Αρχική Αθλητικα Ισόπαλο το ντέρμπι “αετών”,πρώτη νίκη ΠΑΟ,με τριάρες πέρασαν Ξάνθη και ΟΦΗ

Ισόπαλο το ντέρμπι “αετών”,πρώτη νίκη ΠΑΟ,με τριάρες πέρασαν Ξάνθη και ΟΦΗ

1869

Ο ΠΑΟΚ φαινόταν πιο έτοιμος και με εύκολο το γκολ στο ΟΑΚΑ απο την αρχή και έμοιαζε βέβαιο ότι θα κέρδιζε το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ομως η ΑΕΚ έβγαζε συνεχώς αντίδραση και ισοφάρισε δυο φορές τα ισάριθμα γκολ του ΠΑΟΚ,ο οποίος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα ψυχολογίας για τη νίκη,όταν στο 1-0 έχασε πέναλτι με τον Μπίσεσβαρ.Η μπάλλα κατέληξε στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σβιντέρσκι που έφυγε στην πλάτη της ΑΕΚ στο 16.Ισοφάρισε ο Τσιγκρίνσκι μετά φάουλ του λιβάγια στο 54.Αμέσως ο Σβιντέρσκι με πάσα του λημνιού, ο οποίος ήταν πολύ καλός έκανε το 1-2 στο 58 και η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Ντέλετιτσ μετά ωραίο συνδιασμό στο 79.

Ο Μπάρκας έσωσε την ΑΕΚ με μεγάλες αποκρούσεις σε σουτ του Ακπομ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δυο Ελληνες και η ΑΕΚ με πέντε στην αρχική ενδεκάδα.

Ο ΠΑΟ ΣΥΝΗΛΘΕ…

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να θυμίζει σιγά-σιγά την ομάδα που εντυπωσίαζε το καλοκαίρι νικωντας Φέγενορντ και Αγιαξ.

Στη Νέα Σμύρνη φαινοταν απο την αρχή αφεντικό,πατούσε γερά και ο Γκίας Ζαχίντ έκλεισε τα στόματα που τον αμφισβητούσαν έντονα στο πρωτάθλημα.

Ηταν έξοχος στη Νέα Σμύρνη,ο καλύτερος του ΠΑΟ και το γκολ που έβαλε φανταστικό.

Ο Πανιώνιος ήταν ψυχωμένος,καλός,αλλά ο ΠΑΟ ήταν μια κλάση πιο πάνω.

Η Ξάνθη και ο ΟΦΗ ήταν αφεντικά στα γήπεδά τους και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης απο Βόλο και Αστέρα Τρίπολης.Νίκησαν με 3-1,αλλα πιο εύκολα η Ξάνθη.Ο Αστέρας προηγήθηκε,ο ΟΦΗ ισοφάρισε γρήγορα,ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες απο ανόητη δεύτερη κίτρινα του Ιγκλέσιας σε διεκδίκηση κεφαλιάς απο τον κατα …μισό μέτρο κοντύτερο αριστερό μπακ του ΟΦΗ Κοροβέση…Τα γκολ Φερνάντεζ και απο τον ΟΦΗ ο Φιγκειρέδο ,ο Νέϊρα και ο Σεμέδο.Ο ΟΦΗ έπαιζε με 5 Ελληνες,όπως και ο Παναθηναϊκός,ο Αστέρας με τρεις.Τα γκολ στην Ξάνθη Εντουάρντο,Γουίλιαν και Φώσερ.Για τον Βόλο ο Άλλαχ.Η Ξάνθη έπαιξε με 2 Ελληνες,ο Βόλος με έξη…