Αρχική Αθλητικα Εχασε με πολλά παρατράγουδα η Εθνική Μπάσκετ στο μικρό τελικό των...

Εχασε με πολλά παρατράγουδα η Εθνική Μπάσκετ στο μικρό τελικό των Εφήβων.

1968

Οι μπαταρίες ,ψυχικές και σωματικές των παιδιών της Εθνικής μας ομάδας κάτω των 18 ετών άδειασαν στο παιχνίδι με την πανίσχυρη Ισπανία.

Είχαν πιστέψει για τρεις περιόδους αυτού του παιχνιδιού ότι θα έκανα το μπαμ στον μπασκετικο κόσμο νικώντας τον σημερινο Γολιάθ του μπάσκετ αυτής της κατηγορίας.

Δεν τα κατάφεραν και ήταν βέβαιο ότι στον μικρό τελικό θα έχαναν και απο γυναικεία ομάδα…

Ετσι έχασαν και με τεράστια διαφορά απο τη Σλοβενία των 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων ,την οποία είχαμε εύκολα νικήσει  με 18 πόντους διαφορά στον πρώτο γύρο και η οποία έφτασε στον μικρό τελικό γιατί κανείς δεν την περίμενε και κανέναν άγχος δεν είχε…

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική ,ιδιαίτερα απο το μισό της τρίτης περιόδου και μετά αφού η Εθνική μας με αντιαθλητικά του συνοικιακού “τσαμπουκά” παραίπαιε.Έπαιζε άμυνα με τα μάτια και σούταρε απο όπου νάναι με… κλειστά μάτια.

Οι πολλές τεχνικές ποινές σε βάρος μας δείχνουν τον μέγιστο βαθμο εκνευρισμού.

ΚΑΙ όμως θα έπρεπε να είναι ευτυχέστατοι αφού έφτασαν και πάλι στην κουρφή της Ευρώπης.Στην τετράδα της.Και θα έπρεπε να παίζουν άνετοι και χωρίς κανένα ψυχολογικό βάρος.

Αντι αυτού δυο λεπτά πριν το τέλος και με διαφορά 22 πόντους σε βάρος μας 2-3 παίκτες μας(Σταυρακούκας,Καράμπελας,Τσάμης) είχαν συμπεριφορά κακομαθημένων μιας καφετέριας και όχι συμπεριφορά εθνικής βιτρίνας.

Κάποιος πρέπει να τους τα μάθει και να ξαναδούν την εθνική μόνο με τη βεβαιότητα ότι τα κατανόησαν.

Καλύτερος και ως παίκτης και ως χαρακτήρας ο αρχηγός Ρογκαβόπουλος με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.Καλός και ο Σωτηρίου με 10 ποντους.

Τελικό σκορ 81-57…

Την συμπεριφορά των παιδιών στηλίτευσε στο τέλος και ο προπονητής τους κ.Βλασσόπουλος και τους ζήτησε να πάρουν το μάθημά τους…