Αρχική Αθλητικα Θυσίασαν τον βαριά ασθενή Μπλάτ οι Αγγελόπουλοι στον Ολυμπιακό,αλλά…Ρεκόρ ο ΠΑΟ!

Θυσίασαν τον βαριά ασθενή Μπλάτ οι Αγγελόπουλοι στον Ολυμπιακό,αλλά…Ρεκόρ ο ΠΑΟ!

1538

 

Μία νέα σελίδα στην ελεύθερη πτώση του μπασκετικού Ολυμπιακού γράφτηκε σήμερα με την (όχι) ξαφνική αποχώρηση του διάσημου προπονητή Ντέϊβιντ Μπλάτ.

Οπως είχαμε γράψει ο Μπλάτ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα υγείας και είχαμε προβλέψει ότι θα αποχωρήσει σύντομα απο τον Ολυμπιακό.

Αυτό συνέβη στο πρώτο στραβοπάτημα,δηλαδή στην συντριβή του Ολυμπιακού απο την Βιλλερμπάν στη Λυόν.Εξαιτίας των άθλιων επιλογών των αδελφών Αγγελόπουλων,δεν υπάρχει ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα ,αφού αποχώρησε ο Ολυμπιακός και στη β εθνική παίζει με ερασιτέχνες.Μπορεί να μην σκέφτηκαν ότι αυτή η επιλογή θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην διατήρηση του όγκου των φιλάθλων,έστω αυτών που ακολουθούν την ομάδα μπάσκετ και δεν έχουν σχέση σε αριθμό με το κοινό της ποδοσφαιρικής ομάδας;

Προφανώς το σκέφτηκαν.Με ήττες καταστροφικές σαν την προχθεσινή ,με ένα ρόστερ που φτιάχτηκε για να συντηρεί τον…Σπανούλη,ώστε να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του έναντι του …ΠΑΟ με προσωπικό ρεκόρ πρώτου σκόρερ στην Ευρωλίγκα τώρα διαπιστώνουν ότι θα έχουν λιγότερους στις κερκίδες από όσους ο Ηφαιστος Λήμνου.

Ετσι κράτησαν τον Μπλάτ,ίσως και σε συνεννόηση μαζί του,για να τον…φύγουν κάπου στην έναρξη του πρωταθλήματος και λίγο μετά για να έχουν το άλλοθι του …Αλαφούζου.Οτι η Διοίκηση δεν φταίει…

Η ουσία: Μετά τις σφοδρές ενοδοικογενειακές δικαστικές συγκρούσεις μεταξύ του πατέρα και των παιδιών η τύχη της παρουσίας τους στον Ολυμπιακό είναι δεδομένη.

Οι τυπικές ανακοινώσεις,οι οποίες βέβαια,όπως και οι διαμαρτυρίες του Αλαφούζου για το…Μηχάνημα VAR δεν κρύβουν την ουσία:

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

H στιγμή για όλους μας είναι δύσκολη, μιας και χωρίζουν οι δρόμοι μας με έναν σπουδαίο προπονητή και πάνω από όλα έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Είχαμε την τιμή να πορευτούμε με μια από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ και κερδίσαμε πολλά από την παρουσία του στην ομάδα μας.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ υπηρέτησε τον σύλλογο με συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνησή σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή για τον Ολυμπιακό. Μας στήριξε σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις που πήραμε.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε από καρδιάς ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».


H δήλωση του Ντέιβιντ Μπλατ:

«Έπειτα από μια μακρά και σεβαστή συζήτηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και εμένα, αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας για το καλό και των δύο πλευρών. Το διάστημα της παραμονής μου στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό ήταν ουσιώδες και σημαντικό με πολλές έννοιες. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους και την οικογένεια που βρήκα εδώ. Δεν έχω τίποτε άλλο πέρα από σεβασμό για τη διοίκηση, τους παίκτες και το προσωπικό, με το οποίο είχα την ευχαρίστησε να δουλέψω και τους εύχομαι μόνο τα καλύτερα».

 

ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ Ο ΠΑΟ

Με ρεκόρ πόντων των τελευταίων ετών ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός συνέτριψε ,εκτός έδρας το Λαύριο με 112-81 .Το σκόρ θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 140 πόντους,αν ο Πεδουλάκης δεν πατούσε γερά τα φρένα αφήνοντας σε μεγάλο διάστημα έξω τους βασικούς και βάζοντας σε μεγάλο διάστημα τον νεαρό Παπαδάκη,πιστός στην επιλογή του να αναδεικνύει νέους,σε όποια ομάδα και αν εργάζεται.

Ο Φριντέτ έκανε και πάλι πειθαρχημένο αγώνα και ήταν εξαιρετικά εύστοχος στις λίγες επιλογές-προσπάθειες που πήρε,αρκετές για να τον αναδείξουν πρώτο σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους.

Ακολούθησε ο Παπαγιάννης , οποίος σε ορισμένα διαστήματα δείχνει πραγματική κολώνα ευρωλίγκας,απόδειξη του πόσο τον ωφέλησε το πέρασμα απο το ΝΒΑ….