Αρχική Uncategorized Καίει η “ελίτ”για να καταπατήσει και σερβίρει δεκαετίες παραμύθια περι σύλληψης...

Καίει η “ελίτ”για να καταπατήσει και σερβίρει δεκαετίες παραμύθια περι σύλληψης των εμπρηστών!

1955

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω για να κατανοήσουμε τι είδους φούμαρα είναι η αποφασιστικότητα της χωρας να προστατέψει τα δάση και να πιάσει τους -πάντα προφανείς-εμπρηστές τους.

Και γιατί η Ελλάδα και σήμερα πάει για καταδίκη στην ευρωπαϊκή Ενωση επειδή αφήνει εκτεθειμένες τις δασικές περιοχές NATURA,όπως αυτή που κάηκε στην Εύβοια τώρα.

Στη δεκαετία του 1975-1985 όλως τυχαίως οι φωτιές άναβαν μόνο στην περιοχή Θρακομακεδόνων.

Εκεί που είναι σήμερα οι βίλες,οικισμοί,όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία και άλλοι πολύ πλούσιοι επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι,πρώτα ήταν δάση.

Εκεί εμφανιζόταν ένας ιδιοκτήτης,με ίδιο ακριβώς επώνυμο με άλλους ιδιοκτήτες στην Πεντέλη και τον Υμηττό.

Κάηκαν δάση,σπίτια και 2-3 άνθρωποι και οι αρμόδιοι υπουργοί δήλωναν ότι “είναι εμπρησμός,έχουμε μαρτυρίες θα συλληφθούν και οι περιοχές θα ανασαδωθούν μέχρι τελευταίο μέτρο”.

Ως εμπρηστής δεν δικάστηκε ποτέ κανείς παρά μόνο σχηματίσθηκαν δικογραφίες για μερικούς που “εκαιγαν στα χωράφια τους και ξέφυγε η φωτιά”.

Τα παρθένα δάση έγιναν οικισμοί,ανάμεσά τους “επενδυτές” εμφανίστηκαν και ανώτατοι δικαστικοί,μεγαλοδικηγόροι,μεγαλοτραπεζίτες,πολιτικοί.

Ο συντονιστής στις πωλήσεις φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ…Η προστασία της περιοχής ήταν τέτοια που κάηκε και η Πάρνηθα,επι Σουφλιά…

Υστερα ήρθε η εποχή με τα κλάματα του Κώστα Λαλιώτη.

Οι φωτιές έπαψαν να ανάβουν στους Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη,όση ζέστη και αν έκανε,όσους αέρηδες και να φυσούσε.

Με το παραμικρό άναβαν στην Πεντέλη,κάηκε το μέγα μέρος της και πάλι δήλωναν ότι “εχουμε στοιχεία για εμπρησμούς. Και πάλι στις αγοραπωλησίες στα καμένα εμφανίστηκαν και ανώτατοι δικαστικοί.Συμβολαιογράφι και δασικοί κατέληξαν σε βαριές καταδίκες για αγοραπωλησίες στα καμένα,ξαναβγήκαν,εμπρηστής δεν καταδικάστηκε ποτέ κανείς.

Πάει και η Πεντέλη και οι οικισμοί που ανεβαίνουν απο την περιοχή της Ραφήνας,του Βουτζά,της Νέας Μάκρη θα ενωθούν σιγά-σιγά με οικισμούς που ανεβαίνυν απο την αντίθετη πλευρά της Παλλήνης,της Πεντέλης κλπ.

Υστερα πήρε σειρά ο Υμμητός.

Τα ίδια ακριβώς και λίαν επώνυμοι στο σκαμνί.Καταδικάστηκαν βαριά μερικοί “αδύναμοι κρίκοι”,οι επώνυμοι γλίτωσαν και είναι και απο κατηγορούμενοι “τιμητές” της δημόσιας ζωής,βουλευτές στα δύο ως το 2015 κόμματα εξουσίας.

Η Θεσσαλονίκη δεν πήγε πίσω.

Εκεί εμφανίστηκε Δήμαρχος ο Σωτήρης Κούβελας με δεξί χέρι τον Φώτη Μανούση.Υστερα έγινε και υπουργός για τα δημόσια έργα και πάλι με τον Μανούση.

