Αρχική Ελλαδα Ελλάδα-Γερμανία “συμμαχία” στη μεταφορά ναρκωτικών σε κοντέϊνερ!

Ελλάδα-Γερμανία “συμμαχία” στη μεταφορά ναρκωτικών σε κοντέϊνερ!

1989

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Φορτίο “παράλληλης” διακίνησης που συνδέεται με το μεγαλύτερο φορτίο των 4,5 τόνων κόκας ,το οποίο  εντοπίστηκε στο λιμάνι του Αμβούργου ,είναι τα 52 κιλά που εντοπίσθηκαν δυο ημέρες αργότερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα φορτία είχαν μεταφερθεί με κοντέϊνερ φορτωμένα σε πλοία, που είχαν πολύπλοκη κίνηση σε διάφορα λιμάνια της Λατινικής Αμερικής πριν φτάσουν στην Ευρώπη.

Οπως ήδη γράφουμε σε διαφορετική στήλη οι γερμανικές αρχές είχαν την πρώτη μεγάλη τους επιτυχία σε επίπεδο τόνων κόκας απο τη Λατινική Αμερική.

Τα φορτία αυτού του μεγέθους πριν λίγα χρόνια είχαν προορισμό κυρίως την Ισπανία και την Ελλάδα ,ενώ Ιταλοί μαφιόζοι που συνεργάζονταν απέφευγαν ,για ευνόητους λόγους,την εκφόρτωση στην Ιταλία μετά τις αποκαλύψεις του πρώην μαφιόζου και νυν συγγραφέα(Γόμμορα κ.α) Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Αξιοσημέιωτο είναι ότι ο Σαβιάνο έχει γράψει πολλά και για “ελληνικό σκέλος” των μαφιόζικων δραστηριοτήτων,αλλά στην Ελλάδα πέραν της μετάφρασης των βιβλίων γενικά δεν είχε προβολή…

Για να ξεκαρφώνονται οι μεταφορείς περνούσαν(και προφανώς περνούν) τα περισσότερα φορτία απο τις ΗΠΑ.Πχ. η περίπτωση του “Τσάϊνα Μπρήζ”.

Ηταν και είναι το πρώτο “σκαλοπάτι”.Αν απο εκεί φύγουν χωρίς εντοπισμό,τότε στην Ευρώπη θεωρούνται σχεδόν ασφαλή πλοία.

Αυτό είχε σπάσει αρχικά στην Ισπανία ,όπου ο πρώτος ισχυρός που εξουδετερώθηκε ήταν ο διαβόητος ιδιοκτήτης της Ατλέτικο Μαδρίτης Γέζους Χίλ, ο οποίος γέμισε την Ίμπζα,την Ισπανία και την Ευρώπη με ναρκωτικά,έκανε πολύ ισχυρή την Ατλέτικο,έγινε Δήμαρχος στη Μαγιόρκα και πήγαινε φουλ για την κεντρική πολιτική σκηνή της Ισπανίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν χρησιμοποιήσει τηλεκατευθυνόμενα μίνι υποβρύχια!

Με το κλείσιμο των δρόμων αυτών άρχισαν τα δρομολόγια με Ελληνες εφοπλιστές και με την βοήθεια της αμερικανικής  DEA η Ελληνική Αστυνομία ,υπό τους Αγγελάκο και Ραχωβίτσα κατέγραψε τις φοβερές επιτυχίες μπλοκάροντας πλοία που μετέφεραν απο 5-6 τόνους κόκκας.Ταυτόχρονα εξουδετέρωσαν και μερικούς Ελληνες εφοπλιστές.

Στην Ελλάδα πιάστηκε στη συνέχεια και το μεγαλύτερο φορτίο μεταφοράς ηρωϊνης,το διαβόητο ΝΟΟR 1.Αλλα σκέλη της υπόθεσης έχουν εκκαθαριστεί με ποινές ισοβίων,άλλα εκκρεμούν με δολοφονίες μαρτύρων,με δικαστικές έρευνες που συνεχίζονται κλπ.

Η μεγάλη δυσκολία όσων θέλουν να “καθαρίσουν” είναι η ανάμειξη της αμερικανικής  DEA (στην οποία εργάζεται σήμερα ως απόστρατος και ο Γιάννης Ραχωβίτσας) και εν γένει της Αμερικανικής πρεσβείας.

Απο συνεργαζόμενες με την Αμερικανική πρεσβεία εταιρείες ασφαλείας ,με μεγάλη εμπειρία και γνώση των  Μεσανατολικών πολύπλοκων θεμάτων,προέρχεται και ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ Πάνος Κοντολέων.

Ο διορισμός του απο τον κ.Μητσοτάκη ,αλλά και οι έντονες αντιδράσεις απο ΜΜΕ με καταγραφή της διαδρομής του,των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, περιέχουν πολυεπίπεδα μηνύματα για όσα θα ακολουθήσουν,όχι κατ ανάγκην τις επόμενες ημέρες,αλλά σε βάθος χρόνου…

Ο κ.Κοντολέων επικρίνεται γιατί δεν γνωρίζει τα θέματα αυτά,αλλα προφανές είναι ότι τα γνωρίζει πολύ περισσότερο από όσο τα γνώριζαν οι προκάτοχοί του διπλωμάτες Μπίκας,Κοραντής,ο δημοσιογράφος Ρουμπάτης κ.α.

Γράφουμε σε άλλη στήλη ότι μετά τον εντοπισμό των 4,5 τόνων κοκαίνης στο λιμάνι του Αμβούργου,θα ακολουθήσουν και άλλα επεισόδια με εντοπισμό προσώπων,συλλήψεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης ,διότι ο εντοπισμός δεν ήταν τυχαίος,αλλά προϊόν πληροφοριών,παρακολούθησης και εκτεταμένων παράλληλων ερευνών για κινήσεις που συνηθίζονται παράλληλα απο τους μεταφορείς για να διαπιστώνουν  αν έχουν εντοπισθεί.

Κατά τις πληροφορίες τα 52 κιλά κόκας που εντοπίστηκαν σε κοντέϊνερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σχετίζονται με την κεντρικότερη μεταφορά,αλλά και οι έρευνες συνεχίζονται καθώς ούτε οι συλλήψεις έχουν αρχίσει ακόμα,ούτε όλη η ποσότητα έχει εντοπισθεί…

γενικά πάντως,για να μετραισθεί ο ενθουσιασμός σας ,αν οδηγείστε σε συμπεράσματα πάταξης της μεταφοράς ναρκωτικών,το αντίθετο συμβαίνει…Σε κάθε μια μεγάλη μεταφορά που ανακαλύπτεται αντιστοιχούν,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών και άλλες 9-10 που δεν ανακαλύπτονται ποτέ…Γιαυτό στις πιάτσες όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειψη,αλλά αντίθετα τόσο υπερπλεόνασμα,ώστε έυκολα να το προμηθεύεται και μια 22χρονη ανηψιά Κέννεντι>

Οπως γράφουμε,λένε ότι πέθανε απο υπερβολική δόση μόλις στα 22 της χρόνια…