Αρχική Ελλαδα Οι Γερμανοί (ξανα)χαίρονται και χαμογελούν με την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά…

Οι Γερμανοί (ξανα)χαίρονται και χαμογελούν με την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά…

1844

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι παρά εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων» είχε δηλώσει  ο πρώην Υπουργός  κ. Σωκράτης  Φάμελλος ,στην κορύφωση των αποκαλύψεων ,ότι ο Υπουργός που είναι (συν)αρμόδιος για το Ελληνικό Δ.Οικονόμου ήταν στέλεχος της εταιρείας ΛΑΜΔΑ που έχει την επένδυση.

Ο αρμόδιος Υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης που είχε δηλώσει, ότι θα άρχιζαν οι μπουλντόζες 10 ημέρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ,με νεώτερη δήλωση του τώρα που είναι κυβέρνηση δείχνει την…Ολγα Κεφαλογιάννη.

Είπε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει θέμα στο Ελληνικό και θα καθυστερήσουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Γιατί την δείχνει;

Διότι η Ολγα Κεφαλογιάννη έθεσε θέμα να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού,αλλιώς θα καθήσει σπίτι της.

Ο Κυριάκος σίγουρος ότι η παλαιά παραδοσιακή κόντρα Μητσοτάκηδων-Βαρδινογιανναίων δεν υπάρχει πιά της είπε να καθήσει σπίτι της…Προφανώς να ξεκουραστεί.

Την κίνηση αυτή πολύ εξετίμησαν οι Γερμανοί και ξανάρχονται χαρούμενοι στην ελληνική πραγματικότητα…

 

Η εφημερίδα “Χαντελσμπλατ” με ένα χαρούμενο άρθρο της δείχνει ανακουφισμένη που έφυγε ο Αλ.Τσίπρας , ο οποίος  “ως πρωθυπουργός τορπίλιζε την επένδυση” και περιγράφει την Ελλάδα ως μια μοντέρνα χώρα ,φιλική για τις επενδύσεις και διάφορα παρόμοια.

 

Αν ζούσε ο μακαρίτης Δήμος(ο Σταρένιος ,όχι ο Βερύκιος) θα το ξανάλεγε εκείνο το “είναι φίλοι μας οι Γερμανοί,θέλουν το καλό μας” και δεν (φανταζόμαστε ότι)θα τον επηρέαζε το γεγονός ότι εκεί που μας χρωστάνε τόσα δις απο τις αποζημιώσεις κλπ θέλουν να προχωρήσουμε ντε την επένδυση (τι φανταστήκατε;) στο Ελληνικό…

Πλήρως αντίθετη,βέβαια, η εικόνα της απο εκείνη που παρουσιάζει με το δικό του ρεπορτάζ ο γερμανομαθής και με μεγάλη θητεία στη Γερμανία Τάσος Τέλογλου,ο οποίος διαπορεί αν υπάρχει το 1,5 δις ευρώ για την επένδυση.

Στα διάφορα ρεπορτάζ υπάρχει αραιά και που το όνομα της εταιρείας ΛΑΜΔΑ,αλλά πουθενά το όνομα Λάτσης.Ως η ΛΑΜΔΑ να μην έχει σχέση με τον Λάτση.

Αν δεν έχει σχέση,τότε είναι ζήτημα που θα βρεθεί το 1,5 δις ευρώ,καθώς πιά δεν ζει(;) και ο Α.Βγενόπουλος,που είχε το ποσό αυτό “για πλάκα” αν και ως τα 35 του έψαχνε για δικηγορική δουλειά σοβαρή…

Αν όμως η ΛΑΜΔΑ έχει σχέση με την οικογένεια Λάτση,τότε το 1,5 δις είναι πραγματικά για μια καλή πρωϊνή δουλίτσα…

Στους Γερμανούς που τα βρίσκουν όλα ωραία με την πρώτη εβδομάδα του Κυριάκου(είναι λέει φιλοαμερικάνος γιατί σπούδασε στις ΗΠΑ (και ο Τοτός είχε καλά φιλοαμερικάνικα ανέκδοτα)με τη Μαρέβα…) ο Φρουζής ξεροσταλιάζει σε καφετέριες στο Κολωνάκι,μήπως και βρεί κανένα φίλο του Κυριάκου να του πει τον πόνο του…Αυτόν με την άσπιλη και άμωμη ΝΟΒΑΡΤΙΣ που τον έμπλεξε…

Και εκεί που περίμενε έπεσε πάνω στον Μπάμπη Παπαναγιώτου…Εμείς τον θεωρούσαμε τυχερό που είναι …Ολυμπιακός και άρα χαρούμενος πάντα,αλλά δήλωσε ότι ήταν τυχερός που συνάντησε τον Φρουζή και έτσι ο Φρουζής τον ενημέρωσε με την ελπίδα ότι ο Μπάμπης που πάντα ήταν αριστερός,αλλά με αδυναμία στους εκάστοτε προέδρους της ΝΔ,θα τα μεταφέρει στον Κυριάκο.

