Αρχική Διεθνη Χθεσινή δολοφονία “βασιλικού”στρατηγού θυμιζει τη δολοφονία…Κένεντι!

Χθεσινή δολοφονία “βασιλικού”στρατηγού θυμιζει τη δολοφονία…Κένεντι!

2001

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στο ερώτημα “ποιός σκότωσε τον Πρόεδρο Κένεντι;” απάντηση δεν υπάρχει.

Τον πυροβόλησε ο Λη Χάρβεϊ Οσβαλντ,πρώην πεζοναύτης ,που βρέθηκε στη Ρωσία,εκεί παντρεύτηκε ρωσίδα,γύρισε στις ΗΠΑ και φαίνεται ότι ήταν στρατευμένος στη ρωσική πολιτική.

Πριν προλάβει να μιλήσει ο Οσβαλντ,ο οποίος συνελήφθη τυχαία σε κινηματογράφο,επειδή ένας πολίτης ήταν παρατηρητικός,τον δολοφόνησε ο Τζακ Ρούμπι ,μαφιόζος και μπίζνεσμαν με την Κούβα.

Η “λεπτομέρεια” είναι ότι ο Ρούμπι βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου των πνευμόνων και πράγματι πέθανε πριν ολοκληρωθεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό…

Στα 50 και πλέον χρόνια που μας χωρίζουν από τη δολοφονία Κένεντι, όσοι συνεχίζουν να αμφισβητούν το ενδεχόμενο να κατάφερε ο Όσβαλντ να σκοτώσει μόνος τον πρόεδρο έχουν κατηγορήσει 42 ομάδες, έχουν ανακαλύψει 82 δεύτερους δολοφόνους (ή και πρώτους!) και έχουν εμπλέξει 214 ανθρώπους στα ζοφερά τεκταινόμενα.

Ανάμεσα στις επικρατέστερες θεωρίες για τη δολοφονία του αμερικανού ηγέτη, όπου άλλες φαντάζουν αληθοφανείς και άλλες είναι κατάφωρα τραβηγμένες από τα μαλλιά, υπάρχει και η λεγόμενη «θεωρία της Μαφίας», η οποία σε σχέση με τα άλλα συνωμοσιολογικά σενάρια μοιάζει να έχει κάποιο έρεισμα στην πραγματικότητα.

Τα αφεντικά του υποκόσμου της Αμερικής συνεργάστηκαν σε τελική ανάλυση με τη CIA στις πολυάριθμες απόπειρες δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο, γιατί όχι λοιπόν και στον αφανισμό του αμερικανού προέδρου; Ο Κένεντι είχε βαλθεί εξάλλου να γκρεμίσει το οργανωμένο έγκλημα θέλοντας να εξαρθρώσει τα τόσα του πλοκάμια, γι’ αυτό και είχε εξουσιοδοτήσει τον γενικό εισαγγελέα και αδελφό του Μπόμπι να κηρύξει τον ανένδοτο στη Μαφία, μπας και απαλλάξει τις ΗΠΑ από τη δράση των «νονών».

Ο Τζακ Ρούμπι ήταν γνωστός στους κύκλους της Μαφίας, με το σενάριο να θέλει τα αφεντικά του υποκόσμου να τον ξαποστέλνουν για να κλείσει το στόμα του δολοφόνου του Κένεντι, συγκαλύπτοντας έτσι οριστικά τη συνωμοσία. Παρά το γεγονός ότι το οργανωμένο έγκλημα είχε και κίνητρο και την απαραίτητη «τεχνογνωσία», δεν αποδείχτηκε ποτέ η φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση…

Αυτά τα ανακαλέσαμε καθώς στις ημέρες μας και στη γειτονιά μας ζούμε μια πολυσήμαντη δολοφονία.

Ο “δημοσιογράφος” (και της Ουάσιγκτον Πόστ) και στην πραγματικότητα άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και ίσως και της Ρωσίας  Τζαμάλ Κασόγκι,βρήκε άγριο θάνατο μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πήγε εκεί ,αφού πείσθηκε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν απλώσει φανερό δίκτυο παρακολούθησης έξω απο το προξενείο,ώστε να αποτραπεί δολοφονία του,κάτι που ήταν αναμενόμενο…

Κατηγορήθηκε ,με βάση το υλικό της παρακολούθησης ο διάδοχος του Σαουδαραβικού Θρόνου Μωχάμεντ Μπιν Σαλμάν ,γύρω απο τον οποία υπήρχε και υπάρχει η θεωρία ότι ο διάδοχος ήθελε να εκκαθαρίσει το τοπίο απο συγγενείς και συνεργάτες του πατέρα του βασιλιά Σαλμάν.Μεταξύ αυτών,αδέλφια,ξαδέλφια,στρατηγούς,υπουργούς κλπ και είχε κλείσει επι χρόνια κάποιους εξ αυτών σε “φυλακή” στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ρίτς στο Ριάντ,ενώ άλλοι είχαν “πεθάνει ξαφνικά”,άλλοι είχαν καταδικαστεί κλπ

Ο πατέρας βασιλιάς Σαλμάν είχε μείνει έξω απο την υπόθεση δολοφονίας του Κασόγκι και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι δεν γνώριζε και δεν είχε εγκρίνει την δολοφονία.

Μάλιστα οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν και σε δικαστήρια της Σαουδικής Αραβίας,όπου για να σταματήσει ο διεθνής θόρυβος οδηγήθηκαν οι δράστες ,οι οποίοι αποκαλύφθηκαν απο τους Τούρκους και κάποιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Πριν εκτελεσθεί η πρωτόδικη αυτή ποινή δολοφονήθηκε ένας στρατηγός στη Τζέντα και η δολοφονία δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση.

Ο στρατηγός ήταν η “σκιά” του βασιλιά Σαλμάν,πατέρα του πρίγκιπα και η δολοφονία του συνδέεται με εικασίες με την υπόθεση Κασόγκι.

Κάποιοι γράφουν ότι ο στρατηγός ίσως ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ πατέρα -βασιλιά και διαδόχου-πρίγκιπα στην υπόθεση του Κασόγκι και κρίνουν εντελώς ανεπαρκείς τις εξηγήσεις ότι δολοφονήθηκε επειδή τσακώθηκε με φίλο του.

Μάλιστα ο φίλος που τον σκότωσε είχε την τύχη του Οσβαλντ η Ρούμπι,αφού σκοτώθηκε αμέσως μετά σε καταδίωξη απο την Αστυνομία…

Είναι η πρώτη τέτοια δολοφονία στρατηγού στη Σαουδική Αραβία και πάντως ο στρατηγός δεν ζει για να βεβαιώσει αν ήταν σύνδεσμος μεταξύ βασιλιά και πρίγκιπα…

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, που δημοσιοποιήθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο στρατηγός Φαγκμ είχε φραστική διαμάχη με τον Μαμντού μπιν Μεσαάλ Αλ Αλί, ένα άνθρωπο που χαρακτηρίζεται φίλος του, ο οποίος στη συνέχεια πήρε ένα πυροβόλο όπλο από το εξωτερικό της κατοικίας και άνοιξε πυρ.

Το κρατικό κανάλι Al-Ekhbariya ανέφερε πως η ανταλλαγή πυρών ακολούθησε μια «προσωπική διαμάχη» χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Ο στρατηγός διακρίνεται στις φωτογραφίες δίπλα στον βασιλιά Σαλμάν:
fagm
fagm-2
fagm-3