Αρχική Ελλαδα Το σκάνδαλο ΟΑΚΑ-Καλατράβα,ο “μαϊμού- επιβλέπων μηχανικός στο διπλανό Υπουργείο Παιδείας”,οι απατεώνες,οι πολιτικοί,η...

Το σκάνδαλο ΟΑΚΑ-Καλατράβα,ο “μαϊμού- επιβλέπων μηχανικός στο διπλανό Υπουργείο Παιδείας”,οι απατεώνες,οι πολιτικοί,η τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκλογές της Κυριακής.

1191

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σε ένα πρόσφατο άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παρουσίασε μια μελέτη ενός ξένου επιστήμονα,ο οποίος διαπίστωσε τα εξής μεταξύ άλλων:

Ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς παρουσιάζει ένα σχέδιο για την Υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το μεγάλο Κόμμα της Δεξιάς το καταγγέλλει ως σχέδιο που υπόσχεται παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία και δεν μπορεί να υλοποιηθεί.Το σχέδιο αποδοκιμάζεται από τους ψηφοφόρους της δεξιάς.

Το μεγάλο Κόμμα της Δεξιάς παρουσιάζει το ίδιο ακριβώς σχέδιο για την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το μεγάλο Κομμα της Αριστεράς το αποδοκιμάζει ως “σχέδιο που υπόσχεται παροχές απο χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία και δεν μπορεί να υλοποιηθεί”!!!

Το σχέδιο αποδοκιμάζεται από τους ψηφοφόρους της αριστεράς.

Μια κλασική περίπτωση απατεώνων με κομματικά κολλάρα.

Σε αυτούς θα προσκολληθεί στρατιά απατεώνων του οικονομικού εγκλήματος.Ποιός με ποιά ηθική θα πετάξει από την στρατιά ποιόν από δαύτους;

Η Βάσω Μπόγρη ήταν και είναι ως σήμερα περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Πατούλη.Τώρα είναι υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας.

Και κατήγγειλε ότι οι αδιανόητες χρεώσεις δημοτών για να γίνει…μελέτη σχεδίου πόλης που ξανάγινε στη Σαλαμίνα και ξαναπληρώθηκε πριν από 25-30 χρόνια και τίποτα δεν προχώρησε θα ξανασταλούν ως εισπρακτικό μέτρο αμέσως μετά τις εκλογές αν ξαναβγει η ίδια δημοτική αρχή της Σαλαμίνας.

Στο Δήμαρχο στάλθηκε και επιστολή και του ζητούν απαντήσεις και για το τι απέγινε η πρώτη χρυσοπληρωμένη μελέτη και αν έχουν προσδιοριστεί τα ρέματα της περιοχής.Τι θέμα έχει τεράστια σημασία αφού μέγα μέρος των ρεμάτων και των δασών της Σαλαμίνας έχουν γίνει οικόπεδα με ακίνητα και είναι ζήτημα χρόνου και το παρανάλωμα τύπου Πεντέλης,Πάρνηθας και πνιγμοί τύπου Μάνδρας και Πηλίου-Βόλου δεδομένου ότι στην πρόσφατη βροχούλα η Σαλαμίνα δοκιμάστηκε γερά.

Γραπτή απάντηση ακόμα δεν δόθηκε από τον δήμαρχο.

 

 

Δεν κατηγορούμε φυσικά κανέναν και για τίποτα.Οπως γράψαμε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρέπει να ερευνηθούν όλα αυτά και να δοθούν απαντήσεις με αποδεικτικά,ώστε να προκύψει ο ακριβής ρόλος καθενός.

Μια εβδομαδιαία πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο με έναν υποψήφιο δήμαρχο της φιλοκυβερνητικής πτέρυγας σε Δήμος της Βορειοανατολικής Αττικής,δίπλα στην κρατική τηλεόραση.Του γράφει για φοβερά ποινικά θέματα με καταγγελίες,μηνύσεις και δημόσιο χρήμα.Φωτογραφίες με τον πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά κλπ.

Δεν υιοθετούμε τίποτα και δεν προδικάζουμε αποτέλεσμα περι ενοχής ή όχι,αλλά στηλιτεύουμε την υποκρισία.Εχουν απομακρύνει απο τις θέσεις τους μη αρεστούς με πρόσχημα έρευνα για το αν ευσταθεί καταγγελία πως…σκούπιζαν τη μύτη τους με αντιαισθητικούς τρόπους.

Αλλά υποψήφιοι μπορούν να είναι ανεξάρτητα απο τις καταγγελίες σε βάρος τους.

