Αρχική Uncategorized NEW YORK TIMES:Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο και άφρονες αντιδράσεις

NEW YORK TIMES:Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο και άφρονες αντιδράσεις

1980

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στράβωσε κιόλας ο γυαλός…

Διότι να αρμενίζει κάτι στραβά απο την ομάδα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη περνάει κανενός από το μυαλό;

Απαγε!

Πριν απο χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου,επιτυχημένο αμερικάνικο προτζεκτ απο το 1980 μέχρι το 1984,άρχισε να κάνει νερά.

Και οι Αμερικανοί ΔΕΝ εμπιστεύονται ρηχά πιάτα και αδυναμίες απο τα άλογα κούρσας.

Ειδικά στην Ελλάδα,την συμφωνημένη απο τη Γιάλτα,οι Αμερικανοί θέλουν τα πιάτα που πήραν και να κερδίζουν τις κούρσες.

Ανταποδοτικά κατά τις συμφωνίες,οι οποίες μέχρι σήμερα και με την ευθύνη των Αμερικανών δεν έχουν τηρηθεί στο έπακρο με ριγμένη την Ελλάδα.

Ειδικά στο μέγα θέμα των γερμανικών ΟΦΕΙΛΩΝ που είναι κατά τους υπολογισμούς των Αμερικανών,των Γάλλων και άλλων ξένων εξατοντάδες δις ευρώ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακίνησε το θέμα πολύ σοβαρά το 1984 με μπροστάρη τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και τον Γερμανοτραφή μεν,στενό συνεργάτη του δε Βάσο Μαθιόπουλο , και σχεδόν “πεθερό” του μεγάλου Βίλλυ Μπράντ.

Ο Κώστας Μητσοτάκης με έναν στενό συνεργάτη του μας έστειλε το 1985 έναν φάκελλο.Απέξω έγραφε: incotrade.

Ηταν μία μίζα 5 εκατομ δολλαρίων στο χέρι για μια δουλειά στη …Νικαράγουα.Το πλήγμα άμεσο για τον Ανδρέα και αυταπόδεικτο.

ΟΙ Αμερικανοί έπαψαν να τον εμπιστεύονται ,όχι επειδή δεν ήταν σταθερά προσηλωμένος στην Ατλαντική Συμμαχία,αλλά γιατί δεν ήλεγχε την εξουσιαστική ομάδα,δεν είχε αποτελέσματα στις εξωτερικές σχέσεις ,λόγω των προσωπικών αδυναμιών του.

Περίμεναν συγκεκριμένα αποτελέσματα απο εκείνον σε σύνοδο στο Μεξικό,σε πριβέ συνομιλίες με την Θάτσερ,στο Νταβός.

Και διαπίστωναν ότι με διάφορες δικαιολογίες απέφευγε τη δουλειά και έτρεχε κρυφά σε μαιευτήρια για αμβλώσεις για να μην επαναληφθούν “ιστορίες  βιπερ Αιμιλία” όπως στη Σουηδία,χανόταν σε απομονωμένη παραλία με μια αεροσυνοδό ,γνωστή για τις εξτρίμ ερωτικές επιδόσεις της,τον έψαχναν σε δωμάτια του Λονδίνου που έπαιρνε …Ζωή αγροτική,ενώ η Θάτσερ που τον περίμενε έβαζε την περίφημη MI6 να τις περιγράψει τα καθέκαστα.

Οι Γερμανοί ανενόχλητοι είχαν αλώσει τα πάντα με μίζες και κρατούσαν με διαφθορά τα καλύτερα ονόματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής που είχαν κι αυτά αδυναμία στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στα φουστάνια.

Το πλήγμα μέσω του “Ελεύθερου Τύπου” με τον φάκελλο που είχε φτάσει στα χέρια του Μητσοτάκη ήταν σοβαρό και μέσω του Κοσκωτά άρχισε η …αποεπένδυση των ΗΠΑ από  τον Ανδρέα.

Τότε ήταν που ο Ανδρέας ζητούσε στήριξη σε διάφορα ΜΜΕ.

Και άρχισαν τα δημοσιεύματα για το “αθλιο Σπήγκελ ,που ανήκει σε μπαγλαμάδες”,για την “αθλια Λιμπερασιόν” που ανήκει σε “ξεπεσμένους Μάηδες”,για τους “άθλιους  Τάϊμς της Νέας Υόρκης που ανήκουν στην αμερικάνικη πλουτοκρατία η οποία στήριξε και τη Χούντα”.

Ο Μητσοτάκης με δηλώσεις και σε μας στον “Ελεύθερο Τύπο” και παντού, απαντούσε ότι “δεν είναι στραβός ο γυαλός,αλλά στραβά αρμενίζει στην εξουσία ο Ανδρέας”.Απαντούσε ότι είναι γελοίο να χλευάζει μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού ,τα οποία δεν τα  χλευάζουν και όταν τους τσακίζουν οι ηγέτες των χωρών τους.

