Αρχική Ελλαδα Χρυσάφι στις …σαγιονάρες του Προεδρικού Μεγάρου!Πως και γιατί σκοτείνιασε ο νους του...

Χρυσάφι στις …σαγιονάρες του Προεδρικού Μεγάρου!Πως και γιατί σκοτείνιασε ο νους του π.Υπουργού Δικαιοσύνης Στ.Κοντονή και το εισιτήριο για έκπτωση και βαρύτατο κατηγορητήριο του σκοτεινού κ.Πάτση

1307

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στα κατάφωτα σαλόνια του προεδρικού Μεγάρου η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποδέχεται το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.

Λίγο μετά που υποδέχθηκε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου…

Εμείς που είδαμε πολλές πτυχές του ολλανδικού κινηματογράφου και μεταξύ αυτών και την περίφημη “Εμμανουέλα”,μηδέ τη ς”Ιστορίας της Ο” εξαιρουμένης ,περιμέναμε να δούμε στην ολλανδική κουστωδία κάποια που να μας θυμίζει και την πλευρά αυτή της Ολλανδικής σκηνής.Τα ολλανδικά ανάκτορα δεν πάνε καθόλου πίσω σε ανάλογες ιστορίες,όπως άλλωστε και τα άλλα της κατηγορίας με πρώτα και χειρότερα εκείνα του Μπάκιγχαμ της Αγγλίας.

Επίσης περιμέναμε υπομονετικά κοντά στην σπιταρώνα της Αικατερίνης(την αγόρασε από την μυθικής περιουσίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ της Γεραπετρίτη και άλλων)μήπως και έχουμε κάποια έκπληξη με την φιλοξενία του βασιλικού ζεύγους στην ιδιωτική κατοικία της.

Εις μάτην…

Ωσπου είδαμε στο προεδρικό Μέγαρο μεγάλες δόξες με προσκεκλημένο κάποιον κύριο που μας φάνηκε φτωχός και θεωρήσαμε ότι η Αικατερίνη άνοιξε το Μέγαρο και σε …γείτονες.

Αμ δε…

Φωτογραφίες πάνω:Απο βασιλιά σε βασιλιά στα Μέγαρα,φοράμε και καμιά σαγονάρα για να φαινόμαστε “κατά του πελατειακού κράτους” ,γιατί αυτό αρέσει στον Κυριάκο…

 

Ηταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας COCO-MAT.

Γνωστή εταιρεία, πολλά τα λεφτά της.

Πάμε πίσω στο χρόνο.

Μια γεύση απο το 2014,όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Μάρτη του 2014:

“Ο Όμιλος Libra ανακοίνωσε ότι αποτελεί τον κύριο επενδυτή στο 50% τηςCoco-MAT με τη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος με την ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στον τομέα κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου, καθώς και επίπλων.  Βασικός συνεργάτης του Ομίλου Libra σε αυτή την επένδυση είναι ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του.”

Ποιός είναι ο όμιλος LIBRA;

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του SofokleousIn τον Μάρτη του 2022:

“…Στην Τρ. Πειραιώς ο όμιλος Libra του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη “έβαλε φέσι” 300 εκατ. ευρώ, αφήνοντας απλήρωτα δάνεια που είχε πάρει για να αγοράσει… άλλα δάνεια και για να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές. Βρίσκει όμως κεφάλαια να επενδύσει σε εταιρείες της αμερικανικής “διαπλοκής”Οπως έγινε γνωστό, το Libra Group απέκτησε στρατηγική συμμετοχή στην εταιρεία GreenMet,που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη υποδομών για την εξόρυξη-μεταφορά σπάνιων γαιών.

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί από πρώην αξιωματικούς των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πενταγώνου. Στους μετόχους της περιλαμβάνονται πολλοί γερουσιαστές και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το αντικείμενο δραστηριοτήτων της ενδιαφέρει ιδιαίτερα το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, επειδή οι σπάνιες γαίες είναι ορυκτά απαραίτητα στην παραγωγή κραμάτων μετάλλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μερών αεροπλάνων και drones, εξοπλιστικών συστημάτων, ανεμογεννητριών, smartphones, υπολογιστών, ενεργειακών δικτύων κλπ.

Ο όμιλος Libra/Λογοθέτη επενδύει λοιπόν “στα σίγουρα”, αποκτώντας στρατηγική συμμετοχή σε μια επιχείρηση που έχει την αμέριστη υποστήριξη της αμερικανικής υποστήριξης και υλοποιεί projects προωθούμενα από το Πεντάγωνο.

Η Greenmet υλοποιεί τώρα έξι επενδυτικά σχέδια 2 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας αλυσίδες εφοδιασμού των αμερικανικών βιομηχανιών με ορυκτά σπάνιων γαιών,όπως ο “πράσινος χάλυβας” και οι μαγνήτες.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα κοιτάσματα σπάνιων γαιών διαθέτει η Κίνα και οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σ’ αυτά.”

