Αρχική Ελλαδα ‘Εφυγε απο τη ζωή ο πολυτιμος για τη χώρα(…) Αντώνης Λιβάνης

‘Εφυγε απο τη ζωή ο πολυτιμος για τη χώρα(…) Αντώνης Λιβάνης

1900

Είναι πάρα πολλοί στο πολιτικό ,επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό στερέωμα που θεωρούν ότι δεν θα μπορούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να διαγράψει τόσο μεγάλη σε χρονική διάρκεια πορεία στην πρωθυπουργία και να επανέλθει σε αυτή μετά σοβαρότατα προβλήματα υγείας,αν δεν υπήρχε ο Αντώνης Λιβάνης.

Ο ευγενέστατος,προσηνής και σώφρων Αντώνης λιβάνης κατάφερε πολλέ ςφορές ,νύχτα,ξημερώματα να βαδίσει πάνω σε σχοινί και να περάσει τον νιαγάρα για λογαριασμό του Ανδρέα Παπανδρέου.Αν δεν τα κατάφερνε κατέρρεε το οικοδόμημα απο την κορυφή προς τα κάτω.

Από τα πρώτα βήματα στην πρωθυπουργία,όταν έπρεπε να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ Ευρωπαίων,ελλήνων και Αμερικανών,ο Αντώνης Λιβάνης και ένας εν ζωή και σήμερα μεγάλος Ελληνας επιχειρηματίας κράτησαν τον παρορμητικό Ανδρέα στα βήματα και στις συγκρούσεις με την Θάτσερ.Τον συγκράτησαν στη συνεργία με τον Μιτεράν,ο Αντώνης Λιβάνης ήταν καθοριστικός συνοτνιστής όταν ο Ανδρέας ξανοίχτηκε για τη συνεργασία με το Κίνημα των Αδεσμεύτων,και απειλήθηκαν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες.

Η πιο καθοριστική υπηρεσία είναι αυτή που πρόσφερε στην ιδιωτική ζωή του Ανδρέα, η οποία απο ένα σημείο και μετά έπαψε να είναι ιδιωτική,έγινε δημόσια και μέσα απο την τραυματική σχέση με την Μαργαρίτα απειλούσε και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ,τις σχέσεις του Ανδρέα με τα παιδιά του και μεγάλα πολιτικά ονόματα του ΠΑΣΟΚ και της χώρας.

Οι νυχτερινές μυστικές ερωτικές περιπέτειες του Ανδρέα στην Ελβετία(Νταβός) ,στο Λονδίνο,στο Μεξικό η οργή στενών συνεργατών του που τον “ετρεχαν” σε νυχτερινές επισκέψεις σε ιδρύματα υγείας θα είχαν τερματίσει πολυ πιο νωρίς και την πολιτική καριέρα του Ανδρέα και το όνομα της οικογένειας θα κατέρρε,αν δεν υπήρχε ο Αντώνης Λιβάνης,ο πάνω απο όλους και πίσω απο όλα τα θετικά σημαντικά και ποτέ στα αρνητικά σημαντικά.

Ο Αντώνης Λιβάνης ,πολύτιμος για την Ελλάδα σε πολύ σοβαρά και κρίσιμα θέματα  πλήρης ημερών(94 ετών) έφυγε χθες βράδυ απο τη ζωή,χωρίς να μπει στον πειρασμό της δημοσιότητας,χωρίς να γράψει κάτι,πολύ περισσότερο βιβλίο για όσα συνταρακτικά έζησε και καθόρισε ,μαζί με την πολιτική ζωή της χώρας.

Αφησε πίσω του τον περίφημο Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη,τον οποίο κουμαντάρουν τα παιδιά του και ιδιαίτερα ο έχων και πολιτικό προφίλ(υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ) Ηλίας Λιβάνης.