Αρχική Uncategorized “Αστυνομικοί” έκαναν τη ληστεια

“Αστυνομικοί” έκαναν τη ληστεια

1924

O,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ό,τι γράφει “Αστυνομία” μπορεί να μην είναι Αστυνομία,αλλά …κακοποιοί.

Με αυτά τα “μεγέθη” ζουν οι βραζιλιάνοι και η παγκόσμια κοινότητα καθώς στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο μια μεγάλη ποσότητα πραγματικού ,λαμπερού χρυσού,αξίας 40 και πλέον εκατομμυρίων δολλαρίων “έκανε” φτερά μέσα σε αυτοκίνητα της Αστυνομίας, η οποία όμως δεν ήταν πραγματική Αστυνομία.Και οι αστυνομικοί με τις στολές που έγραφαν “Ομοσπονδιακή Αστυνομία” ήταν ληστές που θα γίνουν κάποια στιγμή πρωταγωνιστές ταινίας για το κατόρθωμά τους.

Τι συνέβη;

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο είχε μεταφερθεί χρυσός αξίας 40 εκατομ δολλαρίων για μεταφορά σε ασφαλές μέρος.

Προφανώς κάποιος εκ των έσω,δηλαδή εξ εκείνων που γνώριζαν πού,πως,πότε θα μεταφερθεί ο χρυσός είναι συνεργάτης του κυκλώματος που έκανε τη ληστεία.

Εδωσε λοιπόν την πληροφορία πολύ καιρό πριν και έτσι οι ληστές είχαν χρόνο να αγοράσουν και να φτιάξουν αυτοκίνητα ακριβώς όμοια (φωτογραφία πάνω)με αυτά της Αστυνομίας.

Οι ληστές μιμούμενοι τον ηθοποιό Μπεν Αφλεκ  και τους συναδέλφους του στην κινηματογραφική ταινία ντύθηκαν αστυνομικοί “εδικών δυνάμεων” και με τα αυτοκίνητα και βαρύ οπλισμό,ίδιο με αυτό των αστυνομικών μπήκαν στο αεροδρόμιο ,αιχμαλώτισαν υπαλλήλους,και μετέφεραν με ολύμπια ψυχραιμία τον χρυσό στα αυτοκίνητά τους.

Εφυγαν με ομήρους ,τους οποίους και ελευθέρωσαν λίγο αργότερα.

Στη συνέχεια και σε μικρή απόσταση 20 χιλιομέτρων απο το αεροδρόμιο ,προφανώς για να μην εντοπισθούν και  καταδιωχθούν έκαψαν τα αυτοκίνητα για να μην υπάρξουν αποδείξεις,όπως γενετικό υλικό κλπ

Τώρα η πραγματική Αστυνομία κάνοντας χρήση βίντεο απο κάμερες εντός και εκτός αεροδρομίου προσπαθεί να τους ανακαλύψει.

Δεν είναι καθόλου απίθανος ο εντοπισμός,αν υπάρξουν “συνεργάσιμοι” δορυφόροι,αλλά έχει σημασία ο χρόνος αφού και αν συλληφθούν δεν θα συνεργαστούν και θα προτιμήσουν να κρατήσουν τον χρυσό.

Θυμλίζουμε ότι αυτή η τακτική είναι συνήθης και σε ληστείες και απαγωγές στη Βραζιλία ,αλλά και αλλού.

Στα καθ ημάς η περίφημη απαγωγή Παναγόπουλου ποτέ δεν εξιχνιάσθηκε  και μεγάλο ποσό παρέμεινε σε άγνωστα χέρια.Λέγεται μάλιστα ότι μέρος του είναι στα χέρια ενός λίαν επωνύμου,συζύγου γνωστής δικηγόρου…