Στον ίδιο Δήμο ο δήμαρχος ,κι αυτός απο την φιλοκυβερνητική παράταξη είχε πει το αμίμητο σε τηλεοπτικό συνεργείο δημόσια:

“Σιγα μη σας πω ποιό σχολείο έχει πρόβλημα για να πάτε να το δείξετε με τις κάμερες…”

Θα μπορούσε ενα σκεφτεί κανείς έτσι και για το σκάνδαλο με το κλείσμο του Ολυμπιακούς σταδίου ως επικίνδυνου με βάση μελέτη που υπάρχει εδώ και κάμποσα…χρόνια.

Και με βάση τη μελέτη τεχνικού,τον οποίο διόρισε το ΤΑΙΠΕΔ προκύπτουν μεταξύ άλλων φοβερών και τα εξής:

“…Η μεταλλική κατασκευή του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου δεν ανταποκρίνεται στο κανονιστικά ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο στατικής επάρκειας».

«Από την παραπάνω αναλυτική διερεύνηση προκύπτει ότι η μεταλλική κατασκευή του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου δεν ανταποκρίνεται στο κανονιστικά ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο στατικής επάρκειας (έλεγχος με ελαστική και πλαστική αντοχή των διατομών των τόξων). Η υπολογιστική αυτή ανεπάρκεια δεν σχετίζεται με κακοτεχνίες ή/και ανεπαρκή σύνδεση των φορέων κατά τη φάση της κατασκευής, αλλά αναφέρεται στην ιδεατή δομική κατάσταση που, υποθετικά, είχε το στέγαστρο αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του, σε εφαρμογή της έβδομης έκδοσης της στατικής του μελέτης. Επιπλέον με βάση τα ευρήματα από την οπτική επιθεώρηση και τους μη καταστροφικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στα πλαίσια της παρούσας σύμβασης, προκύπτει πως η κατάσταση αυτή επιτείνεται από την ύπαρξη σημαντικών μη αποδεκτού χαρακτήρα αστοχιών συνδέσεων (δηλαδή ρωγμές σε μετωπικές συγκολλήσεις, προεντεταμένοι κοχλίες χωρίς προένταση, κοχλιωτές συνδέσεις μη αποδεκτού τύπου), οι οποίες είναι μεν επισκευάσιμες, αλλά απομειώνουν σημαντικά την ήδη επισημανθείσα περιορισμένη κανονιστική στατική επάρκεια των φορέων. Στη βάση των ανωτέρω θεωρούμε αναγκαία την επισκευή των προβληματικών σημείων και τη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών αποκατάστασης του απαιτούμενου επιπέδου στατικής επάρκειας του εμβληματικού αυτού έργου…».

Ομως στο Ολυμπιακό στάδιο και αγώνες γίνονται και κόσμος μπαινοβγαίνει συνεχώς.Και το Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκεται στο Δήμο Αμαρουσίου.

Στον Δήμο του Πατούλη.

Ο ΣΤ.Κασσελάκης σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει γιαυτό:

“22/9/2020. Η ημέρα που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, λαμβάνει επίσημη μελέτη για σοβαρά προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, τα οποία “χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης

Τι έκανε ο -επάγγελμα Καραμανλής- υπουργός; Ό,τι και στα Τέμπη: Τίποτα!Όπως συνεχίστηκαν τα δρομολόγια στον σιδηρόδρομο, έτσι συνεχίστηκε η λειτουργία του ΟΑΚΑ: Όλες οι ελληνικές ομάδες πέρασαν από το στάδιο. Όλα τα εντός έδρας διεθνή παιχνίδια του Παναθηναϊκού διεξήχθησαν εκεί. Οι πιο πολυπληθείς συναυλίες της χώρας έγιναν εκεί. Κάτω από το ασταθές στέγαστρο συγκεντρώνονταν για τρία ολόκληρα χρόνια δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τη φορά».

«Τρομακτικός συνδυασμός: Ένας υπουργός Καραμανλής που έκρυβε τις μελέτες και ένας πρωθυπουργός Μητσοτάκης που έχει χάσει το manual της χώρας”

Στον ίδιο Δήμο είχαμε απευθυνθεί για καταγγελίες ότι δημόσια κτήρια της περιοχής με κύριο το κτήριο του Υπουργείου Παιδείας παραδόθηκαν σε χρήση ΧΩΡΙΣ την υπογραφή του επικεφαλής μηχανικού κ.Σωτ.Μπλέτσα.Οταν έγινε δικαστική έρευνα πήγε μια κυρία μηχανικός και είπε ότι ο κ.Μπλέτσα ςήταν…μαϊμού μηχανικός και γιαυτό δεν του έδωσαν ούτε τα χρήματα της επίβλεψης,ούτε πήραν την υπογραφή του!!!

Κρατική υπάλληλος είναι η κυρία.Και είπε αυτά τα αδιανόητα και τερατικά.Και αντί να πάνε κατηγορούμενοι όλοι μέχρι τον αρμόδιο υπουργό για τη…μαϊμουδιά,την οποία αρνείται φυσικά ο κ.Μπλέτσας,βρέθηκαν δικαστές που είπαν “ούτε γάτα ούτε ζημιά” και νομιμοποίησαν το αδιανόητο.Αν ήταν μαϊμού έπρεπε να πάνε φυλακή ,όσοι τον έβαλαν εκεί.Αν δεν ήταν έπρεπε να πάνε φυλακή όσοι είπαν ότι ήταν.

