Αρχική Ελλαδα Το τηγάνι του Βαξεβάνη,ο παρακρατικός εσμός,η υποκρισία με τους βιασμούς ανηλίκων και...

Το τηγάνι του Βαξεβάνη,ο παρακρατικός εσμός,η υποκρισία με τους βιασμούς ανηλίκων και με το “πόθεν αίσχος” των (πολλών)Πάτσηδων! Βίντεο

1447

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ με αφορμή τις φοβερές αποκαλύψεις Βαξεβάνη για τις παρακολουθήσεις υπουργών και άλλων παραγόντων θα δείτε μια εκπομπή με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο,εμάς και πολιτικούς μεταξύ των οποίων και εκείνη η ιδιαίτερη κατηγορία ανεξάρτητων δημοσιογράφων που καιροφυλακτούν να μπουν στην πολιτική και να γίνουν οι χειρότεροι εκπρόσωποί της…

Μία τέτοια μορφή(Σπυράκη) ήταν και το πρωί της 7ης Νοεμβρίου 2022 στην κρατική τηλεόραση και έμενε κανείς κατάπληκτοι με τον λόγο της…

Η εκπομπή αυτή αφορά την υποκρισία με τον δήθεν έλεγχο περιουσιακών στοιχείων,αυτή την διαδικασία που πια ονομάζεται περιπαικτικά “πόθεν αίσχος”.Τι συνέβη στην επιτροπή της Βουλής,όπου πήρε οκ ο Πάτσης,αλλά και άλλα πρόσωπα με έναν απίστευτο τρόπο δήθεν ελέγχου.Τα είπαμε την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν…Θα δείτε και θα ακούσετε για την υποκρισία με την δήθεν προστασία των ανηλίκων και τις αναφορές μας στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για την απίστευτη περίπτωση μιας μητέρας Μολδαβής.

Αυτά στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ σε βίντεο με εικόνα ήχο…

Πάμε λοιπόν στο ρεπορτάζ με τις σεισμικές αποκαλύψεις Βαξεβάνη:

Πριν απο πολλά χρόνια είχαμε στον Ελ.Τύπο συνέντευξη του κρατούμενου στις φυλακές των ΗΠΑ Γιώργου Κοσκωτά και μας έλεγε πως τα έπαιρνε ο παρακρατικός εσμός του Μαξίμου.

Την αναγγείλαμε χωρίς να δείξουμε το παραμικρό απο τα στοιχεία εκτός της περιγραφής τους με λόγια.

Ο τότε εσμός ρώτησε σε ΗΠΑ και Ελλάδα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχαμε μιλήσει με τον Κοσκωτά στις φυλακές.

Και άρχισε να κραυγάζει με τους συνήθεις “μπιστικούς” στα ΜΜΕ ότι είμαστε κοινοί συκοφάντες και δεν μας αποκάλυψε το παραμικρό ο Κοσκωτάς,αφού δεν τον συναντήσαμε στο κελί του.Kαι διάφορα τέτοια.

Είχαν την-μισή- ορθή πληροφορία ότι εμείς δεν μπήκαμε στο κελί του ,γιατί αυτό στις ΗΠΑ δεν γίνεται αντίθετα με τις ελληνικές φυλακές όπου όλα γίνονται.

Δεν είχαν όμως ολόκληρη την σωστή πληροφορία. Για το τι μπήκε στο κελί του Κοσκωτά και πως η συνέντευξη που έδωσε έφτασε σε μας.

Είχαμε μεγάλη βοήθεια για να γίνει αυτό από έναν άνθρωπο:Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.Μετά καιρό μας είπε ο Κων.Μητσοτάκης ότι “το λάθος του Ανδρέα Παπανδρέου στη δεύτερη τετραετία του ήταν ότι νόμισε πως είναι παντοδύναμος και κανείς στενός συνεργάτης του δεν πρόκειται να μιλήσει και να αποκαλύψει μυστικά του”.

