Αρχική Αθλητικα Μέγας είναι ο Σλούκας και θαυμαστά τα έργα του στην Ευρωλίγκα!

Μέγας είναι ο Σλούκας και θαυμαστά τα έργα του στην Ευρωλίγκα!

356

Ο Κώστας Σλούκας με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε απίστευτα πράγματα με τη φανέλλα της Φενέρμπαχτσέ και την οδήγησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Οι Τούρκοι τον καταχειροκροτούσαν απο το πρωί ως το βράδυ.

Αυτά μέχρι το βράδυ της 3ης Μάη.Τα χειροκροτήματα για τον Σλούκα όχι απλώς σταμάτησαν,αλλά και έγιναν και …εμφράγματα στεναχώριας.

Η Φενέρ του Ιτούδη είχε σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού,της καλύτερης φέτος ομάδας μπάσκετ εκτός του ΝΒΑ.Και φαινόταν στο πρώτο ματς της Πόλης έτοιμη να πάρει και το προβάδισμα παρότι φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα η μπάλλα ζύγιζε 100 κιλά και το καλάθι ήταν τρύπα καρφίτσας για τους διάσημους Αμερικανούς των δυο ομάδων.Οχι και για τους Έλληνες.Ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ της Φενέρ ισοφάρισε το προβάδισμα του Ολυμπιακού,ο Καλάθης με κρίσιμο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στη Φενέρ που ισοφάρισε ο Βεζένκοφ,ο Μπλάκ αστόχησε σε δυο βολές και ο Γκούντουριτς υπό την φοβερή πίεση μετά τραγικό λάθος του Γουόκαπ έδωσε προβάδισμα στη Φενέρ 71-69.Εμεναν 3,7 δευτερόλεπτα.Η μπάλλα δόθηκε στον Σλούκα , οποίος υπο φοβερή πίεση μακριά απο τη γραμμή του τρίποντου σούταρε.Είναι η στιγμή που σουτάρει κάτω στη φωτογραφία:

Και το έβαλε.Και κυριολεκτικά ήταν τα εμφράγματα.

Ο Ολυμπιακός αφού κέρδισε αυτό το παιχνίδι που ήταν απο τα χειρότερά του(εξαίρεση ο Σλούκας) μπορεί πιο εύκολα να κερδίσει και το παιχνίδι της Παρασκευής και να μην χρειαστεί παιχνίδι 5ο και τελευταίο την Κυριακή.Ετσι να βρεθεί στο φάϊναλ φορ,στο οποίο πήγε ήδη η Μπάρτσα του Σάρας κερδίζοντας και μέσα στι Λιθουανία την Ζάλγκιρις με 77-66 και έκανε το 3-0.

Στο ΝΒΑ οι Λέϊκερς που προκρίθηκαν με την ψυχή στο στόμα έκαναν το μπρέϊκ στην έδρα του στεφ Κάρρυ και των Γουόριορς και απέκτησαν προβάδισμα στα ημιτελικά της Δύσης!.Στην Ανατολή οι Νίκς ισοφάρισαν 1-1 το Μαίάμι και οι Σίξερς προηγούνται 1-0 της Βοστώνης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε στην κορυφή με ισοβαθμία με την ΑΕΚ μετά τη σημερινή αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0.ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1 και Αρης-Βόλος 4-2

Στην Αγγλία  ο Κώστας Τσιμίκας είναι στη βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ η οποία προηγείται 1-0 στο ημίχρονο της Φούλαμ,ενώ 0-0 είναι το κρίσιμο για το πρωτάθλημα παιχνίδι της Σίτυ με την Γουέστ Χάμ.

Η ιστορική Βαλένθια έφερε 1-1 με την Βιγιαρεάλ και παραμένει στην αγωνία μια θέση πάνω απο τον υποβιβασμό 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.