Αρχική Δικαιοσυνη Τα καρτέλ παίζουν τα ρέστα τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εναντίον της Θάνου!

Τα καρτέλ παίζουν τα ρέστα τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εναντίον της Θάνου!

2295

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μια απο τις πολλές και μέγιστες διαφορές της δημοκρατίας,από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι ότι στις δημοκρατίε ς τηρούνται τα προσχήματα.Επίσης ότι επιδίωξη είναι να περνούν προς το κοινωνικό σύνολο θετικά μηνύματα.Σε αντίθεση στις δημοκρατίες ούτε προσχήματα τηρούνται,ούτε μηνύματα θετικά περνούν στο κοινωνικό σύνολο.

“Αρπάζω γιατί είμαι ισχυρότερος και όχι γιατι ο νόμος το ορίζει” ή “Νόμος είναι κάθε φορά αυτό που θέλει όποιος άρχει καί όχι όσα ψηφίζουν εκπρόσωποι των αρχομένων”.

Μας έλεγαν όλες οι πλευρές μέχρι τώρα ότι το τραπεζικό σύστημα κρατάει την εθνική(και την παγκόσμια οικονομία) και η Βουλή φροντίζει για κοινωνικό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας έναντι των πολιτών.

Αρα και το τραπεζικό σύστημα θα έχει κοινωνικό πρόσωπο και πρόσημο και μέσω αυτού δεν θα ενισχύεται το “κράτος μιας παρέας” ,το “κράτος των καρτέλ το οποίο ελέγχει μια παρέα”.

Και τι δεν είπαν όταν δημιούργησαν τράπεζες και τους έδωσαν και ιδιωτικό χαρακτήρα.Μας έλεγαν ότι οι τράπεζες θα είναι “κοινωνικό αγαθό”,θα “λειτουργούν όχι απλά με νομικούς κανόνες,αλλά και κανόνες ηθικής,ώστε να υπηρετούν τις ΑΝΑΓΚΕΣ των πολιτών και της εθνικής Οικονομίας και όχι ιδιωτών που θα ήθελαν να αντικαταστήσουν και να ιδιωτικοποιήσουν το κράτος”.

Τέτοια και πολλά περισσότερα είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,όταν αποφάσισε την κρατικοποίηση τραπεζών που είχαν γίνει “νόμιμοι άρπαγες”,”νόμιμοι βασανιστές” και “νόμιμοι εκτελεστές” πολιτών.Τότε που ορισμένα ΜΜΕ ελεγχόμενα απο το καρτέλ των κατασκευαστών,των εφοπλιστών,των τραπεζιτών και βιομηχάνων,τον κατηγορούσαν για “σοσιαλμανία”.

Τέτοια μας είπαν όταν δημιούργησαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έβαλαν και συνταξιούχο ανώτατο δικαστικό επικεφαλής.

Μας είπαν ότι η πολιτική εξουσία(λέγε με Ακης) είχαν μετατρέψει την Επιτροπή σε όργανο νομιμοποίησης των καρτέλ και είχαν εισχωρήσει σε αυτήν άνθρωποι των καρτέλ σε διάφορες θέσεις και ορισμένες δίκες γίνονταν με σημαδεμένα χαρτιά.

Περίπου γιαυτό το λόγο η Επιτροπή αυτή έφτασε στο απίστευτο για κράτος δικαίου σημείο να χάσει δίκη με δικηγόρο τον σημερινό υπερυπουργό του Κυριάκου Μητσοτάκη,τον Γεραπετρίτη,στη βάση της έυνοιας προς τα καρτέλ και των “κλειστών δολίως ματιών”,όταν τα καρτέλ κατέστρεφαν ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Στις σφοδρές καταγγελίες για την λειτουργία της Επιτροπής μας είπαν ότι δεν επιστεύονται πιά ούτε ανώτατους δικαστικούς, γιατί η δικαστική εξουσία εν πολλοίς γίνεται θεραπαινίδα της πολιτικής και δεν ήθελαν να ακούσουν για μέγα μέρος της Δικαιοσύνης ,το οποίο παραμένει ανεξάρτητο,όπως δείχνουν οι αποφάσεις που βγάζει και ο τρόπος ουσιαστικής και τυπικής ζωής των δικαστών που ανήκουν σε αυτό το μέρος.

