Αρχική Αθλητικα Με “παιδικά” γκολ αποκλείστηκε ο Ατρόμητος (0-2) απο την ιστορική Λέγκια Βαρσοβίας…

Με “παιδικά” γκολ αποκλείστηκε ο Ατρόμητος (0-2) απο την ιστορική Λέγκια Βαρσοβίας…

1951

 

 

Η Λέγκια Βαρσοβίας ήρθε στο Περιστέρι χωρίς να έχει δεχθεί γκολ,αλλα και χωρίς να βάλει στην Πολωνία γκολ στον Ατρόμητο.

Μαζί της και 300 οπαδοί ,οι οποίοι ύψωσαν ένα πανώ με σήμα “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”,απέναντι σε πανώ “ΦΕΝΤΑΓΙΝ” των οπαδών του Ατρόμητου. Στην Πολωνία μετά την κομμουνιστική εμπειρία δεκαετιών η Αριστερά έχει χαμηλότερα ποσοστά και απο το ΚΚΕ και πάντως οι οπαδοί της ισχυρότερης  ομάδας της,αγαπημένης του Στρατού της κομμουνιστικής εποχής τολμούν αυτά τα πανώ.

Ο Ατρόμητος έχασε 2-0 στην έδρα του απο γκολ-φάβες.Το πρώτο ο δεξιός μπάκ Στολάρσκι με μεγάλη ευθύνη των μέσων του Ατρόμητου και του τερματοφύλακα Μέγιερι που δεν είχε σωστή θέση.

Το δεύτερο με σέντρα επιπέδου πρωταθλήματος τύπου ,εκτός θέσης η άμυνα του Ατρόμητου και ευθύνη του Μέγιερι και πάλι…

Και στα δυο γκολ είχε προηγηθεί 3λεπτο μπλακ άουτ της ανασταλτικής λειτουργίας του Ατρόμητου,τόσο εμφανές στον πάγκο και στους θεατές,ώστε ο Γιάννης αναστασίου ωριόταν για ώρα,είχε μεπι μέσα στο γήπεδο,αλλά οι ανασταλτικοί του Ατρόμητου(ιδιαίτερα ο Μάντσον) και η άμυνα δεν μπορούσαν να συννενοηθούν ούτε με νοήματα,ούτε με κανέναν άλλο τρόπο.

Ο Ισραηλινλος μέσος Καϊχίλα ήταν μάυρη τρύπα στο κέντρο της άμυνας και όταν βγήκε πλάϊ στο πρώτο γκολ έφαγε ντρίπλα-αστεία και το φάουλ που έπρεπε να κάνει για να κόψει την προσπάθεια δεν το έκανε ποτέ. Στη συνέχεια όλοι κοίταζαν την μπάλα και τους παίκτες της Λέγκια μέχρι εκείνοι να στείλουν τη μπάλλα με συρτό σουτ εκτός περιοχής στην γωνία του Μέγιερι που μάλλον ήταν στην …άλλη εστία.

Η Λέγκια έχει ιστορία,δεν είχε δεχθεί γκολ,ε…δεν την αφήνεις χωρίς εύκολο και ακίνδυνο φάουλ σε αντεπιθέσεις της  με παίκτες παραπάνω…Γιατί απλά ξέρει ,λόγω ιστορίας να βάζει γκολ.

Ο Ατρόμητος κάθε άλλο ,πάντως παρά δυσαρεστημένος πρέπει να είναι,αφού έπαιξε γενικά καλό ποδόσφαιρο ως σήμερα στην Ευρώπη και αν δεν έρνισκε μρποστά του τη Λέγκια σίγουρα θα περνούσε και σε άλλο γύρο.

Ο Αναστασίου έδωσε ένα καλό ελληνικό κορμό στον Ατρόμητο και παίκτες του,αν συνεχίσουν έτσι στο πρωτάθλημα θα κληθούν στην Εθνική,ιδιαίτερα ο αριστερός μπάκ Κατράνης που είναι πολύ δυνατός,γρήγορος,αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης με τη μπάλλα.

Ο Ούμπιντες μπήκε μετά το 2-0 και έδειξε ότι ίσως έπρεπε να είναι στο αρχικό σχήμα,κάτι που φοβήθηκε ο Αναστασίου και ήθελε πρώτα την άμυνα.Και προδόθηκε…