Αρχική Ελλαδα “Κύριε Μητσοτάκη,είστε κατηγορούμενος για κακουργήματα υποκλοπών και εκβιασμών”!Ομοβροντία Τσίπρα και κομμάτων στη...

“Κύριε Μητσοτάκη,είστε κατηγορούμενος για κακουργήματα υποκλοπών και εκβιασμών”!Ομοβροντία Τσίπρα και κομμάτων στη Βουλή.

459

 

Ευθείες αναφορές σε εδώλια κατηγορουμένων έγιναν στη Βουλή και εκτός αυτής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα και εκπροσώπους των άλλων κομμάτων,δηλαδή τον Ε.Βενιζέλο,τον Κυριάκο Βελόπουλο,την Σοφία Σακοράφα και φυσικά αυτό το νόημα είχε η παρέμβαση του ΚΚΕ.

Ο κ.Τσίπρας είπε ευθέως ότι κατηγορούμενος θα είναι ο κ.Μητσοτάκης ,επειδή έχει και την τυπική και την ουσιαστική ευθύνη και στο ερώτημα αν είναι ένοχος η βλάξ προκύπτει το ένοχος.

Η Σοφία Σακοράφα είπε ότι δεν είναι πταίσματα και πλημμελλήματα αλλά κακουργήματα τα όσα έγιναν στις υποκλοπές.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος και το ΚΚΕ επίσης είχαν ταυτόσημη θέση.

Ο κ.Τσίπρας ήταν καταπέλτης αναφέροντας ονόματα παρακολουθουμένων,δηλαδή πολιτικών,δημοσιογράφων,επιχειρηματιών και κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη να απαντήσει ευθέως αν παρακολουθούσε ή όχι τα πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα,τους επιχειρηματίες,τους δημοσιογράφους και αν αυτό το έκανε για να τους εκβιάζει η αλλιώς να μιλήσει για τους λόγους εθνικής ασφάλειας που δήθεν επεβαλαν την παρακολούθηση.

Από την άλλη πλευρά συνεχίζονται αμείωτοι οι «κεραυνοί» του διεθνούς Τύπου για τον εθνικό ωτακουστή, Κυριάκο Μητσοτάκη.Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η γερμανιική εφημερίδα Taggeszeitung η οποία καταγγέλλει ότι «ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ μπλοκάρουν, καλύπτουν, σβήνουν (ψηφιακά) ίχνη(!)» και προσθέτει ότι: «αλλά ο Τσίπρας δεν το έβαλε κάτω και επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

Γράφει μεταξύ άλλων η Tageszeitung:

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών επιφέρει τεράστια πολιτική εκρηκτικότητα. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε θέσει την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχό του σε μια από τις πρώτες του πράξεις στην εξουσία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για τις υποκλοπές. Ο έλληνας πρωθυπουργός προφανώς δεν ενδιαφέρεται για διευκρινίσεις. Αντιθέτως: ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ μπλοκάρουν, καλύπτουν, σβήνουν (ψηφιακά) ίχνη. Αλλά ο Τσίπρας δεν το έβαλε κάτω και επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, τον οποίο εμπόδισε η Νέα Δημοκρατία από το να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ερευνών».«Όπως και τον Ιανουάριο του 2022, είναι βέβαιο πως και αυτή τη φορά δεν θα συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στην πρόταση δυσπιστίας, παρ’ ότι και τα 5 κόμματα της αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν ομοφώνως υπέρ. Ο υπολογισμός του Τσίπρα, ωστόσο, είναι να τραβήξει ακόμη περισσότερο την προσοχή στις “παρακρατικές μεθοδεύσεις” του Μητσοτάκη στην τελική ευθεία πριν από τις φετινές εκλογές.Παρά τις πελατειακές σχέσεις που άνθισαν επί Μητσοτάκη, τον κλιμακούμενο νεποτισμό, τη διαφθορά, τον αυξανόμενο πλουτισμό των πολιτικών της Ν.Δ. και τον πληθωρισμό, η Ν.Δ. εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με πέντε και πλέον ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις». Τέλος, δεδομένης της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, το γερμανικό μέσο καταλήγει πως «ο Μητσοτάκης ποντάρει περισσότερο σε μία δεύτερη ψηφοφορία, όπου θα ισχύσει και πάλι ένα μπόνους εντολής για τον πρώτο υποψήφιο, το οποίο θα μπορούσε να του επιτρέψει να συνεχίσει να κυβερνά μόνος του».

Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε ομιλία του στο Γκαίτε έδωσε τη θέση του ΠΑΣΟΚ,την οποία επιβεβαίωσε στη Βουλή και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Κατρίνης.

Στην ομιλία του προσδιορίζοντας εδώλιο  για τον κ.Μητσοτάκη είπε μεταξύ άλλων:

“Είναι παράδοξο, ότι αυτή η κίνηση, έστω και αν υποκρύπτει κάποια πολιτική σκοπιμότητα, γίνεται αφορμή για εκδηλώσεις έντονης κριτικής ‘η και πολιτικής αμφισβήτησης από δικούς μου ομοϊδεάτες, υποτίθεται.
Ο τίτλος “Μένουμε Ευρώπη;”, με ερωτηματικό, για τον οποίο δεν ρωτήθηκα, είναι προφανώς προβοκατόρικος και πολιτικά εσφαλμένος γιατί έδωσε την αφορμή να επιχειρηθεί η μετάθεση του πεδίου της συζήτησης από τις υποκλοπές της παρούσας περιόδου στην εμπειρία και τις συγκρούσεις της περιόδου 2015-2019, κυρίως στην περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 και του αλήστου μνήμης δημοψηφίσματος του Ιουλίου που οδήγησε, με τρόπο που υπερέβη κάθε συνταγματική θεωρία, από τη συντριπτική νίκη του “όχι” στην πλήρη αποδοχή και εφαρμογή του “ναι”.