Υπήρξαν τρομερές καταγγελίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο διάφοροι και ανάμεσά τους ο Βγενόπουλος άλωναν την κοινωνία θέτοντας υπό έλεγχο, μέσω του τραπεζικού συστήματος, τεράστια κοινωνικα μεγέθη της αγοράς,όπως τράπεζες,μέσω αυτών επιχειρήσεις,μέσω αυτών ακίνητες περιουσίες,υγεία,τρόφιμα κλπ

Σήμερα γνωρίζουμε ότι με αυτή την πρακτική καταστράφηκε η κυπριακή οικονομία.Την καταστροφή μεγάλου μέρους της ελληνικής οικονομίας απο την λειτουργία αυτή δεν την ομολογούν και εμποδίζουν μέσω  της,έως χθες, ανυπαρξίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την διαπίστωσή της.

Τεράστιες επιχειρήσεις καταστράφηκαν, επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε ότι δεν έβλεπε με εντολές άνωθεν…Ακίνητες περιουσίες αρπάχτηκαν μέσω ωμών εκβιασμών πολιτών,κάτι που θα έπρεπε να προκαλέσει κεραυνούς της επιτροπής Ανταγωνισμού και της Δικαιοσύνης.

Ας ρωτήσουν επιχειρηματίες(π.χ. Κούτλας) από πότε και ποιές καταγγελίες έχουν κάνει και στην Ευρώπη για τα καρτέλ(π.χ. κατασκευαστικού-τραπεζικού–ΜΜΕ τομέα) και το πως τα αντιμετώπιζε η επιτροπή Ανταγωνισμού.Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν τις καταγγελίες και τη στάση Επιτροπών και φυσικών προσώπων.

Κάθε δικαστικός λειτουργός ,κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο διαγράφει ιστορία.

Η Βασιλική Θάνου δεν ξεκίνησε απο την Αριστερά,αλλά έγινε γνωστή απο τη δικαστική και συνδικαλιστική της πορεία μαζί με τον σημερινό βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Αθανασίου.

Η Θάνου ερευνήθηκε απο κάθε πλευρά απο εκείνους που ήθελαν την εκδίωξή της απο παντού και δεν βρέθηκε το παραμικρό στις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της και στην ατομική της περιουσία.Δεν την κρατάει κανείς απο πουθενά και δεν την κρατούσε κανείς.Και επινόησαν “κομματικό” λόγο επειδή  κόμμα την πρότεινε και της έδωσε θέσεις.Οπως  ακριβώς χθες στους προηγούμενες ηγέτες της Δικαιοσύνης και σήμερα στους νέους.

Ο λυσσαλέος πόλεμος έχει τεράστιο κίνητρο και σπουδαιότατο λόγο.Αλλίμονο στα καρτέλ που προαναφέρουμε αν λειτουργήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σωστά.

Π.χ. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας χρέωνε απο το 1992 μέχρι το 2012 ό,τι ήθελε σε πανωτόκια κλπ Και δάνειζε όποιον ήθελε με όρους που κανείς δεν ήλεγχε.Διαπιστώθηκαν αυτά απο τη Δικαιοσύνη.Μέχρι και σήμερα υπάρχει ανοιχτή δικαστική έρευνα για κακουργήματα και για να την κουκουλώνουν κάνουν απίστευτα κόλπα και κυρίως χρεώνουν σε δικαστικό που μετατίθεται,ώστε να κουκουλώνει και να παίρνει μπόνους μετάθεσης…

Σήμερα ,που γράφονται αυτά, η σπουδαιότερη έρευνα έχει ανατεθεί σε λειτουργό που ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ και θα δώσει την έρευνα ενώ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ απο την περιοχή…

Η εταιρεία εκκαθάρισης που ανέλαβε να αποδώσει ΔΙΚΑΙΟ μέσω αυτής της διαδικασίας για τα πεπραγμένα της Τράπεζας, βγάζει στον πλειστηριασμό ακίνητο ανθρώπου που δικαιώθηκε ,ως αδίκως υπερχρεωθείς.

Οταν ο άνθρωπος ειδοποιεί μέσω εξωδίκου την εταιρεία εκκαθάρισης,αντί να τον καλέσει και να του αποδώσει το δίκιο του, του γράφει στο εξής νόημα: “αφού σε προλάβαμε και σου βγάζουμε στον πλειστηριασμό το σπίτι που άδικα σου άρπαξε η Τράπεζα και μας το παρέδωσε, καλά σου κάνουμε και ας έχεις δίκιο.Πηγαινε ξανά στη Δικαιοσύνη να βρεις το δίκιο σου,αν μας προκάνεις και δεν πουλήσουμε το σπίτι σου”!!!

