Αρχική Αθλητικα Στην βασική παγκόσμια 5άδα ο Στεφανος Τσιτσιπάς!

Στην βασική παγκόσμια 5άδα ο Στεφανος Τσιτσιπάς!

1803
epa06941945 Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Alexander Zverev of Germany during their quarterfinal match at the Rogers Cup Men's Tennis tournament in Toronto, Canada, 10 August 2018. EPA/WARREN TODA

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να έχασε και να αποκλείστηκε απο τον πρώτο γύρο στο περίφημο Γουίμπλεντον απο τον Ιταλό Φαμπιάνο.

Μπορεί να φάνηκε απογοητευμένος,αλλά και δίκαιος αφού τα έβαλε μόνο με τα λάθη του,αλλά μάλλον τον ωφέλησε.

Είναι άλλωστε στα 21 του χρόνια και πρέπει να μαθαίνει…

Το μεγάλο πρόβλημα του Στέφανου Τσιτσιπά ,όμως είναι η ..πυραυλική επιτυχία του.

Ηταν ο πρώτος Εληνας που μπήκε πριν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια στους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Και απο εκεί περιμέναμε μια ακόμα μικρή άνοδο,ύστερα στασιμότητα και στη συνέχεια μάλλον καθοδική πορεία.

Ομως έγινε …πύραυλος και σήμερα είναι όχι μόνο ο πρώτος Ελληνας που μπήκε στην πρώτη δεκάδα,αλλά και ο πρώτος στον κόσμο που πριν συμπληρώσει τα 21 του χρόνια(τα συμπληρώνει στις 12 Αυγούστου 2019) μπήκε στην …βασική πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Μπροστά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς,ο  Ράφα Ναδάλ,ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ντομινίκ Τιμ.

Στο τουρνουά της Ουάσιγκτον,όπου αγωνίζεται τώρα, δεν έχει χάσει ακόμα σετ και πάει φουλ για τελικό μετά τη νίκη του επι του Περ και την αναμενόμενη επόμενη μάχη του με τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιος.

Αξιος γυιός της Ελλάδας,την οποία υμνεί ,όπου βρεθεί και όπου σταθεί.Αξιος γυιός και αξίων γονιών.

Ο Πατέρας του απο το χωριό Προάστιο Καρδίτσας έπαιζε τένις επίσης, ενώ η ρωσίδα μητέρα του  Τζούλια  Σαλνίκοβα είχε μπει στην εθνική Σοβιετικής Ενωσης,στην κατηγορία των νέων.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν ο Στέφανος δεν τραυματισθεί το αργότερα σε δυο χρόνια θα είναι,έστω και για λίγο στο Ν 1 της παγκόσμιας κατάταξης,καθώς οι διάσημοι που προηγούνται είναι ,εκτός του Αυστριακού Τίμ που είναι 25 χρόνων,πάνω απο τα 32 τους.

Ο Τσιτσιπάς  απο όλους αυτούς είναι ο πιο ψηλός,καθώς είναι 1,93 και τον ακολουθεί ο Τζόκοβιτς στο 1,88 και οι άλλοι είναι και οι τρεις στα 1,85.Οι ειδικοί θεωρούν ότι αν ήταν στο ύψος του Τζοκοβιτς θα ήταν ακόμα πιο …ψηλά στη λίστα,καθώς το ύψος του και το νεαρό της ηλικίας,ακόμα δεν έχουν “συντονιστεί” πλήρως.