Μόλις έβγαλε το τότε Μαξίμου ανακοίνωση ότι ” κοιτάξτε ποιοί μιλούν και γράφουν στην πατσαβούρα (Ελέυθερο Τύπο)των Τραχώνων.Είναι σκέτοι συκοφάντες και δεν υπάρχει καμία συνέντευξη κανενός Κοσκωτά και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη” βγάλαμε μια μικρή περικοπή στην οποία ο Κοσκωτάς έλεγε “Θα τους βάλω στο τηγάνι και θα τους τηγανίσω ,γιατί αυτοί έστησαν τον μηχανισμό και εγώ απλώς έκανα ό,τι μου έλεγαν τα σημειώματα και τα τηλέφωνα που έρχονταν από το Μαξίμου.Και πλούτιζαν.”

Ύστερα έγινε πρωθυπουργός ο Κων.Μητσοτάκης.Και απορήσαμε με το γεγονός ότι αυτά (διαφθορά,παρακολουθήσεις τηλεφώνων κλπ)που το Μαξίμου του Ανδρέα Παπανδρέου τα έκανε με επαγγελματικό τρόπο το Μαξίμου του Κώστα Μητσοτάκη τα έκανε επίσης,αλλά με έναν τρόπο εντελώς ερασιτεχνικό.Και αφού βοήθησε στη συγκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά με το τέχνασμα των “Πάμπερς” ο εσμός που είχε αναπτυχθεί γύρω του έκανε τα ίδια εγκλήματα στις παρακολουθήσεις ,αλλά τόσο ωμά και απροκάλυπτα,όσο τα είπε και τα λέει ο … εξ απορρήτων του εσμού Μαυρίκης.

Πέρασαν τα χρόνια και έγιναν πρωθυπουργοί τα παιδιά τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να φύγει σε χρόνο ρεκόρ απο την πρωθυπουργία(2 χρόνια)γιατί η μαμά του βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στις αποκαλύψεις για τον τεράστιο λογαριασμό μισού δισ ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ και ο Γιωργάκης κατάφερε να χάσει και τις δίκες στην Ελλάδα για την υπόθεση αυτή…

Ο γυιός του Κώστα Μητσοτάκη,ο Κυριάκος,πλασαρίστηκε από έναν εσμό που έχει τριγύρω του ως “αδιάφθορος και ικανότατος να επιβάλλεται απόλυτα με συγχρονες μεθόδους στην κυβέρνησή του και στους γύρω συνεργάτες του”.

Κάποιοι σοφοί γύρω από την οικογένεια απλά έμειναν στο περιθώριο και τον έβλεπαν να αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα σε αυτοκίνητο χωρίς φρένα και μπροστά να υπάρχει μόνο γκρεμός τόσο μεγάλος,ώστε το Γκραν Κάνυον του Κολοράντο να μοιάζει… κοιλάδα απόλυτα επίπεδη.

Αυτό μας είχε πει κάποιος με αφορμή την βόλτα που είχε κάνει ο Κυριάκος στο…Σινικό Τείχος.Η βόλτα είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούσε όμως να δει κανείς αν δεν ήξερε και τα παρασκήνια.

Απο χθες ο διεθνώς βραβευμένος ως ο ικανότερος Έλληνας δημοσιογράφος στην έρευνα Κώστας Βαξεβάνης(αυτός έδιωξε στην ουσία και τον Γιώργο Παπανδρέου μαζί με τον εσμό της λίστας Λαγκάρντ σε χρόνο ρεκόρ)παρουσιάζει λίστα χωρίς προηγούμενο σε ΚΑΜΙΑ δυτικού Τύπου Δημοκρατία.Λίστα με ονόματα,όπως ο Νίκος Δένδιας,ο Κωστής Χατζηδάκης,ο Αλέξης Παπαχελάς,ο Χρ.Σταϊκούρας,ο Α.Γεωργιάδης ,ο Α.Σαμαράς ,η Ολγα και η οικογένεια Βαρδινογιάννη και πλείστοι άλλοι ως παρακολουθούμενοι απο κάποιον εσμό που ευωχείται στου Μαξίμου.