Την ίδια τύχη(αντι φυλακής) θα έχει και η έρευνα για το σκάνδαλο Καλατράβα-ΟΑΚΑ και τα αδιανόητα που συνέβησαν ,δηλαδή παρά την έκθεση επικινδυνότητας χρήση καθημερινή και με χιλιάδες επισκέπτες κλπ

ΤΟ ΟΑΚΑ ήταν το επίκεντρο στο αδιανόητο φαγοπότι και το σκάνδαλο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 από το οποίο πλούτισαν πολιτικοί,επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι που τώρα είναι και μπροστινοί σε εταιρεία επωνύμου,ο οποίος ξεπλένει το κλεμμένα από το 2004…

Προφανώς θα μας πουν ότι η μελέτη είναι μαϊμού και πέρασε τις σκουριές για πρόβλημα και τώρα “ούτε γάτα,ούτε ζημιά”.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τώρα υποψήφιος που επιλέγει η Νέα Δημοκρατία ο κ.Πτωχός.Φυσικά δεν υιοθετούμε το πρωτοσέλιδο που έχει σήμερα το “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”.Οχι μέχρι να δούμε την απάντηση του κ.Πτωχού και αν μας ικανοποιεί θα επαινέσουμε τον κ.Πτωχό και για την απάντηση.

Μην μας πει μόνο ότι δεν θα απαντήσει διότι κλπ κλπ.

Αν δεν απαντήσει απλά παραδέχεται δια της σιωπής την αλήθεια όσων του καταλογίζει το πρωτοσέλιδο,το οποίο αναφέρεται και στον κ.Πάτση.

Τον γνωστό.Ο κ.Πάτσης εκτός της άλλης ιστορίας έχει νοικιάσει στο κέντρο της Αθήνας από το Γηροκομείο στον πιο ακριβό δρόμο των Βαλκανίων ορόφους για να φτιάξει με τη συζυγό του Παπαλουκά και ΜΙΝΤΙΑ(τρομάρα τους…)γκρουπ!!!

Ερώτημα: ποιό ακριβώς ενοίκιο και πως το καταβάλει ο εν λόγω πολιτικός αστέρας και συμπρωταγωνιστής του κ.Πτωχού στο πρωτοσέλιδο;

Το ερώτημα είναι εύλογο γιατί σε αυτό το κτήριο μας είχε προταθεί να νοικιάσουμε αντι πινακίου φακής διαμέρισμα,να το επινοικιάσουμε εμείς  χοντρά στο όνομα κάποιας εταιρείας και έτσι να μη φαινόμαστε ατομικά ως ιδιοτελείς και τα ρέστα… ανεξάρτητη δημοσιογραφία!

Είπαμε φυσικά ΟΧΙ συνεχίσαμε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα ακίνητα και τα ιατρικά πειράματα στο Γηροκομείοκαι εκείνοι που ήταν το πλευρό μας βρέθηκαν απέναντί μας και κουμανταδόροι του Γηροκομείου και των ακινήτων του.

Στο προηγούμενο ακριβώς θέμα μας αναφερόμαστε στην περίπτωση της κ.Σταυρούλας Αγγελίδου,η οποία ζήτησε απο δικηγόρο Ιδρύματος που σχετίζεται και με το Γηροκομείο να παρουσιάζεται καθημερινά στο γραφείο του στη Ίδρυμα και εκείνος την επομένη ημέρα της κατέθεσε μήνυση γράφοντας χωρίς ντροπή αδιανόητα και τερατικά ψεύδη.

Κατά δε τη νομική μας άποψη αυτά που κρίθηκαν ψευδή και αναπόδεικτα από τον Εισαγγελέα είναι ο ορισμός της εκβίασης…

Το γεγονός ότι ήταν και είναι ψεύδη το έγραψε ο Εισαγγελέας ρίχνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στον δικηγόρο αυτό,αλλα αυτό δεν τον εμποδίζει να “κοσμεί” τώρα το ψηφοδέλτιο Μητσοτακ…,συγνώμη Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.Και τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτοί μαζί με τον γνωστό Μπέο στο Βόλο θα φτιάξουν έναν όμορφο και ηθικό και αγγελικά πλασμένο κόσμο κερδίζοντας και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές…

Ουαί υμιν…

ΥΓ.Κρίσιμη “λεπτομέρεια”:Δεν διορίζονται απο τους πολιτικούς.Ψηφίζονται απο πολίτες.Και δεν ψηφίζουν μόνο όσοι τα παίρνουν χοντρά,ούτε όσοι έχτισαν σε ρέματα και δάση…