Αρχική Αθλητικα Ο Ολυμπιακός το σουπερ Καπ,ο ΠΑΟ νικητής στην Τούμπα!

Ο Ολυμπιακός το σουπερ Καπ,ο ΠΑΟ νικητής στην Τούμπα!

381

O Oλυμπιακός κέρδισε πολύ δύσκολα τον Παναθηναϊκό στον τελικό του σούπερ καπ στη Ρόδο με 65-52.Το σκορ δεν δείχνει την πραγματική διαφορά γιατί ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε τον Ολυμπιακό επιθετικά και απλά ήταν άθλιος επιθετικά με επτά(7)χαμένα λεϊ άπ,ρεκόρ απλησίαστο και στον αριθμό και στην καθαρότητα των φάσεων…

Επίσης ο καινούργιος σουτέρ Γκριγκόνις είχε ένα αρνητικό ρεκόρ για παίκτη σουτέρ σε νέα ομάδα.Είχε μηδέν(0) στα εννέα σουτ εντός παιδιάς.

Επιθετικά δεν υπήρχε ούτε ο νέος σταρ Πονίτκα.

Ολοι όμως υπήρχαν αμυντικά και ο Ολυμπιακός των 90 πόντων έμεινε στους 65.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 37-34 με αποτυχία του Γκριγκόνις να ισοφαρίσει σε σχεδόν ελέυθερο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άριστος αμυντικά,όπως βέβαια και ο Ολυμπιακός,ο οποίος πήρε για πρώτη φορά σούπερ καπ.

Η χαμηλή ποιότητα σε ορισμένους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι κάποια μηνύματα σχετικά έχουν πάρει από την ιδιοκτησία φάνηκε όταν ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε να μην γίνει επίθεση στα τελευταία 8-9 δευτερόλεπτα και ο Λαρετζάκης δείχνοντας χαρακτήρα αντίθετο από το μπασκετικό ταλέντο του πήγε να βάλει καλάθι.Του έκαναν φάουλ και…έβαλε τις βολές!!!

Ο ΠΑΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Στο δεύτερο μεγάλο αθλητικό γεγονός της ημέρας ο Παναθηναϊκός  ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας με 2-1 και ανατροπή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟ δεν υπήρχε,ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ολιβέϊρα και στο β ημίχρονο χρειάστηκε το “μηχάνημα” να ρυθμίσει τις φάσεις από το γελοίο διαιτητικό τρίο απο την Αυστρία.ο ΠΑΟ πήρε πέναλτυ-μάρς που δεν το είδε ο διαιτητής ,ο οποίος καταλόγισε πέναλτυ στο 90 επειδή ο παίκτης του ΠΑΟ κλώτσησε…αέρα και δεν βρήκε τη μπάλλα και τον αντίπαλο!!!.

Το ακύρωσε λόγω του μηχανήματος.Θλιβερό γεγονός ότι κάθε ομάδα ξεκίνησε με έναν Ελληνα στην ενδεκάδα και μπήκαν κάποιοι στις αλλαγές προς το τέλος.

Η ατμόσφαιρα στην γεμάτη Τούμπα είχε ποιότητα καθώς ήταν η θλιβερή ημέρα μνήμης για τους νεαρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν επιστρέφοντας μετά απο μάτς με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο.

Ο Βόλος κέρδισε και τον άρη μετά την ΑΕΚ και το Χ στο Καραϊσκάκης.

Ο Αρης με 11 ξένους και ο Βόλος με εννέα ξένους.Με το ίδιο σκορ κέρδισε ο Ολυμπιακός (τα γκολ ένας απο τους 9 ξένους του)τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκης και ο Αστέρας τον ΟΦΗ με ίδιους αριθμούς σε ξένους και σκόρερς.Ο ΟΦΗ είχε 3…

Αξιοσημείωτη η θετική παρουσία του αργεντινού Ιγγλέσιας του Αστέρα.Ξεκίνησε στην ενδεκάδα και έγινε ο ξένος με την μεγαλύτερη συνεχή παρουσία στην Ελλάδα.Ο Βαζέχα έπαιξε 15 συνεχείς σεζόν στον ΠΑΟ και ο Ιγγλέσιας έφτασε τις 16 σε διάφορες ελληνικές ομάδες.

Αλυρο η ΑΕΚ παίζει με τον Ιωνικό στο πρωτο ματς στο “Αγιά Σοφιά”