Ποιος έχει άραγε στα χέρια του το πρωτότυπο του μέτρου της φιλοευρωπαϊκής και αντί – συριζικής συνέπειας; Οφείλω εγώ με το δικό μου “πολεμικό μητρώο” να δώσω διαβεβαιώσεις ή να αποδείξω τίποτα; Πρέπει να σιωπώ επιστημονικά για τις υποκλοπές προκειμένου να μη “επωφεληθεί” ο ΣΥΡΙΖΑ; Το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου είναι θύμα υποκλοπών, δικαιούται να επικαλείται αυτά που λέω ή είναι ύποπτη και η σχέση με το κόμμα του οποίου υπήρξα αρχηγός και το οποίο ακρωτηριάστηκε σηκώνοντας τραγικά δυσανάλογο βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης;

Ποιος δικαιούται να λέει τη μια ότι συνεργάζομαι με τον κ. Μητσοτάκη επειδή η κυβέρνηση πρότεινε τη συμμετοχή μου στο Ομάδα υψηλού επιπέδου για το Mέλλον του Συμβουλίου της Ευρώπης που συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης με επτά μέλη επιλεγμένα ατομικά και όχι με εκπροσώπους κρατών μελών. Και την άλλη ότι θα συνεργαστώ με τον κ. Τσίπρα επειδή επικαλέστηκε την επιστημονική μου θέση για τις υποκλοπές σε απάντηση της διαφωνίας προς την επιστημονική μου θέση που δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης”, διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

“Είμαι πολιτικά και κομματικά απελεύθερος, απολαμβάνω τη σφαίρα της μεταπολιτικής, αλλά υπερασπίζομαι την επιστημονική μου συνείδηση, σοβαρότητα, αξιοπιστία και κυρίως πειστικότητα.

“Μένουμε Ευρώπη” τελεία.Αλλά και άνω και κάτω τελεία: Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατικές αξίες, χωρίς κράτος δικαίου, χωρίς θεμελιώδη δικαιώματα, χωρίς ανεξάρτητη δικαιοσύνη, χωρίς ανεξάρτητες αρχές, χωρίς τη νομολογία του ΔΕΕ και του ΕΔΔΑ, χωρίς το κεκτημένο του θεσμικού και νομικού πολιτισμού της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αν μετρούσα εχθρούς και φίλους και επιδίωκα να έχω ανά πάσα στιγμή περισσότερους φίλους δεν θα “Μέναμε Ευρώπη”. Ήδη από το 2011. Οπότε θα περίττευε και η συζήτηση περί ερωτηματικού ή τελείας” .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα απο τα συγκεκριμένα ερωτήματα για πρόσωπα και υποκλοπές και μίλησε για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος ζητώντας να τον…χειροκροτήσει γιαυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ,για την ανύπαρκτη Μαρία στον Εβρο,προϊόν μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και της Γερμανίας για το ΣΥΡΙΖΑ Τσάνελ και τον Καλογρίτσα και άλλα,υπαρκτά μεν,αλλά άσχετα με το συζητούμενο και ήσσονος σημασίας συγκριτικά με το τεράστιο διεθνώς σκάνδαλο των υποκλοπών.Ούτε λέξη για το τεράστιο σκάνδαλο με τα δάνεια του μισού δις απο τις Τράπεζες,τα οποία κατέληξαν και σε ερωμένες ,παλλακίδες στελεχών των δυο κομμάτων…

Ξεπερνώντας και τα ακραία όρια σοβαρότητας δεν απάντησε αν παρακολουθούσε,αλλά διέκοψε την ομιλία του ρωτώντας αν υπήρχαν τα ονόματα των παρακολουθουμένων στην επιστολή του κ.Ράμμου της ΑΔΑΕ.

Άρα αν δεν υπήρχαν,δεν αποδεικνύονται οι παρακολουθήσεις.Και άρα όλα καλά.Νάλιστα έφτασε στο αισχρό απο πλευράς πολιτικής σοβαροτητας σημείο να πει ότι “είναι ρυπαρά δίκτυα στην ΕΥΠ και αλλού και αυτό αποδεικνύεται από το ότι τα στοιχεία των παρακολουθουμένων τα έχει ο κ.Τσίπρας και όχι εγώ (σ.σ.ο κ.Μητσοτάκης)”

Είναι ακριβώς η σύγχρονη λογική Όρμπαν στην Ουγγαρία…

Είπε γενικά ότι οι υποκλοπές ήταν νόμιμες και αντι απαντήσεων για ονόματα και υποκλοπές   διάβαζε τι λέει ο νόμος…Και αφού ομολόγησε την παράνομη παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη για τους άλλους είπε το αόριστο ότι “θα ελεγχθεί απο τη Δικαιοσυνη η υπόθεση”…

Είναι ακριβώς η λογική με την οποία ο Κ.Σημίτης έλεγε ότι δεν υπήρχαν σκάνδαλα…

Η Δικαιοσύνη πάντως σήμερα αθώωσε τον υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κρέτσο,ο οποίος είχε παραπεμθεί για παρανομίες στην διαδικασία τηλεοπτικών αδειών.

Θα ακολουθούσε δευτερολογία,προφανώς στο ίδιο κλίμα…