Σήμερα ο Μανούσης είναι…εφοπλιστής απο γενικός γραμματέας του Δήμου!Και μάλιστα ο εφοπλιστής που έχει επενδύσει στην ακτοπλοϊα της Σαμοθράκης…Αυτής ντε που μας εξευτέλισε διεθνώς με τον αποκλεισμό της ντάλα καλοκαίρι…

Σε αυτήν ντεεε που διαφημιζονταν κάθε καλοκαίρι με μεγάλα συνέδρια προβολής και φαγοποτιού δημοσιογράφοι όλης της χώρας…

Παρένθεση:ο εφοπλιστής Μανούσης αφού έκανε “δημοσιογραφικό μετερίζι” στο Δήμο Θεσσαλονίκης βρέθηκε με κανάλι στην Αθήνα,το πούλησε και αγόρασε και την εταιρεία ΓΚΑΛΗΣ.

Εκείνη την εποχή που καιγόταν η Αττική ,όλως τυχαίως καιγόταν και η Χαλκιδική.Και ύστερα έχτιζαν τα ρέματα της υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με μπροστάρηδες και το μαύρο χρήμα σε εκατομμύρια έρρεε τόσο ,ώστε έκανε βαρύτατη καταγγελία πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική.

Την κατάπιαν αμάσητη οΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΊ ,μερικοί απο τους οποίους είναι μέσω συγγενών ιδιοκτήτες και ξενοδοχείων και καταλυμάτων και εταιρειών εκμετάλλευσης.

Ενα βούλευμα π.χ. που είχε ακλόνητες αποδείξεις και δημόσια έγγραφα για αρπαγές δασών έκαναν οι αθεόφοβοι …15 χρόνια να το εκδώσουν και έκριναν ότι άργησαν και τα εγκλήματα παραγράφηκαν…

Για να συμβαίνουν αυτά είναι απαραίτητη μια προυπόθεση: να μην υπάρχει κτηματολόγιο και άρα να μπορούν να αρπάζουν τις δημόσιες εκτάσεις μετά το κάψιμο…

Μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.το οποίο μας είχε τάξει άμεσα ο Λαλιώτης με στέλεχος τον πρώτο σύζυγο της Φώφης.

Τώρα μας τάζουν σύλληψη των εμπρηστών  της περιοχής ΝΑTURA στην Εύβοια.

Ρωτήστε τους αν έπιασαν ποτέ τους εμπρηστές(πριν μερικά χρόνια) της ίδιας περιοχής στην Αρκαδία παρά τις καταγγελίε ςγια καταπατήσεις απο λίαν επώνυμους και πολιτικούς στην ίδια περιοχή…

Αυτά έχουν διαφορετική αξία απο το γεγονός ότι και ΣΗΜΕΡΑ η Ελλάδα πάει κατηγορύμενη γιατί δεν πήρε ούτε τα κονδύλια,ούτε τα μέτρα προστασίας αυτών των περιοχών…

Σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο, εάν το  ευρωδικαστήριο(ΔΕΕ )κρίνει ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία για τις περιοχές Natura 2000, θα ζητήσει από τις εθνικές αρχές να λάβουν μέτρα συμμόρφωσης. Η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα αποφύγει αυτή την πρώτη «καταδίκη» από το ΔΕΕ.

Όπως κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, με βάση την κοινοτική νομοθεσία η Ελλάδα κλήθηκε να εντοπίσει και να προτείνει κατά τόπους περιοχές που κατά την εκτίμησή της είναι σημαντικές για τη διατήρηση των ειδών και των οικοτόπων που απαντώνται εντός των ορίων τους. Η χώρα ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή της και στα μέσα της περασμένης δεκαετίας απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία λίστα με περιοχές που σύμφωνα με την επιστημονική γνώση της εποχής έπρεπε να ενταχθούν στο Natura 2000.

Κατά το διάστημα μη συμμόρφωσης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η Κομισιόν ζητούσε επανειλημμένως από την Αθήνα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Με διάφορα προσχήματα δεν συμμορφώθηκε ποτέ…

Η παραπομπή της Ελλάδας στο ΔΕΕ είναι αποτέλεσμα της ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ άρνησης των ελληνικών Αρχών να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και νομοθεσία για την προστασία μερικών από τις πλουσιότερες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας, οι οποίες, χάρη στη χλωρίδα και την πανίδα τους, πέρα από την αυταξία τους,