 15 Αυγούστου το Wired μιλάει για ευρωπαϊκό Γουότεργκεϊτ σε εκτενές ρεπορτάζ για το σκάνδαλο.
  • Στις 22 Αυγούστου επανέρχονται οι New York Times με το άρθρο του Κλαπ.

Γιατί τόσος ντόρος;

Γιατί όμως τόσος ντόρος; Είναι πιθανό ότι η αλαζονεία και η (πολιτική) «μοναχοφαγία» του συστήματος Μητσοτάκη να δημιουργούν αντιδράσεις στο εξωτερικό όπως ακριβώς το κάνουν στο εσωτερικό. Ωστόσο, η βασική αιτία είναι άλλη. Ένα σκάνδαλο υποκλοπών σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων συνιστά την κατεξοχήν μεγάλη είδηση για οποιοδήποτε ΜΜΕ -εκτός αν κάνουν αρχισυνταξία τα… τρολ του Twitter. Πόσο μάλλον που το σκάνδαλο είναι διεθνές, αφού το κακόβουλο λογισμικό Predator έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες…”

Διαβάστε τον ιππέα του παρακάτω κότερου Πρετεντέρη (ο άλλος είναι φυσικά ο Αδωνης) και σήμερα για το πώς χλευάζει το σκάνδαλο αυτό παριστάνοντας τον… άνετο, αν και τρέμει κάτω από την πετσέτα στη βορθομύκονο ή κάπου παρόμοια…

Στα άρθρα του η αγωνία του είναι πώς θα ξανακερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος και αυτό είναι πάνω από οποιαδήποτε προσβολή σε οποιονδήποτε με παρακολουθήσεις.

Πόσοι παρακολουθούνται; Γιατί;

Ο Παύλος Πολάκης γράφει ότι παρακολουθούνται 15 χιλιάδες και όλα τα ονόματα να δοθούν στη Βουλή.

Και τι νόημα έχει να δοθούν αν δεν υπάρξουν κυρώσεις;

Την αφεντιά μας την είδαμε-καθώς δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα-σε διάφορες λίστες και δεν άλλαξε τίποτα..Μετά λόγου γνώσεως; Γιατί θα αλλάξει τώρα επειδή το μηχάνημα έκανε λάθος και μας έβγαλε το “Ντίνα Ανάληψη” που… βγάζει μάτια;

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υποδέχεται το νέο διοικητή της ΕΥΠ πρεσβευτή κ.Δεμίρη με τίτλο για κακομοίρη επειδή είπε ότι “κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις”.

Ψάξαμε να βρουμε αν διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, του… Πούτιν έστω έχει αποτολμήσει τέτοια δήλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε κάθε μαφιόζο που συνεργαζόμενος “ιδιωτικά” με την ΕΥΠ θα θελήσει να παρακολουθήσει και να εκβιάσει επιχειρηματίες, πολιτικούς κλπ

Δεν βρήκαμε.

Αντίθετα στη ΖΟΥΓΚΛΑ διαβάσαμε και το εξής:

“…Ο κ. Δεμίρης προφανώς έχει την αίσθηση πως ζει σε κάποιο ολοκληρωτικό καθεστώς. Στη ναζιστική Γερμανία επί παραδείγματι, στη σταλινική Σοβιετική Ένωση, στη φασιστική Ιταλία, στη Χιλή του Πινοσέτ, στην Ισπανία του Φράνκο ή στη δική μας, τη χούντα του Παπαδόπουλου. Διότι η φράση που εκστόμισε και μόνον, καταδεικνύει πως για τον νέο διοικητή της ΕΥΠ οι παρακολουθήσεις είναι μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ο τρόπος διατύπωσης της φράσης του, δε, προδίδει τις προθέσεις του. Ως κλασικός γραφειοκράτης της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας, και γράμματα γνωρίζει, και τις έννοιες των λέξεων ξέρει. Δεν πρόκειται περί γλώσσας λανθάνουσας. Ο κ. Δεμίρης θέλει να μας πει πως στις 15 ημέρες που διοικεί την ΕΥΠ αντιλήφθηκε ότι κανένας Έλληνας πολίτης a priori δεν εξαιρείται των επισυνδέσεων, ψηφιακού ή αναλογικού τύπου, με ΚΑΦΑΟ ή Predator, δεν έχει απολύτως καμία σημασία…”

Τις πρετεντεριές, δηλαδή χλευασμό και απαξίωση τις μιμήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου χλευάζοντας το Politico και την συντάκτρια του καταγγελτικού άρθρου Νεκτάρια Σταμούλη.

Κατάφερε να βγει και να την εξυμνήσει για την δουλειά της ο επί χρόνια προιστάμενός της. Όπως οι Τάϊμς καλύπτουν πλήρως τον Κλαπ και καλά κάνουν.

Η κ. Σταμούλη είναι πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, οργανισμό που εξυμνούσε ο Κώστας Μητσοτάκης όταν τους χλευάζε ο… Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας τους χλεύαζε γιατί του έγραφαν ότι είμαι μπλεγμένος στη διαφθορά (θυμηθείτε τη Μαργαρίτα και τη λίστα Λαγκάρντ) και έκανε την Ελλάδα τριτοκοσμική μπανανία.

Ο Ανδρέας τότε είχε στο πλευρό του τον Ψυχάρη και τον… Πρετεντέρη.

Ο Ανδρέας έκανε ό,τι κάνει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ίδιο Πρετεντέρη στο πλευρό του…

ΥΓ. Σε μια συγκλονιστική ομιλία στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αφού κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάψει να χτίζει καθεστώς και να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη, συνέκρινε την Ελλάδα του Κυριάκου με τρεις χώρες μόνο: Ρωσία, Ουγγαρία, Βουλγαρία… Μόνο…