Αρχική Αθλητικα Εβαλαν 10 γκολ στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες! Η ΑΕΚ εξέθεσε τη...

Εβαλαν 10 γκολ στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες! Η ΑΕΚ εξέθεσε τη Μάντσεστερ!

417

Οι λεγεωνάριοι που ξεκίνησαν τους ευρωπαϊκούς αγώνες των ΠΑΟ(9),ΑΕΚ(10),ΠΑΟΚ(9)και Ολυμπιακού (7)έφεραν καλά αποτελέσματα εκτός του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ο οποίος έχασε 3-2 από την Φράϊμπουργκ,την οποία είχε ισοφαρίσει 2 φορές και δέχτηκε 3ο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τόσους Ελληνες όσους και η Γουέστ Χάμ,η οποία είναι στον όμιλο του Ολυμπιακού.Η πρώτη με τον Μήτογλου στόπερ και 10 λεγεωνάριους και η Γουέστ Χάμ με τον Μαυροπάνο στόπερ…Και η Λίβερπουλ είχε επίσης έναν έλληνα στη σύνθεσή της,τον Κώστα Τσιμίκα.Αλλοι καιροί.Αυτές οι συνθέσεις πάντως δεν αδειάζουν τα γήπεδα.Και στους αγώνες αυτούς γεμάτα ήταν.

Η ΑΕΚ εξέθεσε τη Μάντσεστερ(μία είναι η Μάντσεστερ)η οποία είναι μόνιμα καλός πελάτης ης Μπράϊτον.Η ΑΕΚ την κέρδισε μέσα στο γήπεδό της με 3-2 και μάλιστα έδειξε επίπεδο καθώς η Μπράϊτον ισοφάρισε δυο φορές με ισάριθμα πέναλτυ που έπιασε το “μηχάνημα”…Ετσι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της έχασε από την ΑΕΚ εντός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε επίσης 3-2 την Ελσίνκι στη Φινλανδία πιο εύκολα από όσο δείχνει το σκορ.Η ομάδα της Ελσίνκι δέχθηκε το 3-1 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και ο ΠΑΟΚ έβαλε τρίτο γκολ με πέναλτυ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός σοβαρός απο την αρχή ως το τέλος κέρδισε το φαβορί του Ομίλου του,τνν ισπανική Βιγιαρέεάλ με 2-0 και θα μπορούσε να την έχει κερδίσει με 4-5 γκολ.Εβαλε ένα σε κάθε ημίχρονο με τους εναλλάξ φορ Ιωαννίδη και Σπόραρ,οι οποίοι έπαιξαν για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ για ευρωπαϊκούς ομίλους και είχε σχεδόν 50 χιλιάδες θεατές.

Οι νίκες αυτές δίνουν ώθηση ώστε από την Ελλάδα να έχουμε περισσότερες ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα.Ορισμένοι γράφουν ότι τα αποτελέσμστα δείχνουν πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν βλέπουμε και δεν ακούμε…Του ποιού ποδοσφαίρου;Του ελληνικού;

Για το παγκόσμιο δεν το συζητάμε.Κάνει μεγάλη πρόοδο…παγκοσμίως!