Δηλαδή λίστα με ονόματα εν ενεργεία Υπουργών που ήταν υπό παρακολούθηση από την ίδια την κυβέρνησή τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να δηλώσει ότι “η κυβέρνηση δεν παρακολουθούσε ποτέ τους αναφερόμενους και αν κάποιος το έκανε μόνος του η εξ ονόμματός της θα έχει την παραδειγματική τιμωρία” έκανε έμμεσες και γιαυτό πολιτικά ηλίθιες και κυνικές διαψεύσεις του στυλ ” κοιτάξτε ποιός μιλάει και γράφει στην εφημερίδα που προωθούσε ρωσικα συμφέροντα.Δεν υπάρχει καμία απόδειξη,αλλά λόγια και θα ξεκαθαρίσει το θέμα η Δικαιοσύνη.”

Ο Κώστας Βαξεβάνης είπε κάτι που μας είναι πολύ…γνώριμο από την εποχή του Κοσκωτά. Είπε περίπου: “Εχω στοιχεία και τους αφήνω να εκτεθούν και θα βγουν όλα.Αρκεί να μην μας λένε ότι θα με κλείσουν μέσα για προσωπικά δεδομένα αν βγάλω τι έλεγε ο Αδωνης και άλλοι όταν τον κατέγραφαν.Αυτά μου έλεγαν και για τη λίστα Λαγκάρντ”.

Οι αναφερόμενοι ως  παρακολουθούμενοι Υπουργοί δήλωσαν ότι “δεν γνωρίζω τίποτα για την υπόθεση” με κορυφαίο το σκέτο “οκ” του υπουργού Πατέλη”

Ύστερα τρέξαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ,του αναφερόμενου ως θύματος παρακολούθησης  Αλέξη Παπαχελά.Σιγή.Οχι ιχθύος.Μας φάνηκε ότι είναι η σιγή του λέοντος πριν κατασπαράξει το ανύποπτο…γαϊδουράκι που νόμισε ότι είναι ελέφαντας.

Αυτή η σιωπή μας ωθεί να θεωρήσουμε βάσιμες τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι Αμερικανοί πράκτορες εδώ και καιρό ψάχνουν στην Ελλάδα το ζήτημα των παρακολουθήσεων σε σχέση με την ίδια την αμερικάνικη πρεσβεία!!!

Η ώθηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την περίπτωση του πρώην Υπαρχηγού της Αστυνομίας Γιάννη Ραχωβίτσα,ο οποίος επίσης αναφέρεται στη λίστα των θυμάτων παρακολουθήσεων.

Ο κ.Ραχωβίτσας ,ήταν τόσο σημαντικός διώκτης των εφοπλιστών που γέμιζαν την Ελλάδα ναρκωτικά με “καραβιές”,ώστε η αμερικάνικη  υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών διεθνώς,η περίφημη DEA τον έκανε βασικό της πυλώνα.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τις παρακολουθήσεις τις …επιβεβαίωσε με τον δικό του τρόπο, ο οποίος δείχνει και το επίπεδο των “απέναντι” .Είπε: “Εγώ ξέρω ότι πάντα με παρακολουθούσαν και πάντα τους είχα γραμμένους”.

Μεγάλης σημασίας είναι και η σιωπή του ΒΗΜΑΤΟΣ της πλευράς Μαρινάκη για το θέμα.Με άλλη αφορμή (αθλητική-Ολυμπιακού) συνεργάτης του έκανε σφοδρή επίθεση στον…Γρηγόρη Δημητριάδη,τον ανηψιό που δεν διδάχθηκε τίποτα από την υπόθεση ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ-Φλώροι και λοιποί και θεώρησε ότι “τους έχει όλους γραμμένους”….

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και παρότι η παραπομπή στη Δικαιοσύνη γίνεται με συγκαλυπτικές προθέσεις από την πλευρά του-ακόμα ισχυρού- εσμού το παρελθόν μας διδάσκει πως “ο,τι αρχίζει ωραίο στη Δικαιοσύνη συνήθως τελειώνει με πόνο”…

O ΠΑΤΣΗΣ,ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ”

 

 

https://youtu.be/BOyei0tGFrM