Αρχική Ελλαδα Η Νοβάρτις,το έγκλημα των Τεμπών,οι συκοφαντίες κατά της π.προέδρου του Αρείου Πάγου...

Η Νοβάρτις,το έγκλημα των Τεμπών,οι συκοφαντίες κατά της π.προέδρου του Αρείου Πάγου για χρηματισμό από τον Βγενόπουλο και ο υποκριτής κ.Μητσοτάκης!

64

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Διευκρίνιση και πάλι:Τα ρεπορτάζ μας είναι για όσους ψάχνουν  ενημέρωση με τεκμήρια και σε βάθος και όχι μια επιφανειακή καλή η κακή “κραυγή”.Αυτά μπορείτε να τα βρείτε …παντού!

 

Κατά τις διακηρύξεις η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι κυβέρνηση της διαφάνειας,της νομιμότητας,της κανονικότητας και της επαναφοράς κράτους δικαίου,το οποίο “είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Επίσης κατηγορούσε με δριμύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργούσε παραδικαστικά με συκοφαντίες κλπ.

Αποκορύφωμα της παρεκτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ,όπως έλεγαν το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ,το οποίο ήταν ανύπαρκτο.

Δείτε τις εξελίξεις σε 3 κορυφαίες υποθέσεις με πρώτη τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ,στη συνέχεια τις μαζικές δολοφονίες στα Τέμπη και το σκάνδαλο Βγενόπουλου,από τα ταμεία του οποίου σιτίστηκαν πλείστοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί πριν ο επίδοξος Ελληνας “Μπερλουσκόνι”εξαφανιστεί “ένα βράδυ που δεν έβρεχε μονότονα”…

Ανακοίνωσαν ότι αιφνιδίως,ξαφνικά δηλαδή,μια ημέρα πριν εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Βγενόπουλος πέθανε αφήνοντας αμανάτι τη μαζική συγκέντρωση τεράστιων εταιρειών στα χέρια του,βίλες,τράπεζες κλπ Δεν πρόλαβε να μεταφερθεί ούτε στο δικό του νοσοκομείο,το οποίο ήταν δυο βήματα…

ΝΟΒΑΡΤΙΣ

Στις ΗΠΑ ξεκίνησε δικαστική έρευνα για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό στην Ελλάδα.

Η κρατική τηλεόραση της Ελβετίας στην οποία εδρεύει η ΝΟΒΑΡΤΙΣ σε ρεπορτάζ της,στα τέλη του 2016,στο οποίο εμφανίστηκαν και Ελληνες ανέφερε  αόριστα και χωρίς ονόματα ότι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ δωροδόκησε πολιτικούς.

Στις ΗΠΑ η ΝΟΒΑΡΤΙΣ βρέθηκε απέναντι στους προστατευόμενους ανώνυμους μάρτυρες.Δεν ζήτησε να βγουν οι κουκούλες τους.Ζητησε ανταλλάγματα σοβαρά.Ζητησε δηλαδή να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια στο αμερικανικο Δημόσιο με αντάλλαγμα να μην προχωρήσουν οι αμερικάνικες αρχές σε εδώλια για κορυφαία στελέχη της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.Πράγματι αυτό έγινε.Αρα οι προστατευόμενοι μάρτυρες αναγνωρίστηκαν με τον συμβιβασμό ως έγκυροι απο το αμερικανικό κράτος,το οποίο προβλέπει στους προστατευόμενους μάρτυρες τεράστιες αμοιβές και εγκατάστασή τους σε μέρος ανώνυμο να μην μπορεί να τους βρει κανείς.Και όποιους τους προδώσει διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Αγνωστο είναι αν οι προστατευόμενοι αυτοί μάρτυρες είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν και στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε με τεράστια καθυστέρηση αγωγή ζητώντας απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ 200 εκατομμυρια ευρώ αποζημίωση για το σκάνδαλο στην Ελλάδα,για το οποίο και πλήρωσε στις ΗΠΑ!

Μάλιστα αρχικά η αγωγή ήταν …άτοκη!Και όταν προκλήθηκε θόρυβος ζήτησε και τόκους.Η αγωγή εκκρεμεί.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές αθώωσαν κάθε κατηγορούμενο για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και οι Ελληνες πολιτικοί ζητούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν στις ελληνικές αρχές γιατί “ηταν συκοφάντες” αφού η ελληνικλή Δικαιοσύνη αθώωσε όσους κατηγορήθηκαν.

Είναι οι ίδιοι μάρτυρες που κατέθεσαν και στις ΗΠΑ με αμοιβή;

Ελληνες πολιτικοί ζητούν να επιστραφούν τα 50 και βάλε εκατομμύρια που πήραν οι μάρτυρες αυτοί και δικηγόρος.