Αυτός  ήταν ο “φτωχός” COCO-MAT (Eυμορφίδης) που πήγε με τις σαγιονάρες στο Προεδρικό Μέγαρο για να περάσει το μήνυμα ότι “η προεδρίνα μας είναι μια απο μας και εμείς όλοι είμαστε της διπλανής πόρτας και όχι μέλη μιας ελίτ,στην οποία μας βρήκε ο Κυριάκος”…

Στα πόδια της και στα πόδια τους(και του κυρίου σαγιονάρα) χρυσάφι…

Είναι μια από την διπλανή μας πόρτα λοιπόν η Αικατερίνη και ο κ.Σαγιονάρας;

Ένας υμνογράφος του Κυριάκου Μητσοτάκη γράφει(ΝΕΑ 5/11/22( ότι μόνιμοι στόχοι είναι ο Κυριάκος και η Αικατερίνη απο εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης “που εκφράζουν το σύστημα των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που είχαν βολευτεί…το υλικό της λασπολογίας και της διαβολής είναι-κατα κανόνα,τόσο φτηνό και απίθανο,στα όρια του κωμικού…Στοχεύουν εκείνους που φοβούνται περισσότερο για τις ικανότητές τους και όσους εκπροσωπούν την ελπίδα των μεταρρυθμίσεων…”

Και γράφει επίσης ότι “θα την ψέξουν” ως ορντινάντσα( σ.σ.δική μας η παρομοίωση)του Ζελένσκι γιατί ο Ουκρανός ηθοποιός και πρόεδρος για να μην χολοσκάσει τον Ερντογάν δεν είπε τίποτα για την Κύπρο.Η Αικατερίνη τόσο καταλαβαίνει τόσο αντιδρά σε τέτοια “φόρα”,αλλά ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας τα είπε για την Τουρκία στο Κίεβο.Είναι κι αυτός ,προφανώς,στην λαϊκίστικη δεξιά του φωτισμένου Κυριάκου.

Ο υμνογράφος ειρωνεύεται και μηδενίζει το μέγα σκάνδαλο των βιασμών της 12χρονης στον Κολωνό από τον “τοπάρχη” της Νέας Δημοκρατίας με διάθεση βέβαια και …διακομματική του δύστυχου ανήλικου κοριτσιού.Οπως μηδενίζει και το τεράστιο σκάνδαλο των φασιστικών παρακολουθήσεων στις οποίες από προχθές ενεπλάκη επίσημα και ο ιδιοκτήτης των ΝΕΩΝ με την υπόθεση παρακολούθησής του μέσω του επιχειρηματία Καρυπίδη, ο οποίος δεν είναι “μόνο Άρης”,αλλά και σκαλιστήρι στο μέγα σκάνδαλο Μαρινόπουλου,για το οποίο δεν βγάζουν άχνα οι βολεμένοι του συστήματος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την ίδια ημέρα στο κύριο πρωτοσέλιδο άρθρο της υπό τον τίτλο “να διαλυθούν οι σκιές”γράφει ότι “μόνον η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης(sic) των παρακολουθήσεων θα διαλύσει τις όποιες σκιές έχει προκαλέσει.Οσο καθυστερεί η διαλεύκανση η χώρα κινδυνεύει να μπει σε μια ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΤΡΑΠΟ,όπως συνέβη στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις”.

Τόσο φωτεινά και προοδευτικά είναι τα πράγματα σήμερα…Οπως στο …φωτισμένο παρελθόν της Χούντας και μερικών “σταγονιδίων” της που επιβίωσαν με ανάλογες πρακτικές κοντά σε Ανδρέα Παπανδρέου και Κ.Μητσοτάκη…

Η Αικατερίνη είναι γεγονός ότι είχε την ικανότητα την εποχή που έφτανε στο τμήμα της στο ΣτΕ η υπόθεση με τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων των ΑΠΕ σε δασικές η πρώην δασικές εκτάσεις να κάνει τη δική της μεταρρύθμιση.Αγόρασε(2009) σουπερ σπίτι-διαδήμιση των ΜΜΕ-από τη -επενδύτρια δις στις ΑΠΕ-ΓΕΚ Τερνα,αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο …αμεταρρύθμιστος καθηγητής και Ακαδημαϊκός Προκόπης Παυλόπουλος διαμένει από το 1968 στο ίδιο- πολυκατοικίας- σπίτι.Από δω ο ορισμός της προοδευτικιάς και απο εκεί ο ορισμός του συντηρητικού…

 

  Απο τα 2062 ονοματα της λίστας Λαγκάρντ ελέγχθηκαν,ξελαμπικάρισαν καμιά εκατοστή,για τα υπόλοιπα σκοτείνιασε…

ΚΟΝΤΟΝΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ…

Ο Πρωθυπουργός του 2014 Αντώνης Σαμαράς βρήκε τότε σε εκκρεμότητα που ήρθε στα χέρια του την διαβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Βεβαιωμένη (ανάμεσα στα 2,2 χιλιάδες)η παρουσία ονομάτων που είναι ακριβώς ίδια με αυτά τουλάχιστον δυο πρώην πρωθυπουργών.Αμύθητα ποσά στο πλάϊ.