Η υπόθεση αυτή αφορά όχι τυχαίο πρόσωπο δανειολήπτη.Αφορά τον Πρόεδρο των Δανειοληπτών Λαμίας Κώστα Δημητρακόπουλο.

Προσπάθησαν λυσσαλέα με πολιτικό παρασκήνιο,αλλά και  με αθλιότητες δικαστικών της Λαμίας που έλαβαν και “μπονους” ευνοϊκών μεταθέσεων για τις αθλιότητες να τσακίσουν τον πρόεδρο για να μην οργανωθούν οι 16.000 δανειολήπτες.

Πριν 3 ημέρες βρεθήκαμε στον προθάλαμο της Εισαγγελίας Εφετών και συναντήσαμε δικηγόρους ,πολίτες και την νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας κ.Αποστολάκη.

Ούτε 2-3 δικηγόροι,τους οποίους ρωτήσαμε,ούτε πελάτες τους μεριδιούχοι -συνεταίροι της Συνεταιριστικής γνώριζαν ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ υπάρχει στη Λαμία ανοιχτή ποινική κακουργηματική έρευνα για τη λεηλασία της Συνεταιριστικής.

Η αντιμετώπιση των δανειοληπτών απο την Δικαιοσύνη της περιοχής;Εχθρικότατη!!!Με ορισμένες λαμπρές εξαιρέσεις.

Ποιά σχέση έχει αυτό με το κράτος δικαίου που γράφουμε παραπάνω;

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε συνέντευξη του Προέδρου των Δανειοληπτών και θα φρίξετε με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν…

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έδιωξαν την Θάνου με ειδικό χουντικής νοοτροπίας νόμο και φέρνουν έναν νεαρό ιπτάμενο,λόγω θέσεων στο εξωτερικό, καθηγητή που στο βιογραφικό του παρουσιάζεται να είναι περιζήτητος και να κατέχει στο εξωτερικό θέσεις καθηγητή περιζήτητες.

Η Επιτροπή χρειάζεται κάποιον επικεφαλής να μένει απο το πρωί,ως το βράδυ.Ο εν λόγω καθηγητής αν μείνει η ερμηνεία είναι προφανής:

-είτε δεν έχει τις περιζήτητες θέσεις που αναφέρει το βιογραφικό και άρα είναι φουσκωμένο για να παραπλανήσει,

-είτε τις έχει τις θέσεις και θυσιάζεται “για την πατρίδα ρε γαμώτο” σε τόσο νεαρή μάλιστα ηλικία,

-είτε στο λίγο διάστημα που θα μείνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θα βγάλει όσα θα έβγαζε μέχρι να πάρει σύνταξη στις καθηγητικές θέσεις.

Εσείς βρίσκετε άλλη ερμηνεία και  λόγο να αποδεχθεί αυτή την καυτή καρέκλα;

 

Η κ.Θάνου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για μην μεταβληθούν οι καταστάσεις αυτές και ζητεί με ασφαλιστικά μέτρα να παραμείνει ως έχει η Επιτροπή ,μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Στις δημοκρατίες αυτό θα ήταν δεδομένο,όπως και η αναστολή πλειστηριασμών ακινήτων απο τράπεζες,με την διαδικασία που προαναφέρουμε.

Αμ δε…Σπεύδουν λέει να εγκαταστήσουν το νέο επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ επίσημα.

Πλάκα θα έχει να κάνει καμιά πλάκα στην κ.Θάνου και να την καλέσει να του παραδώσει σε επίσημη τελετή,αυτό που ζητεί απο την Δικαιοσύνη να μην παραδοθεί…

Αν είχε κάνει τέτοια πρόσκληση-που δεν φανταζόμαστε- καλό θα ήταν η κ.Θάνου να κάνει μια προσφυγή “για προσβολή νοημοσύνης”.Αφού δεν προβλέπεται,ας την κάνει ενώπιον του…κοινωνικού συνόλου!

 

Mία ώρα περίπου μετά την δημοσίευση του παραπάνω ρεπορτάζ έγινε γνωστό ότι η κ.Θάνου έστειλε επιστολή στον διορισθέντα απο τον κ.Μητσοτάκη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με το εξής πολύ σημαντικό περιεχόμενο,το οποίο ουσιαστικά επιβεβαιώνει όλα τα προαναφερόμενα.Για να διαβάσετε την επιστολή με το πολύ σημαντικό περιεχόμενο πατήστε εδώ:New Doc 2019-09-02 08.50.09