Αρχική Ελλαδα “Αποβράσματα” οι τζαμπατζήδες του Μετρό,”κύριοι” οι Φλώροι , οι Χριστοφοράκοι,οι μιζαδόροι!

“Αποβράσματα” οι τζαμπατζήδες του Μετρό,”κύριοι” οι Φλώροι , οι Χριστοφοράκοι,οι μιζαδόροι!

1776

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σκηνή 1:Βράδυ Παρασκευής.Μια παρέα νεαρών μεταξύ 20-30 αγόρια κορίτσια έχουν βγει για βραδυνή έξοδο και φτάνουν κάπου στις 20.30 με 21.00 στο σταθμό Συντάγματος.Γελώντας και χαχανίζοντας ένας πατάει το άνοιγμα της μπάρας με το εισιτήριό του ,το κρατάει ανοιχτό με το ζόρι και περνούν και άλλα 4-5 παιδιά ντυμένα με ρούχα απο τις καλύτερες φίρμες.

Ενας υπάλληλος κάτι πάει να πει,τον χλευάζουν και φεύγουν.

Είναι σκηνή επανλαμβανόμενη κάθε βράδυ,κάθε ώρα,όλη την ημέρα με διαφορετικούς σε ηλικίες πρωταγωνιστές.

ΣΚΗΝΗ 2. Ελεγκτές σταματούν μετά τις μπάρες εισόδου νεαρές καλοντυμένες ακριβά και τις ελέγχουν και τις πιάνουν να έχουν μπει κάμποσες χωρίς εισιτήριο.Μασώντας τσίχλα και ύφος αδιάφορο,μπροστά σε όλους δίνουν στοιχεία,ως να μην είναι ντροπιαστικό αυτό που έκαναν,αλλά να πήραν μετάλιο σε κάποιον αγώνα.

Σπάνια είδαμε ελεγκτές να ελέγχουν καταφανώς φτωχά ντυμένες,ντυμένους…Αντίθετα τους είδαμε να ελέγχουν καλοντυμένους,μεγάλους,γνωστούς κλπ

ΣΚΗΝΗ 3. Μετρό γεμάτα ασφυκτικά και άνθρωποι που μυρίζουν ναρκωτικά,πληγιασμένοι ,ερείπια πιάνονται από όποια και όποιον βρουν και περιδιαβαίνουν με πληγές κάθε βαγόνι ακατάπαυστα, ζητώντας “και ένα λεπτό γιατί πεινούν”.Αυτές οι σκηνές κάθε μέρα,κάθε ώρα,σε κάθε συρμό…

ΣΚΗΝΗ 4.Μια κυρία γύρω στα 40 και ένας κύριος γύρω στα 35 σπρώχνουν και τρέχουν σαν τον Γιουσεϊν Μπόλτ να προλάβουν το ασανσέρ του ΜΕΤΡΟ που έχει ένδειξη ότι πρέπει να το χρησιμοποιούν μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες.Κάποιος αντιδρά και τους δείχνει την πινακίδα αναπήρων.Ο νεαρός τον απειλεί με ξυλοδαρμό μπροστά σε όλους…

ΣΚΗΝΗ 5.Ο νεώτερος Κώστας Καραμανλής γίνεται(κι αυτός) Υπουργός Μεταφορών και σε συζήτηση στο ΣΚΑΙ δηλώνει μεταξύ άλλων:

«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό».

ΣΚΗΝΗ 5. Το ΚΚΕ αντιδρά και λέει ότι πρέπει να ντρέπεται ο κ.Καραμανλής που κάνει τέτοια δήλωση γιατί υπάρχουν τόσοι και τόσοι φτωχοί.

Προφανώς και υπάρχουν φτωχοί και μάλιστα πολλοί.

Προφανώς και υπάρχει η λύση της κάρτας δωρεάν για όποιον είναι άνω των 30 και δεν έχει εισοδήματα,για οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα για τους πάντες ,όταν αποδεδειγμένα δεν έχουν.

Προφανώς και θεωρούμε άθλια λέξη την λέξη “αποβράσματα” για όσους δεν πληρώνουν ένα ευρώ στο Μετρό,όταν αυτή ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκε απο τον “πρίγκιπα Καραμανλή”,ούτε για τους Χριστοφοράκους,ούτε για τους εκατοντάδες κλέφτες-αποβράσματα της λιστας Λαγκάρντ,Μπόργιανς,Πάναμα,Λιχτενστάϊν, Λουξεμβρούργου,Ακινήτων Εξωτερικού, ζάμπλουτους λαθρεμπόρους καυσίμων,Κοσκωτάδες και Βγενόπουλους.

Αλλά και προς το ΚΚΕ: αφού δεν υπάρχουν οι μπάρες που υπάρχουν σε όλα τα ΜΕΤΡΟ του κόσμου και δεν είναι αντιλαϊκές πως πρέπει να αντιμετωπισθούν οι παραπάνω κατηγορίες;