Τα χρήματα αυτά τα κατέβαλε το Αμερικάνικο Δημόσιο.

Γιατί τα ζητούν οι Ελληνες πολιτικοί;Για να τα δώσουν στο Δημόσιο;Γιατί δεν τα ζητεί η ΝΟΒΑΡΤΙΣ,η οποία μετά την αθώωση όλων προφανώς θα γλιτώσει τα 200 εκατομμύρια που της ζητά το ελληνικό Δημόσιο;

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στο έγκλημα των Τεμπών μια “αρχή” λίγες ημέρες μετά τη διάπραξή του ανακοίνωσε ότι θα διωχθεί κάθε δημοσιογράφος που κατηγορεί την κυβέρνηση για “μπάζωμα” και γενικά για ριζική αλλοίωση του τοπίου του εγκλήματος γιατί τέτοιοι ισχυρισμοί είναι “ψεύτικες ειδήσεις”.Τα γνωστά fake news.

Σε αυτή την αρχή στείλαμε ερωτήσεις και ζητήσαμε να μας κοινοποιήσει έγγραφα αν έχει.Διότι στην ανακοίνωση της μας έγραφε τον ορισμό του τι συνέβη με “γαρμπίλι”κλπ.Δεν μπορεί να τα έβγαλε απο το μυαλό της τέτοια ορολογία…

Ακόμα περιμένουμε απάντηση…

Η Κυβέρνηση σε όλους τους τόνους έλεγε ότι δεν έγινε το παραμικρό στο χώρο του εγκλήματος και πολύ περισσότερο αλλόιωση του χώρου του εγκλήματος,τον οποίο σέβεται και πρωτοετής νομικής η δόκιμος αστυφύλακας ή πυροσβέστης.

Ομως με τις φοβερές καταγγελίες των χαροκαμένων γονιών η Δικαιοσύνη έκανε έρευνα.

Τον περασμένη Φλεβάρη άσκησε δίωξη για το θέμα αυτό.

Προσέξτε:

Τότε η εισαγγελέας ταυτόχρονα με τη δίωξη στον Περιφερειάρχη ζήτησε ενδελεχή έρευνα και στα εξής:

– Να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα και να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Ευάγγελου Φαλάρα, Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για να διερευνηθούν τα εξής:

Τι σημαίνει ακριβώς η φράση «διαμόρφωση χώρου επιχειρησιακής δράσεως» και ποιες εργασίες περιελάμβανε η διαμόρφωση, εάν ήταν επείγουσα εργασία, από ποιον έπρεπε να γίνει, εάν η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε εντολή και εάν ναι βάση ποιας απόφασης να προβεί στην διαμόρφωση του χώρου επιχειρησιακής δράσεως και καθ’ υπόδειξη ποιου.

Ακόμη, εάν υπήρξε απόφαση ΣΟΠΠ με την οποία να δίνεται εντολή στην Περιφέρεια να προβεί σε απομάκρυνση όγκου επιφανειακού εδάφους και επίστρωσης του σημείου με οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Επίσης, στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζήτησε να της παρασχεθεί αντίγραφο εγγράφου από την κύρια ανάκριση που διενεργείται με το οποίο δόθηκε τυχόν εντολή φρούρησης του χώρου του δυστυχήματος και εντολή παύσης αυτής ως και τυχόν έγγραφο,με το οποίο αιτήθηκε η Περιφέρεια από τις Δικαστικές Αρχές άδεια επέμβασης στον τόπο του δυστυχήματος.

Παράλληλα, αιτήθηκε να της παρασχεθεί έγγραφο της Τροχαίας από το οποίο κατόπιν διενεργηθείσας αυτοψίας θα προκύπτει εάν στο χώρο του δυστυχήματος όπου έλαβαν χώρα με εντολή της Περιφέρειας εργασίες διαμόρφωσης εδάφους έγινε απομάκρυνση όγκου επιφανειακού εδάφους, σε ποια έκταση και σε ποιο βάθος και με τι υλικό έγινε η επικάλυψή του.

Τέταρτον ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από τους χειριστές των μηχανημάτων που προέβησαν στην απομάκρυνση χώματος ώστε να διευκρινιστεί η ποσότητα, το μέρος που τοποθετήθηκε και η ακριβής ημερομηνία που έγιναν οι εργασίες.

Τέλος, η εισαγγελία ζήτησε τα αποτελέσματα της Χημικής Υπηρεσίας μετά τη λήψη τελευταίας δειγματοληψίας από το χώρο του δυστυχήματος..”