Το αποκλείουμε…Σε αυτά ο Μπάμπης είναι …Παπαδημητρίου.Δηλαδή αντικειμενικός και ανεξάρτητος.Και τάφος στα μυστικά…

Παλαιά είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με την μακαρίτισα τη Μαρίκα να κάνει βόλτες στο Κολωνάκι και να την υποβαστάζει(αν υπήρχε πρόβλημα) η Αννα Παναγιωταρέα,μάνα αυτής που ήταν υποψήφια για την ευρωβουλή.

Η Παναγιωταρέα είχε γνωρίσει δόξες στο πλευρό μιας Λίνας Μενδώνη ,που είναι λέει χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού και είχε βγει μπροστά στον(έρχεται) τάφο της Αμφίπολης.

Η Μενδώνη υπήρχε ακόμα και λάθος νομίζαμε ότι δεν υπήρχε.Απόδειξη,ότι τη ώρα που έψαχνε ο Κυριάκος να βάλει μια στο πόδι της Ολγας που κάθησε να ξεκουραστεί,έπεσε το μάτι του πάνω στην Μενδώνη(να υπήρχε προσυνεννόηση το αποκλείουμε,δεν τα κάνει αυτά ο Κυριάκος) και την έκανε Υπουργό Πολιτισμού,εξοργίζοντας την Φώφη.Γιατί;

Τα μυστήρια είναι μυστήρια…Δεν υπάρχει γιατί σε αυτά.

Η Μενδώνη που είναι του Πολιτισμού,ξέρει και πως να προχωρήσει γρήγορα την επένδυση στο Ελληνικό,εξ ου και ο πάντα αισιόδοξος Αδωνης έδωσε μια σύντομη ημερομηνία έναρξης των έργων της επένδυσης, κάπου τέλος του 2019 με 2020…

Το ζήτημα του Καζίνο δεν το πολυέθιξε κανείς σε αυτή τη φάση…Αλλα μυστήρια το περιβάλλουν αυτό…

Καθώς απο γερμανικής πλευράς ακούγονται γέλια και νταούλια και βιολιά για την επένδυση που προχωρεί οι Ισραηλινοί θυμήθηκαν παλαιά αντισημιτικά θέματα με τον Βορίδη,τον Αδωνη κλπ και ο Στουρνάρας θυμήθηκε ότι είναι και αυτός θύμα πλεκτάνης,όπως οι άλλοι.Ετσι έκανε μια δήλωση ότι “ηθελαν να τον εξοντώσουν”.

Ποιοί;Οι Αμερικανοί;Και είχαν πρόβλημα να το καταφέρουν; Μυστήρια κι αυτά…

Σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα βγήκε και ο Υπουργός Οικονόμου και είπε να την βαρύνει με καμιά παραίτηση επειδή θα ελέγχει,αυτά που έκανε ως ελεγχόμενος και θα τα συνεχίζουν οι πρώην συνεργάτες του.

Ετσι έκανε μια δήλωση του “‘ελα μωρέ αφού στο είχα πει και το ξέχασες”…Ασχετη δήλωση που κάνουν όσοι είχαν περάσει απο την πρώην και είχαν πει στη συζυγό τους ότι “θα έμεναν περισσότερο στο γραφείο για μια συνεργασία βαρετή και ανευ σημασίας”…

Η δήλωση Οικονόμου:

«Εκπλήσσομαι πραγματικά με τα δημοσιεύματα που «ανακαλύπτουν» συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου.

Είναι γνωστό ότι είμαι καθηγητής Πολεοδομίας και Χωροταξίας, αλλά και μελετητής επί πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό έχω συνεργαστεί κατά καιρούς με το ΥΠΕΝ επί ΣΥΡΙΖΑ (Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού), το Πράσινο Ταμείο, διάφορους δημάρχους (όπως πχ. ο νυν δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης), τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κόκκαλη και δεκάδες άλλους.

Είμαι άραγε όργανο όλων των προαναφερομένων;

Η συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ ήταν γνωστή από την αρχή σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο. Αφορούσε αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αυστηρή τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας στις υπό έγκριση πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού). Δεν ξέρω γιατί ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός τη θυμήθηκε μόλις «αποκαλύφθηκε» από ιστοσελίδα και όχι στην τελετή παράδοσης/παραλαβής. (Θα μπορούσε πάντως να ενημερωθεί από πχ. την πρώην ΓΓ του ΥΠΕΝ κα. Ρ. Κλαμπατσέα με την οποία κατά την περίοδο αυτή είχα εξαιρετική συνεργασία).

Δεν ξέρω αν δεν πρέπει να μου επιτραπεί να εκπροσωπώ το Ελληνικό Δημόσιο έναντι όλων των φορέων και προσώπων με τους οποίους συνεργάστηκα επαγγελματικά στο παρελθόν, ως ενεργός πολεοδόμος-χωροτάκτης που μέχρι σήμερα δεν είχε ενασχόληση με την πολιτική και επίσης δεν ήταν άεργος.

Οσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν.”

Υπάρχει και άλλο με τον Τοτό και το Ελληνικό,αλλά προσοχή στις… σανίδες!Θα βρέξει και θα είναι βρεμένες…