Βεβαιωμένη η παρουσίαπ.υπουργών,γιατρών,δημοσιογράφων,επιχειρηματιών και ο Τράγκας ήταν με το μικρότερο ποσό σε σχέση με άλλους του χώρου ,όπως π.χ. οι Μπομπολαίοι.

Δεν μπόρεσε όμως τότε η κυβέρνηση Σαμαρά να χειριστεί καλά τη λίστα. Γιατί είχε,λέει, την προσοχή της στην οικονομία της χώρας και στις επενδύσεις.Προφανώς σε αυτό τον τομέα ανήκαν και οι επενδύσεις τύπου Λογοθέτη κλπ

Την κυβέρνηση αυτή διαδέχθηκε,τον Γενάρη του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργός Δικαιοσύνης έγινε ο Σταύρος Κοντονής.

Πήγε προχθές να καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη με μάρτυρες Ράϊκου και άλλους.

Ο κ.Κοντονής δήλωσε ότι “σκοτείνιασε ο νους του” μόλις άκουσε κάτι.

Υποθέσαμε ότι θα εννοούσε πως σκοτείνιασε ο νους του από το ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ κλεφτομάνι στη λίστα Λγακάρντ και σε άλλες 6-7 λίστες(Παναμά,Μπόργιανς,Λονδίνου,λιχτενστάίν,Λουξεμβούργου, κ.α.) που έφτιαξε τότε ο αρμόδιος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Αμ δε…

Ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δεν ανήκει πια στον ΣΥΡΙΖΑ ,είπε ότι όταν άκουσε να διαβιβάζεται στη Βουλή  από την κυρία Τουλουπάκη δικογραφία με μαρτυρίες για τροχήλατη βαλίτσα με λεφτά στο Μέγαρο Μαξίμου επι Σαμαρά “σκοτείνιασε ο νους του”.

Οχι για τα πιθανά ποσά και την πράξη.Αλλά ,προφανώς,γιατί θεωρούσε εξώφθαλμη συκοφαντία για τον πρώην πρωθυπουργό…

Ακούς εκεί λεφτά στου Μαξίμου επί του κέρβερου και πολέμιου του πελατειακού κράτους,τον αγαπημένο γιαυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Αλήθεια,ο κ.Κοντονής τον ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά για το τι συνέβη με  λίστα Λαγκάρντ και τα ονόματα που είναι ίδια με τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών;Και αν τον ρώτησε ξελαμπικάρισε ο νους του και δεν σκοτείνιασε;

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΣΗ

Μας είχαν πει τότε ότι δεν θα αφήσουν πια το πολιτικό σύστημα χωρίς έλεγχο και δεν θα περάσει τίποτα που να μην δικαιολογείται στο “πόθεν έσχες” τους.

Στις 28 Σεπτέμβρη πέρααε απο τη Βουλή το “πόθεν έσχες” του κ.Πάτση και είπαν όλα καλά.

Γιατί;

Διότι σε δυο(2)ώρες οι 3-4 βουλευτές και οι 7-8 δικαστικοί που μετέχουν στην Επιτροπή περνούν απο “ελεγχο” τις πέντε-έξη χιλιάδες δηλώσεις “πόθεν έσχες” χωρίς ονόματα,αλλα με αριθμούς για να “υπάρχει απόρρητο” στο τι περιουσία έχουν!!!

Και κανείς δεν γνώριζε ότι δίνει συγχωροχάρτι στον κ. Πάτση.

Αυτόν που ήταν ο πολιτικός συντάκτης της Αυριανής”την εποχή που η Αυριανή παρουσίαζε τον Κ.Μητσοτάκη ως “συνεργάτη των ΝΑΖΙ στην κατοχική Ελλάδα”.

Αυτόν που περνούσε απέξω απο την κρατική τράπεζα Πειραιώς το 1995-96(Παπανδρέου κυβέρνηση) και τον φώναξαν να φτιάξει μια εταιρεία για να διαχειριστεί δάνεια της Τράπεζας!!!

Και την έφτιαξε.Και έγινε…εκατομμυριούχος ο ταπεινός πολιτικός συντάκτης της “Αυριανής”.

Προχθές η Επιτροπή της Βουλής τα βρήκε.Και τον έστειλε στον Εισαγγελέα με τρόπο που σημαίνει έκπτωση απο το βουλευτικό αξίωμα,παραπομπή στη Δικαιοσύνη και βαρύτατες κατηγορίες με ταυτόχρονη άρση όλων των απορρήτων.

Εκείνος θα μείνει με το παράπονο: Μα δεν έκανα τίποτα που δεν το ξέρατε και τα ίδια με εμένα ισχύουν στην ουσία για την κορυφή του πολιτικού συστήματος…

Ακόμα χειρότερα αν κριθεί σκοτεινός στις διάφορες υπερδραστηριότητές του εντός και εκτός Ελλάδας,ιδιαίτερα στη Βαλκανική.Θα κληθεί να άρει και αμαρτίες άλλων και θα αντιμετωπίσει το δίλημμα: Να μιλήσει κανείς ή να μη μιλήσει;