Αρχική Αθλητικα Επική νίκη πρόκριση της Εθνικής(U18) στους 4 της Ευρώπης!

Επική νίκη πρόκριση της Εθνικής(U18) στους 4 της Ευρώπης!

1994

 

 

Ο προπονητής Βλασόπουλος έφτασε την Εθνική κάτω των 18 ετών στους οκτώ της Ευρώπης μαζί με τον Νικολαίδη και τον Καράμπελα.

Ο προπονητής ήταν καθοριστικός στον παρ ολίγον αποκλεισμό της απο την Λιθουανία,αφού κράτησε τον καλύτερο παίκτη μας και αρχηγό Ρογκαβόπουλο πολύ ώρα εκτός  στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο στην οποία είχαμε ξεφύγει με επτά πόντους(42-49) και οι Λιθουανοί μας προσπέρασαν…

Ο Καράμπελας έκανε καθοριστικό λάθος στο τέλος,ισοφαρίσαμε επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος και στο τέλος οι Λιθουανοί με τον γυιό του θρυλικού Μαρτσουλιόνις πήραν την τελευταία επίθεση και εκείνος βεβαίωσε ότι δεν ήταν στο γήπεδο αφού είχε ως τότε 0 στα 13 σουτ!

Στο τέλος τον σταμάστησε με τάπα ο Τσάμης και παραλίγο να πάρουμε το παιχνίδι αφού το σουτ απο τη μία άκρη στην άλλη χτύπησε στεφάνι και δεν μπήκε…

Στην παράταση ο προπονητής έκανε ολέθριο λάθος.Μπήκε στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί,πήρε τεχνική ποινή μετέδωσε τον εκνευρισμό στους παίκτες και χάσαμε το παιχνίδι στο τσακ.Στις λεπτομέρειες.Προηγηθήκαμε με 65-62 με τον Ρογκαβόπουλο,μας πλησίασαν στο 65-64 και πάλι ο Ρογκαβόπουλος έκανε το 67-64.Ο Σινταρεβίτσιους (αρχηγός) με απίθανο σουτ πέφτοντας έκανε το 67-66 στα 28 δευτερόλεπτα. Η Εθνική μας πήρε φάουλ στα 20 δέυτερα πριν το τέλος και ο αρχηγός Ρογκαβόπουλος τις έβαλε και τις δύο φτάνοντας τους 25 πόντους και τα 13 ριμπάουντ!

Ο προπονητής της Λιθουανίας έδωσε εντολη για μικρή επίθεση 14 δευτερολέπτων.

Κάναμε αμέσως φάουλ,ο Λιθουανός έχασε και τις δυο βολές και ο Νικολαίδης που πήρε το ριμπάουντ πήρε αμέσως και φάουλ.Στις βολές  έβαλε τη μία και έκανε το 70-66.ΟΙ Λιθουανοί έχασαν την επίθεση και το συρτάκι της πρόκρισης ξεκίνησε αμέσως.

Στον ημιτελικό θα παίξουμε το Σάββατο (21.15) με την πολύ ισχυρή Ισπανία.

Σε όλα τα παιχνίδια της εθνικής μας δεν μένει εισιτήριο…

Σε αυτό το παιχνίδι οι σχολιαστές της ΕΡΤ μαζεύτηκαν και απέφυγαν την γνωστή κενολογία-μπουρδολογία των προηγούμενων ημερών.

Χαρακτηριστική αντιδιαστολή.Ο σχολιαστής ωθούσε τον Τσάμη να κάνει επικές δηλώσεις και εκείνος σεμνός είπε ότι “το παιχνίδι το πήραν τα άλλα παιδιά,εγώ πήρα λίγο περισσότερο χρόνο συμμετοχής και έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσα”…