Αρχική Αθλητικα Μπράβο!Δευτερος στον κόσμο ο Ελληνας Κριστιάν Γκολομέεφ!

Μπράβο!Δευτερος στον κόσμο ο Ελληνας Κριστιάν Γκολομέεφ!

1923

 

Χθες κάτι μας “ετρωγε” με τον Κριστιάν Γκολομέεφ και τον κάναμε πρώτο θέμα με φωτογραφία του και όχι φωτογραφία εκείνων που έκαναν παγκόσμια ρεκόρ σε κολυμβητικά αγωνίσματα.

Μπήκε στον τελικό ως τέταρτος καλύτερος χρόνος,αλλά φαινόταν ότι ήταν μόνο μια παλάμη απο το βάθρο.

Πράγματι στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο ο Γκολομέεφ έγινε ο δεύτερος Ελληνας που ανέβηκε στο βάθρο ,αφού με καλή εκκίνηση και πολλές δυνάμεις κέρδισε τους δυο απο όσους είχαν καλύτερο χρόνο στον ημιτελικό,έχασε μόνο απο τον βραζιλιάνο Φράτους και σχεδόν ακούμπησε το 21.44 που είναι πανελλήνιο ρεκόρ.Εκανε 21.45…

Ο Γκολομέεφ αφιέρωσε το μετάλλιο στον πατέρα του που τον έχασε πριν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια,στους θείους του που τον βοήθησαν και να μεγαλώσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Οι δηλώσεις του:

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά.

Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου δεν είναι εν ζωή.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα».

Αυριο στον τελικό των 50 υπτίως μετέχει με τον 8ο καλύτερο χρόνο ο Απόστολος Χρήστου.

Στο ίδιο αγώνισμα στα παγκόσμια πρωταθλήματα είχε διαπρέψει ο Αρης Γρηγοριάδης που είχε χρυσό μετάλλιο το 2005 και συμμετοχή στους τελικούς του 2007 και του 2009.