Αρχική Αθλητικα Ο βασιλιάς δάγκωσε στο λαιμό τη βασίλισσα στην Ισπανία και εκείνη …λύσαξε...

Ο βασιλιάς δάγκωσε στο λαιμό τη βασίλισσα στην Ισπανία και εκείνη …λύσαξε και τα έκανε γυαλιά-καρφιά!

459

Ο βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ζέλικο Ομπράντοβιτς “δάγκωσε” στο λαιμό ρην βασίλισσα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και εκείνη λύσαξε και το γήπεδο μετατράπηκε σε αρένα παλαιστών.Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί και απειλούνται σοβαρότατες τιμωρίες.Χαμένος θα είναι σίγουρα ο …βασιλιάς απο τη συνέχεια,ενώ ούτως ή άλλως ήταν σχεδόν τελειωμένη.

Ενα λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα πριν το τέλος η ομάδα του βασιλιά Ομπράντοβιτς ήταν 15 πόντους μπροστά και ο Πάντερ(γνωστός απο το πέρασμα και την απόρριψη στην Ελλάδα)μεγάλος πρωταγωνιστής έκανε μια ντρίπλα στον πολύπειρο και με εξαιρετική καριέρα Γιουλ.

Εκείνος χολωμένος επειδή δεν έπαιξε πολύ,χολωμένος γιατί είχε γίνει το 2-0 με ήττες και στα δυο παιχνίδια της Ρεάλ στη Μαδρίτη,αδύναμος λόγω ηλικίας και χαρακτήρα έριξε μια μπουνιά-αγκωνιά στον Πάντερ.Εκείνος,ως μη σωστός επαγγελματίας εξαγριώθηκε και…έριξε την ομάδα του στα τάρταρα.

 

Επιτέθηκε στον Γιουλ,εκείνος ανταπέδωσε ο Γάλλος διεθνής Γιαμπουσέλε πήγε να πνίξει κυριολεκτικά τον Εξουμ,ο Μούσα προσπάθησε να ρίξει ξύλο και έφαγε αρκετό και τα επεισόδια πήραν πρωτοφανή έκταση.Το παιχνίδι διεκόπη και οι ομάδες περιμένουν βαριές τιμωρίες παικτών,παραγόντων κλπ.

Η Ρεάλ είχε σίγουρο τον αποκλεισμό αφού στα άλλα τρία παιχνίδια δεν είχε πιθναότητα να τα κερδίσει και τα τρία,με παίκτε ςνα λείπουν ,με προπονητή της πλάκας στον πάγκο κλπ.

Η Παρτίζαν η μεγάλη έκπληξη θα είναι και η μεγάλη χαμένη αν προχωρήσει,αφού παίκτες της θα τιμωρηθούν βαριά και θα χάσουν το μεγάλο-πάρτι έκπληξη που ετοίμασε ο βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ στα τελικά στο Κάουνας…

Η Οργανωτική Αρχή της Ευρωλίγκας τα ξημερώματα ανακοίνωσε τα εξής:

«Ο δεύτερος αγώνας των playoffs ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν διακόπηκε ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όταν προέκυψε σύρραξη στο παρκέ και οι πάγκοι άδειασαν. Όταν εφαρμόστηκαν οι αποβολές για όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο, οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να τελειώσει ο αγώνας, γι’ αυτό και το ματς θεωρείται λήξαν με το σκορ στο 80-95 υπέρ της Παρτίζαν η οποία ως εκ τούτου προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά.

Η EuroLeague Basketball παρέπεμψε τα αναφερόμενα γεγονότα στον Ανεξάρτητο Πειθαρχικό Δικαστή της, ο οποίος θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια που συνέβησαν εντός του γηπέδου σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, εντός των επόμενων 24 ωρών. Η Euroleague Basketball καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος του αγώνα. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες σεβασμού που προωθεί το πρωτάθλημα, οι σύλλογοί του και το άθλημα του μπάσκετ».

Ποιες βαριές ποινές προβλέπονται

Οι τρεις ρέφερι του αγώνα, Σρέντεν Ράντοβιτς, Όλεγκς Λάτισεφς και Φερνάντο Ρότσα, είχαν πολλή δουλειά και η επόμενη μέρα εξαρτάται από τι έγραψαν στο φύλλο αγώνα το οποίο θα διαβιβαστεί άμεσα και στον Αθλητικό Δικαστή της EuroLeague. Το ματς κατακυρώθηκε με 95-80 υπέρ της Παρτίζαν, που προηγείται 2-0 πλέον στη σειρά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εμπίπτουν στο άρθρο 28 των κανονισμών του πειθαρχικού δικαίου.

Οι ποινές για τέτοιου είδους επεισόδια ξεκινούν από πρόστιμα και κλιμακώνονται ανάλογα με τη σοβαρότητα που θα εκτιμήσει ο δικαστής, ή θα έχουν επισημάνει ήδη στο Φύλλο Αγώνα οι διαιτητές. Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Έξουμ είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει τελικά το πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης σε λήψη πολύ σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον του Γιαμπουσέλε.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο εκτεταμένα επεισόδια, με μερικές από τις σκηνές να έχουν ήδη χαρακτηριστεί ακόμη και από τα ισπανικά μέσα ως η μεγάλη ντροπή του μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι:
-Πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 30.000 μέχρι 280.000 ευρώ.

-Οι τιμωρίες ξεκινούν από αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και άνω και φτάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια για παίκτες.

-Προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από ένα μέχρι τέσσερα έτη.

-Οριστικός αποκλεισμός από την διοργάνωση.

Ο Δικαστής, με βάση τι θα γραφτεί στο Φύλλο Αγώνα από τους διαιτητές μπορεί να επιβάλλει ποινές και στις δυο ομάδες, αν και όπως φαίνεται στο βίντεο τα επεισόδια αφορούν συμπλοκή ανάμεσα στους παίκτες. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να μάθουμε και περισσότερα για την τύχη της σειράς αλλά και το πως θα κινηθεί η διαδικασία από δω και πέρα, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω playoffs και ο τρίτος αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 2 Μαΐου στην Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου.

Στο άλλο παιχνίδι η Μονακό νίκησε την Μακάμπι με 86-74 και ισοφάρισε 1-1.Τα άλλα παιχνίδια θα γίνουν στο Βελιγράδι και στο Τελ Αβίβ αντίστοιχα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Μάντσεστερ(μία είναι η Μάντσεστερ) προηγήθηκε 2-0 στο Λονδίνο της Τότεναμ.Χωρίς προπονητή όμως στον πάγκο(Ο Τενχάαγκ είναι αστεία περίπτωση) εύκολα ισοφάρισε όταν ο ανεκδιήγητος έβαλε στο γήπεδο αυτούς που κουβάλησε απο την Ολλανδία.

Η Εβερτον συνετρίβη στο γήπεδό της 4-1 απο τη Νιούκαστλ που πέρασε 3η στη βαθμολογία με ματς παραπάνω απο τη Γιουνάϊτεντ και πάει για…ιστορικό υποβιβασμό.

Το ίδιο και η Σαουθάμπτον που έχασε στο γήπεδό της απο τη Μπόρνμουθ σε ματς μια κατηγορία….

Στην Ισπανία μετά απο αστεία γκολ η Βαλένθια βγήκε απο τη ζώνη του υποβιβασμού κερδίζοντας 2-1 την Βαγιαδολίδ.