Αρχική Αθλητικα Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Ομπράντοβιτς πάλι-Αααααχ ξανά ο ΠΑΟ!..

Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Ομπράντοβιτς πάλι-Αααααχ ξανά ο ΠΑΟ!..

443

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε στη θέση του καλύτερου προπονητή μπάσκετ όλων των εποχών στην Ευρώπη γιατί είχε εκτός πολλών άλλων και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ικανότητα να κερδίζει με …άγνωστους παίκτες κρίσιμα παιχνίδια ακριβώς στο τέλος και ενώ φαίνονταν χαμένα σε όλη τη διάρκεια.

Φυσικά είναι και ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ άνθρωπος όλων των εποχών στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού,τον οποίο ανέδειξε σε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και μετά την αποχώρησή του αυτό φάνηκε ξεκάθαρα.Ο ΠΑΟ με πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλούς προπονητές ποτέ δεν κατάφερε όχι να ξαναπάρει ευρωλίγκα,αλλά ούτε να πάει τελικό.

Φέτος ο Ομπράντοβιτς έκανε και πάλι την Ευρώπη να του υποκλιθεί.Πήρε την άσημη για δεκαετίες Παρτιζάν Βελιγραδίου και την οδήγησε στα πλεϊ οφ και μάλιστα στην 5η θέση αφήνοντας κάτω τη Φενέρ του Ιτούδη την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές και την Ολύμπια Μιλάνο,ομάδες με πολύ ακριβότερο ρόστερ.

Στο Βελιγράδι παίχτηκε το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της Ευρωλίγκα και φαινόταν μεγάλο φαβορί η Παρτιζάν απέναντι στον Παναθηναϊκό,ο οποίος τιμωρούμενος και με αφαίρεση νίκης σε δυο παιχνίδια(για παραβίαση οικονομικών κανόνων)δεν είχε κίνητρο ευρισκόμενος στην…προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Με νίκη η Παρτιζάν έπαιρνε την 5η θέση και αντιμετώπιζε τη Μονακό του Τζέϊμς.Με ήττα από τον Παναθηναϊκό τερμάτιζε στην 6η θέση και έπεφτε πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός την είχε στο καναβάτσο μέχρι τα τελευταία 35 δευτερόλεπτα του αγώνα.

Στο σημείο εκείνο ο Μπέϊκον απέτυχε στο κάρφωμα(του έγινε πάντως φάουλ που δεν δόθηκε)ο Γκριγκόνις έκανε μια λάθος πάσα και η Παρτιζάν που έχανε 81-80 με ένα τρίποντο κέρδισε το μάτς 83-81.

Στη διάρκειά του έχανε και με …18 πόντους διαφορά θυμίζοντας τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς που έχανε στα τελευταία δευτερόλεπτα με 7-8 πόντους και έφευγε νικητής!!!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι,παρόμοιο με τα παιχνίδια απένατι στον Ολυμπιακό που έχασε ακριβώς με δυο πόντους και σε αυτά…

Ο Ομπράντοβιτς δεν χρησιμοποίησε πολύ τον Παπαπέτρου και ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟ ,δεν έδειξε καμία απολύτως πρεμούρα όσο έπαιξε.Οχι τυχαία…

Καθόλου τυχαία βέβαια το γήπεδο της Παρτιζάν είναι όχι απλώς γεμάτο,αλλά καυτό,όπως το ΟΑΚΑ επι Ομπράντοβιτς…

Φαίνεται ότι ο Χρήστος Σερέλης έχει και έδειξε δυνατότητε ςνα βάλει τάξη στο χάος που βρήκε,αλλά χρειάζεται στθαερότητα και εμπιστοσύνη για μακρύ διάστημα για να αναδειχθεί ένας ακόμα πολύ καλός Έλληνας προπονητής.

Αν μείνει.Ηδη φαίνεται ότι έγινε κρούση σε δυο διάσημους ξένους με πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.Στον πολυνίκη Λάσο της Ρεάλ και στον δις πρωταθλητή Ευρώπης Αταμάν.Χωρίς ομάδα είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης Σφαιρόπουλος.

Ο ΠΑΟ αναμένεται να αποκτήσει για 49 χρόνια με σύμβαση το ΟΑΚΑ και αν αυτό συμβεί ίσως να πέσουν χρήματα σε προπονητή-πρωταθλητή με πολύ ακριβότερο ρόστερ.Αν δεν πάρει το ΟΑΚΑ και  δεν θα μπουν τόσα χρηματα καλύτερα να συνεχίσει με τον Σερέλη και ελληνικό κατα βάση ρόστερ.Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Βελιγράδι η Παρτιζάν έφτασε στον πόντο τον ΠΑΟ,ο οποίος έπαιζε με τους ξένους.Εβαλε μέσα 4 Έλληνες και ξέφυγε και πάλι στους 11 πόντους παρά την έντονη προσπάθεια της Παρτιζάν.Οι δυνατότητες υπάρχουν.Ο ΠΑΟ έχασε πολλά παιχνίδια στο “τσακ” φέτος γιατί κάποιες “λεπτομέρειες” πάντα του έλειπαν στην κρίσιμη στιγμή…Αυτές που πάντα βρίσκει ο…Ομπράντοβιτς και δεν θα εκπλαγεί κανείς αν φτάσει στο φάϊναλ φορ και στον τελικό φέτος αν και κανείς δεν τον υπολόγιζε ούτε για οκτάδα…