Αρχική Αθλητικα Στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Γερμανίας ο… Γάλλος Φράνκ Ριμπερί!

Στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Γερμανίας ο… Γάλλος Φράνκ Ριμπερί!

2170

Ο 36χρονος  Γάλλος άσος  Φράνκ Ριμπερί, παίρνει μια θέση στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου και θα αποτελέι παράδειγμα για κάθε φτωχό γάλλο.

Από την πρώτη ομάδα στη γενέτειρά του την Μπουλόν μέχρι τα 24 έκανε ολόκλητη τη διαδρομή σε μικρές ομάδες μέχρι να καταλήξει στην πρώτη κατηγορία στη Μέτς στα 21 του χρόνια.Από εκεί με ένα σύντομο εξάμηνο στην τουρκική Γαλατά Σεράϊ κατέληξε στην άλλοτε μεγάλη και σήμερα απλά στην κορυφαία εξάδα της Γαλλίας,την Μαρσέϊγ.

Εκεί απο τα 22 μέχρι τα 24 του ξεδίπλωσε ταλέντο και δεν τον εμπόδιζσε το μικρό του ύψος,μόλις 170 εκατοστά,ούτε το γεγονός πως δεν τον κάνει κανείς και για καλλιστεία.

Η Μπάγερν Μονάχου έδωσε τότε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της για αγορά παίκτη,δηλαδή 25 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2007 εμφανίστηκε στο Μόναχο,αφού είχε κατακτήσει με τη Μαρσέϊγ δυο κύπελλα Γαλλίας.

Στα 12 χρόνια του στο Μόναχο έφτασε εκεί που κανείς άλλος δεν έφτασε.Ο μόνος παίκτης στη Γερμανία που έχει γίνει 9 φορές πρωταθλητής,δυο φορές καλύτερος Γάλλος παίκτης και δυο φορές καλύτερος Γερμανός(σκεφτείτε: ένας Γάλλος…) ποδοσφαιριστής!!!

Με την Μπάγερν κατέκτησε  23 τρόπαια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται  το Champions League του 2013, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2013, το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων του 2013, έξι Κύπελλα Γερμανίας, ένα Λιγκ Καπ και τέσσερα Σούπερ Καπ Γερμανίας!

Τιμής ένεκεν η Μπάγερν τον άφησε ελέυθερο και πήγε στην ιταλική Φιορεντίνα με συμβόλαιο μέχρι τα 38 του χρόνια.