Προσέξτε: αυτά έγιναν τον περασμένο Φλεβάρη με Κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι του “παραδικαστικού” ΣΥΡΙΖΑ.Αυτού του Κυρ.Μητσοτάκη που για να καταργήσει το “πελατειακό” κράτος δεν ψήφισε Προκόπη Παυλόπουλο,αλλά Σακελλαροπούλου.Την κυρία με τη διορατικότητα που διακρίνεται στις φωτογραφίες κάτω.Ο διεφθαρμένος Μενέντεζ περιμένει μετά την ομόφωνη ενοχή του ποινη με δεκάδες χρόνια φυλακή.Εψαχνε μίζες για να ζει καλά η νεαρή ερωμένη που πήρε-α λα ελληνικά- τη θέση της συζύγου…

Επι Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν έγινε η έρευνα αυτή.Και μόλις προχθές η Εισαγγελέας άσκησε ΝΕΕΣ  ποινικές διώξεις και για τον Περιφερειάρχη και για τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.Εκρινε ότι υπήρξε ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και όχι μια εγκληματική πρωτοβουλία και μεμονωμένη ενέργεια κάποιου.

Πριν μήνες ρωτούσαμε απο εδώ πόσο τυχαία υπηρετούσε την περιοχή και είχε αναμιχθεί ως αρμόδιος αξιωματικός στην υπόθεση αυτή και,αδελφός νεοδημοκράτη βουλευτή.Το ρωτούσαμε μπερδεμένοι από την διαβεβαίωση Μητσοτάκη ότι “τέρμα το πελατειακό”κράτος…

Διαβάστε λοιπόν το εύρημα-διαπίστωση της Εισαγγελίας μετά μήνες ερευνών για το κράτος του Κυριάκου:

“…Eγιναν ενέργειες άτυπα και χωρίς έγκριση από κάποια επίσημη αρχή, οι οποίες συνίσταντο στην απομάκρυνση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος, ώστε να καθίσταται δυσχερής αν όχι αδύνατη η πλήρης συγκέντρωση και αξιοποίηση όλων των ευρημάτων προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος και συνακόλουθα οι πράξεις και παραλείψεις των υπαιτίων που αιτιακά οδήγησαν σε αυτό…”

Προσέξατε ότι η εισαγγελέας μιλάει μετά μήνες ερευνών για έγκλημα και όχι για δυστύχημα;

Οοοοχι! Οι νέες διώξεις δεν έγιναν γιατί το κράτος επι Κυριάκου εργάζεται αμερόληπτα.

Εγιναν μετά επίπονες,ψυχοφθόρες με σωματική καταπόνηση προσπάθειες και μηνύσεις συγγενών θυμάτων και στρίμωγμα της τοπικής Δικαιοσύνης.

Τώρα η “ευρύτερη δικαιοσύνη” ψάχνει πως θα καπελώσει και τα ακυρώσει τις διώξεις αυτές για να μην ανοίξουν στόματα.

Στην Αθήνα τα κατάφερε με ένα τρυκ.Ενεργοποιήθηκε μετά…πέντε(5)χρόνια το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ακυρώσει μια ΚΡΑΤΙΚΗ απόφαση(ΕΔΕΛ) με βάση την οποία προέκυπτε κρατική ζημιά.Με το τρυκ ελπίζει να καπελώσει τους “κουτόφραγκους” της Ευρώπης και λόγω μη…ζημιάς να σταματήσει τις διώξεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας,η οποια κατα επίσημη δήλωση κατηγορουμένης μέσω δικηγόρου “θα πατήσει μαύρο χιόνι”…

Το σημειώνουμε γιατί έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι και η εισαγγελέας που έκανε τις νέες διώξεις θα βρεθεί στο στόχαστρο και πάντως αποκλείουμε να έχουν συνέπειες οι διωχθέντες και μάλιστα με “κλειστά μάτια” και της Αντιπολίτευσης…

Κι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί,όπως και οι άλλοι που χειρίστηκαν τεράστια σκάνδαλα που αθωώθηκαν μετά 10 και 15 χρόνια θα βγουν…ανόητοι!

Γίνονται τέτοια επί κυριάκου Μητσοτάκη;

Δείτε μια ανακοίνωση…ενοχής του Μεγάρου Μαξίμου τον Φλεβάρη του 2021:

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

“…Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία όσων συνταρακτικών αποκαλύπτονται στην επίμαχη συνομιλία! Ούτε μια λέξη, για τους εκβιασμούς, τις  “βιβλιοθήκες” τους χρηματισμούς που περιγράφονται! Ίσως για τον  ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να αποτελούσαν “κανονικότητα” επί των ημερών του, με βάση όσα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας. Αντί να απαντήσει, επιτίθεται στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Απο την ανακοίνωση είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι το Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατήγγειλε τετελεσμένο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ.Θάνου στο σκάνδαλο Βγενόπουλου.Και αυτός ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ αποδεικνύεται από τις κασέτες που δημοσιοποίησε ηλεκτρανική εφημερίδα φιλικότατη στο Μαξίμου και επανέλαβε και άλλη ιστορική εφημερίδα επίσης φιλικότατη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ.Θάνου πήγε στη Δικαιοσύνη το 2022 με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Εμείς στις δίκες αυτες είμαστε παρόντες.Και καταθέσαμε εκεί ότι απο τις κασέτες προκύπτει το αντίθετο και το περιεχόμενό τους διαστρεβλώθηκε.Οποιος τις ακούσει ακούει ότι ΠΟΤΕ η κ.Θάνου δεν ζήτησε και δεν πήρε χρήματα.Αντίθετα ακριβώς…Αυτά ακούγονται στις κασέτες και άρα τα άκουσε και το Μαξίμου.

Στο δικαστήριο ΚΡΥΦΤΗΚΕ το Μαξίμου και ουδείς ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ήρθε να καταθέσει υπερ των εφημερίδων...Μάλιστα η μία εφημερίδα όχι μόνο δεν υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έγινε ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,αλλά το αντίθετο!!!

Η απόφαση του πρωτου βαθμού δικαίωσε πλήρως την κ.Θάνου.Πήγαν στο Εφετείο.Και εκεί δικαιώθηκε πλήρως η κ.Θάνου αφού το δικαστήριο έκρινε τα εξής μεταξύ άλλων:

Είναι αναληθές το γεγονός ότι, από την ηχητική συνομιλία, την οποία η ιστοσελίδα παρουσίασε έξι χρόνια μετά το θάνατο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου , την οποία είχε καταγράψει ο ίδιος, χωρίς ουδέποτε να την εμφανίσει μέχρι τον θάνατό του, αποδεικνυόταν δήθεν ότι η τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου είχε αποστείλει μια γνωστή της κυρία , την Δ.Μ., η οποία ακουγόταν να συνομιλεί στην ηχητική συνομιλία, με τον Α. Βγενόπουλο, για να ζητήσει ανταλλάγματα, από τον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος ελεγχόταν τότε από την Δικαιοσύνη.

Κρίθηκε ανακριβές, επίσης, το γεγονός που παρουσίαζε το δημοσίευμα ότι η Εισαγγελική έρευνα, σχετικά με την κατατεθείσα το 2016 μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου έκλεισε με σπουδή, μέσα σε πέντε ημέρες,αλλά αντίθετα έκλεισε μετά έρευνα 6 μηνών.Επίσης ανακριβές κρίθηκε και το γεγονός ότι η Εισαγγελική Διάταξη της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη, με την οποία τέθηκε στο αρχείο η ως άνω μηνυτήρια αναφορά, ήταν δήθεν διαβλητή και μεθοδευμένη.

Κρίθηκε, τέλος, ότι οι εναγόμενοι(άρα και το Μαξίμου αφού οι κασέτες ήταν διαθέσιμες) τελούσαν σε γνώση της αναλήθειας των ειδήσεων τις οποίες παρουσίασαν και ότι ετέλεσαν συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της Προέδρου Βασιλικής Θάνου και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή της.

Η μία εφημερίδα απηλλάγη στον πρώτο βαθμό γιατί…δημοσίευσε την ανακοίνωση της κ.Θάνου που έλεγε ότι αυτά είναι ψέμματα!..

Είναι τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα,ικανές να καταδείξουν ότι είναι απολύτως βάσιμη η κοινή πεποίθηση ότι η τελευταία επιδίωξη και επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και είναι η λειτουργία κράτους δικαίου…

Και αντιλαμβάνεται κανείς όταν αυτά τα εγκλήματα συμβαίνουν στην κορυφή τι συμβαίνει πιο κάτω.Ελάχιστη έκπληξη προκαλούν οι καθημερινές αποκαλύψεις για εγκληματικές συμμορίες στη δημόσια διοίκηση,στην πολιτική και υπαλληλική ιεραρχία,στα γήπεδα κλπ

Υ.Γ.Το φετινό δύσκολο καλοκαίρι λόγω των θερμοκρασιών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για  εμάς,το λαουτζίκο.Μένουμε και μόνοι μας…Ο εικονιζόμενος (με τον υπουργό Αδωνη)Γ.Πρετεντέρης μας αποχαιρέτισε απο τη στήλη του γιατί φέυγει για διακοπές.Στη Μυκονο;Θα σας γελάσουμε…Δεν το ξέρουμε ακόμα,αλλά που θα πάει…Όλο και κάποια φωτογραφία μπορεί να κυκλοφορήσει.Και ίσως μάθουμε και εμείς πως είναι η Μύκονος φέτος…