Αρχική Αθλητικα Η ΑΕΚ προκρίθηκε,ο Αρης αποκλείστηκε στην παράταση από τη Μόλντε…

Η ΑΕΚ προκρίθηκε,ο Αρης αποκλείστηκε στην παράταση από τη Μόλντε…

1881

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν όταν στους 22 ποδοσφαιριστές παίζουν πέντε Ελληνες να βάλουν οι Ελληνες τα δυο απο τα τρία γκολ;

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τρεις Ελληνες στην 11μελή σύνθεσή της και το μοναδικό της γκολ τεπι της ρουμανικής Κραϊόβα το έβαλε ο Πέτρος Μάνταλος.Αλλο ένα είχε βάλει στη Ρουμανία.Σύνολο 2 στα τρία και πάνω κάτω είναι και ο καλύτερος παίκτης.

Η ΑΕΚ υποτίθεται ότι δεν έχει Ελληνες γιατί πήρε πολύ καλύτερους ξένους.Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έγινε χωρίς φιλάθλους και ίσως να ήταν ένας απο τους λόγους που η ΑΕΚ δεν βλεπόταν αγωνιστικά.Τόσο ώστε να γίνει έξαλλος ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης Δημ. Μελισσανίδης και ο πορτογάλλος προπονητής Καρντόζο που ήρθε με τυμπανοκρουσίες μίλησε για “κακή νοοτροπία”.Ο Μανόλο Χιμένεθ και πριν ο Μαρίνος Ουζουνίδης έφυγαν γιατί η ομάδα “ειχε κακή νοοτροπία και μεγάλες διαφορές απο το ένα παιχνίδι στο άλλο”.

Ακριβώς αυτό είχε και στα δυο παιχνίδια με την Κραϊόβα,η οποία αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες της θα είχε δημιουργήσει δράματα στην Αθήνα.

 

Γράφαμε για την αθλιότητα του Αρη να χρησιμοποιήσει μόνο ξένους στο παιχνίδι με τη Μόλντε στη Νορβηγία,όπου έφαγε τρία γκολ που δεν θα τα έτρωγε ούτε η ομάδα κάτω των 18 του Αρη.

Στη ρεβάνς στο ημίχρονο ο Αρης κέρδιζε 2-0 και το δεύτερο γκολ ήταν συνεργασία του Φετφατζίδη με τον τελικό σκόρερ Δεληζήση.Ηταν οι μοναδικοί Ελληνες στη σύνθεσή του.

Το 3-0 ήρθε απο τη φόρα και το έβαλε ο Ντεγκινί στο 84′.

Στην παράταση βγήκε ο Φετφατζίδης και μπήκε ο Γιουνές.Βγήκε και ο “πολύς” Ιντέγε που πήγε με πανηγύρια στη Θεσσαλονίκη,αλλά ο Αρης είχε “αδειάσει”.Σε τέτοιες στιγμές οι παίκτες παίρνουν δύναμη απο τις παροτρύνσεις της κερκίδας.Αν ξέρουν και τη γλώσσα πολύ περισσότερο.

Ο Ιντέγε έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 4-0 και να πάρει την πρόκριση ο Αρης στην κανονική διάρκεια και η απόσβεση της μεταγραφής του πάει για το πρωτάθλημα…

Η Μόλντε που έπαιζε με 9 Νορβηγούς έβαλε το γκολ στο 104′ και ο Αρης αν και έφτασε στην πηγή δεν ήπιε νερό…Τελικό 3-1 και συνολικά 4-3 η Μόλντε…

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης έμοιαζε με την ΑΕΚ.Αλλο πρόσωπο,τελείως διαφορετικό απο εκείνο της Νορβηγίας.Προς το καλύτερο στη ρεβάνς και προφανώς δεν ήταν επειδή είχε αυτή τη φορά δυο Ελληνες στην αρχική ενδεκάδα.

Θεωρούμε ότι και ο Αρης και η ΑΕΚ και κάθε ελληνική ομάδα,όπως και άλλες ευρωπαϊκές γίνονται ασανσέρ γιατί οι ξένοι παίκτες που παίρνουν είναι ,λόγω οικονομικών,απο τα κάτω ράφια ή τα πατώματα και δεν μπαίνουν στο κλίμα των ομάδων.Παίζουν πότε καλά,πότε άσχημα,ανάλογα με τη μέρα τους και δεν μπορούν να παρασυρθούν απο τους συμπαίκτες γιατί απλά δεν έχουν τίποτα κοινό