Πρόσφατα η “Λιμπερασιόν” τσάκισε έναν -έναν τους Γάλλους προέδρους για τα ερωτικά τους,για τα οικονομικά τους σκάνδαλα,για τους νόμους τους.

Ουδείς την χλεύασε.

Την περασμένη εβδομάδα οι “Τάϊμς της Νέας Υόρκης” χλεύασαν πολύ επώδυνα τον Τράμπ για τις ακροδεξιές,μισογύνικες επιλογές τους.Ναι οι Τάϊμς.Τσιμουδιά ο ΤΡάμπ.

Πάμε τώρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.Ημερομηνία 7 Αυγούστου 2019.Αντιγράφουμε απο τον κύριο αρθρογράφο της:

“Προ καιρού ήταν η γαλλική “Λιμπερασιόν” που ανέλαβε τον επικήδειο της προοδευτικής Ελλάδας του Τσίπρα μετά τη νίκη του “σκληρού δεξιού”Μητσοτάκη.Τώρα η σκυτάλη πέρασε στους NEW YORK TIMES.Θα μου πείτε ανάμεσα στη “Λιμπερασιόν” και τους “Τάϊμς” δεν μεσολοβαει μόνον ο Ατλαντικός Ωκεανός.Μεσολαβεί και η διαφορά του κύρους.Οι μεν “Τάϊμς” είναι μια απο τις εγκυρότερες εκδόσεις παγκοσμίως η δε “Λιμπερασιόν” μοιάζει περισσοτερο  με πασιέντζα για να περνούν οι συνταξιούχοι του Μάη του ’68 τα γεράματά τους.Υπάρχει όμως κάτι κοινό και στις δυο εφημερίδες.Και οι μεν και οι δε δημοσίευσαν άρθρα εναντίον του νικητή των εκλογών Μητσοτάκη που φέρουν ελληνικές υπογραφές.Το πρόσφατο στην αμερικανιΚή εφημερίδα υπογράφει ο κ.Ματθαίος Τσιμιτάκης,πρώην δημοσιογράφος της Αυγής και διαπρέψας στο γραφείοΤύπου του τέως πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα.Στο άρθρο που παρουσιάζει τον Μητσοτάκη σαν έναν σκληρό δεξιό πολιτικό που μεθοδεύει τον απόλυτο έλεγχο του κράτους(σ.σ. Γεραπετρίτη το ακούς;) και αρνείται την ιατρική περίθαλψη στους μετανάστες,αναστέλλει τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας,είναι εθνικιστής διότι αντιτάχθηκε στην συμφωνία των Πρεσπών…Από τον λίβελλο δεν γλιτώνει ούτε η Δόμνα Μιχαηλίδου(σ.σ. τι είν’ τούτο πάλι;)η οποία προσέβαλε…κλπ Με δυο λόγια για τον αναγνώστη η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση που βρέθηκε η Αμερική ,όταν πέρασε απο τον Ομπάμα στον τράμπ.

Αφήνω κατα μέρος την αμέλεια του έγκυρου φύλλου και τη στρεβλή εικόνα που δημιουργεί το άρθρο…”

Γράφει λίγα ακόμα και κλείνει επικρίνοντας το γεγονός ότι συγκρίνουν τον Μητσοτάκη με τον Ορμπαν.Δηλαδή τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Και εν τέλει κατηγορεί τους Τάϊμς για …στραβισμό!!!

Ποιός; Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας για τα μελλούμενα.Ο γυαλός δεν είναι στραβός φυσικά.

Ρίξτε μια ματιά στην σύνθεση της εξουσιαστικής ελίτ και της στενής ομάδας του Κυριάκου και θα καταλάβετε τι έρχεται…

ΥΓ1. Σε διπλανή στήλη ακριβώς η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ περνάει γεννεές 14 τον Κυριάκο γιατί γλύφει εκει που έφτυνε.Γράφει ότι έφτυνε με συγκεκριμένες δηλώσεις του(29/1/2017 και 29/3/2018) το γραφείο που έφτιαξε στη Θεσσαλονίκη ο κ.Τσίπρας ,ως πρωθυπουργός και αντι να το καταργήσει,όπως είχε πει στις παραπάνω ημερομηνίες ο Κυριάκος, τοποθέτησε εκεί την Μαρία Αντωνίου ,παρότι έχασε στις εκλογές απο τον…Τζηζγκαλάγια!!!

ΥΓ2 Σημασία δεν έχει ποοιός το έγραψε το άρθρο ,αλλά ποιά εφημερίδα το δημοσίευσε.Αφού ο Κυριάκος έχει τόσο δυνατή ομάδα θα γράψει και εκείνη σε αυτή την εφημερίδα.Γιαυτό περιμέναμε λίγες ημέρες για να γράψουμε.Αλλά προφανώς η ομάδα (στη φωτογραφία με την Ελλη Στάη…του Ανδρέα…Της Μιμής…του Λιβανού…Του Γουλανδρή…)είναι διακοπές.Θα περιμένουμε εδώ στον στραβό…γυαλό μας!!!